News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο «χοντρός τύπος» φυτεύτηκε κι o Florentino χρειάστηκε 23 δευτερόλεπτα για να ανακοινώσει την απόλυσή του

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Ο Μπενίτεθ δεν παρακολούθησε τη συνεδρίαση της Ρεάλ Μαδρίτης


Ο Rafa Benitez πληροφορήθηκε απ’τον Τύπο ότι είχε απολυθεί και, ως εκ τούτου αρνήθηκε να παραστεί στη συνεδρίαση την οποία συγκάλεσε η Ρεάλ Μαδρίτης κι ο πρόεδρος δεν δέχτηκε καμία ερώτηση για να μην χρειαστεί να πει και πάλι ψέματα


Παρά το γεγονός ότι η απόλυσή του ήταν ανάξια για κάθε εργαζόμενο, μαζί με την τραγελαφική περίπτωση του τεχνικού του πιο επιτυχημένου συλλόγου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, η αλήθεια είναι ότι ο Florentino Perez ποτέ δεν πίστεψε στον Ράφα Μπενίτεθ ως προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος είναι ο λόγος που του προέδρου της ACS, επίσης, δεν του κόστισε πάρα πολύ το ν’απαλλαγεί απ’αυτόν τον «χοντρό τύπο», όπως αναφέρουν οι κακές γλώσσες, ότι τον αποκάλεσε κάποια στιγμή, θυμωμένος. Και είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε το δική «του» Ρεάλ Μαδρίτης, διότι εδώ και καιρό ο μαδριλένικος σύλλογος δεν είναι πλέον αυτό που ήταν έχοντας μειωθεί σε ό, τι ποθεί ο πρόεδρός του και σ’αυτούς που τον μπερδεύουν τόσο με τις χορωδίες και τα παλαμάκια τους, είτε μέσα είτε έξω απ’τα γραφεία του Bernabeu.

Ο Μπενίτεθ είχε ραντεβού τη Δευτέρα, για «μια συνεδρίαση», αν κι αρνήθηκε να πάει γιατί ήξερε ήδη ότι ήταν για να του ανακοινώσουν ότι δεν ήταν πλέον προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, λίγες ώρες μετά την ισοπαλία στο Mestalla (2-2), όπου παραδόξως έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και πανό ευγνωμοσύνης. Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, ο Ράφα έμαθε απ’τον Τύπο, την απόφαση του Florentino να τον αντικαταστήσει με τον Ζινεντίν Ζιντάν εκείνο το απόγευμα, εξ ου και η έκκληση του José Ángel Sánchez, Διευθύνων Συμβούλου, ο οποίος ενέκρινε την πρόσληψή του, όχι μόνο δεν τον εξέπληξε, αλλά τον ενθάρρυνε να επαναστατήσει και να μην πάει στο ραντεβού. Το ξεπέταγμα του Μπενίτεθ έφτασε πολύ αργά, καθώς απ’την άφιξή του στις 3 του περασμένου Ιουνίου κατάπιε αυτοκίνητα και κάρα, απ’την αποχώρησή του απ’τον επικεφαλής του για τον Τύπο, Juan Francisco Sánchez, στο να γελοιοποιηθεί απ’τους παίκτες του, με την συνενοχή του «παππού», όπως αποκαλούν οι ίδιοι τον πρόεδρό τους. Τουλάχιστον, ο Rafa έφυγε με την ικανοποίηση να μην έχει ταπεινωθεί για μια τελευταία φορά.

Ο Ισπανός πήρε ένα αεροπλάνο το πρωί της Τετάρτης, για το Λίβερπουλ, κι από εκεί ταξίδεψε μέχρι την πόλη της Wirral, τη μικρή χερσόνησο όπου έχει την μόνιμη κατοικία του και στην οποία ελπίζει να καταφύγει στην οικογένειά του. Ο Rafa έφαγε το turrón και τα σταφύλια επίσης, ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δεν άντεξε μέχρι τη γιορτή των τριών Βασιλιάδων-Μάγων. Ο Florentino ούτε καν περίμενε να βάλει το παπούτσι του έτσι ώστε οι Μάγοι της Ανατολής να του φέρουν τον άνθρακα, που περνώντας ο καιρός, τον είχε καταδικάσει. Η έρευνα που ανατέθηκε απ’το κλαμπ επιβεβαίωσε ότι οι οπαδοί δεν ήθελαν τον Μπενίτεθ και σίγουρα επηρέασε επίσης και το γεγονός ότι, αν ο Rafa απολύονταν πριν τις 15 Ιανουαρίου, θα αποζημιώνονταν μόνο για ένα χρόνο κι όχι και για τους τρεις για τους οποίους είχε υπογράψει.

Το θλιμμένο και μοναχικό αντίο του Ράφα

"Ήρθα για να δημοσιοποιήσω αυτά που μόλις συμφώνησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ρεάλ Μαδρίτης", δήλωσε ο Florentino, χωρίς ντροπή, όταν εμφανίστηκε με περισσότερη από μισή ώρα καθυστέρηση στον Τύπο στο Santiago Bernabeu. Συμφωνίες; Διοικητικό Συμβούλιο; Μόλις 23 δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο πρόεδρος της ACS για να ανακοινώσει την απόλυση του Μπενίτεθ και έτσι να επιβεβαιώσει όλα τα ψέματα, το ένα μετά το άλλο, που είπε στις δύο προηγούμενες δημόσιες εμφανίσεις του, η πρώτη, ακριβώς για να στηρίξει τον Μπενίτεθ και η δεύτερη για να ανακοινώσει ότι Μαδρίτη δεν είχε κάνει λάθος στην περίπτωση Cheryshev. Φυσιολογικό -στο μέτρο του αξιοθρήνητου- που ο Florentino δεν δέχθηκε ερωτήσεις. "Οι παίκτες τον στηρίζουν πλήρως κι εμείς επίσης. Οι υπόλοιποι θέλουν να αποσταθεροποιήσουν και δεν θα το επιτρέψω", είπε μόλις πριν από δύο εβδομάδες. «Πιστεύετε ότι υπάρχει μια εκστρατεία εναντίον σας;» ρώτησαν τον κ Perez σε μια ερώτηση ξεκάθαρα προμελετημένη. «Το πιστεύω, κι αυτό πιστεύει όλος ο κόσμος», απάντησε.

Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα: "Ο Rafa Benitez έχει τη στήριξή μας και την εμπιστοσύνη μας. Έχει μόλις αρχίσει τη δουλειά του. Αφήστε τον να δουλέψει, οι θρίαμβοι θα έρθουν σίγουρα". Το λυπηρό είναι που ο ίδιος ο Μπενίτεθ ακολούθησε το παιχνίδι λέγοντας ότι υπήρχε μια εκστρατεία εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, εναντίον του προέδρου κι εναντίον του εαυτού του. "Ο Rafa Benitez δεν είναι το πρόβλημα αλλά η λύση", δήλωσε ο Florentino σε ραδιοφωνική συνέντευξη λίγες μέρες μετά. "Ο Ζιντάν δεν θα τον αντικαταστήσει, παρά το ότι λένε οι εφημερίδες", διαβεβαίωσε για να απεικονιστεί και πάλι.

Σύμφωνα με το «Deportes Cuatro», μόνο επτά παίκτες αποχαιρέτησαν τον Μπενίτεθ μέσω WhatsApp: οι Keylor Navas, Nacho, Πέπε, Modric, Kovacic, Lucas Vázquez και Bale. Είναι αλήθεια, ότι δεν υπήρξε μια αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου απ’τον τεχνικό, αν και μετά, την άρνησή του να παραστεί στη συνεδρίαση στην οποία τον κάλεσε ο José Ángel Sánchez, την αντικατάσταση του απ’τον Florentino Perez σε 23 δευτερόλεπτα, και τον  Ζιντάν ούτε καν να τον θυμάται στις πρώτες του και λακωνικές φράσεις ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, ίσως ήταν το πιο κατάλληλο για τον ίδιο τον Rafa.
 

Ο «Zizou» συμπλήρωσε την 11άδα του Perez


Τεχνικά νεκρός, τεχνική θέση. Περιέργως, ο Ζιντάν έχει συμπέσει με έξι απ’τους έντεκα -ενδέκατος ο ίδιος- του Florentino. Del Bosque, Queiroz, Καμάτσο, García Remon, Luxemburgo και Lopez Caro είχαν τον Γάλλο υπό τις οδηγίες τους. Τώρα είναι ο «Zizou» αυτός που θα ασκήσει καθήκοντα προπονητή σε αποδυτήρια που τον θαυμάζουν για τον παίκτη ο οποίος ήταν, αν και για την ώρα δεν έχει αποδείξει τίποτα στην Castilla. Ωστόσο, κι αν και κάπως παράδοξο, γι’αυτόν μπορεί να’ναι πιο απλό να’ναι ο προπονητής της «Florentino Perez CF», γιατί αυτό που έχει να κάνει είναι να τα πάει καλά με τους παίκτες, να βάζει τους καλύτερους και να κερδίσει την πλειοψηφία των αγώνων, κατά προτίμηση χωρίς να εξοργίσει ένα Μπερναμπέου που τώρα θα κοιτάξει μόνο στα επίσημα, αν τα πράγματα πάνε στραβά.

Ο Perez δεν ήθελε να ξοδέψει τη σφαίρα του Ζιντάν τόσο σύντομα, αλλά δεν του είχε μείνει άλλη επιλογή. Εξέταζε τον Μουρίνιο, αλλά η επιλογή του Πορτογάλου ήταν ανέφικτη βραχυπρόθεσμα. Αυτή που σίγουρα θα’ναι ευχαριστημένη με την αλλαγή του Μπενίτεθ απ’τον Ζιντάν είναι η Adidas, επίσημη χορηγός της Ρεάλ Μαδρίτης και του Γάλλου επίσης. Δεν είναι μόνο ότι η φόρμα ταιριάζει πολύ καλύτερα στον Γάλλο, αλλά ήταν πάντα μια απ’τις κύριες εικόνες της αθλητικής μάρκας, ως εκ τούτου, τώρα μπορεί να εκμεταλλευτεί την προπονητική του εκδοχή. Ο ενδέκατος τεχνικός ενός προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης σε 12 χρόνια, στα οποία έχει κερδίσει μόνο 7 απ’τους 37 μεγάλους τίτλους.

Όπως συνέβη και με τον Μπενίτεθ, ο Florentino ήθελε ο Ζιντάν να συνοδευόταν απ’τη σύζυγό του και, σ’αυτή την περίπτωση, κι απ’τους γιους τους. "Ξέρει καλύτερα απ’τον καθένα τι σημαίνει να είσαι υπεύθυνος για την πρώτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης", δήλωσε ο πρόεδρος για το νέο προπονητή του, του οποίου η εμπειρία στους πάγκους περιορίζεται μόνο στην Σεγούντα Β με την Καστίγια. Και ούτω καθεξής ...
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.