News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Νέοι ρόλοι για το BBC

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Αλλαγή ρόλων

Ο Μπέιλ κερδίζει έδαφος με τα γκολ του και το βάθος του, ο Μπενζεμά, ενισχυμένος απ’τον Ζιντάν, ψάχνει περισσότερα γκολ κι ο CR7 υποφέρει ως φορ



Η Μαδρίτη δεν διατήρησε την πίεση στην Barça, αλλά το BBC συνεχίζει ν’αναταγωνίζεται με το MSN στα γκολ. Αυτή την αγωνιστική, απουσίασαν οι Bale και Neymar, λόγω τραυματισμών, αλλά οι άλλοι δύο των τριάδων έβαλαν από ένα γκολ. Ο Μπενζεμά έδωσε ζωή στην ισοπαλία της ομάδας του κι ο Μέσι τη νίκη της δικής του. Παραμένει, επομένως, το πλεονέκτημα του γκολ.

Απτα 46 του BBC  (17 Μπενζεμά, 16 Κριστιάνο, 13 Μπέιλ) στα 45 του MSN (18 Luis Suarez, 16 Neymar, 11 Μέσι). Ενώ στους azulgrana οι ρόλοι των Μέσι, Λουίς Σουάρεζ και Neymar είναι αμετάβλητοι και παραμένουν περισσότερο ή λιγότερο άθικτοι, στους λευκούς συμβαίνουν μεταβολές, άξιες αναφοράς.

Στις τελευταίες αναμετρήσεις οι περιστάσεις αποφάνθηκαν. Κι εκεί που πριν ο Cristiano ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά, τόσο με την πραγματική του δύναμη όσο και με την απανταχού παρουσία του στο επιθετικό παιχνίδι, τώρα είναι οι Μπενζεμά και Bale εκείνοι που αυξάνουν το ρόλο τους και στις δύο έννοιες.

Στον Cristiano δεν αρέσει η ανάσα στο σβέρκο

Το ότι ο Πορτογάλος δεν σκόραρε στο Villamarín δεν μπορεί να μετατραπεί σε μια τραγωδία, αν μη τι άλλο επειδή οι στατιστικές του αυτή τη σεζόν δεν έχουν καμία σχέση με των προηγούμενων. Δεν είναι όλα αριθμοί. Εξίσου σημαντικά είναι τα συναισθήματα του παιχνιδιού. Δεν έχει σκοράρει εκτός έδρας κατά τους τελευταίους δύο μήνες. Απ’τα 21 παιχνίδια πρωταθλήματος, δεν έχει σκοράρει στα 12, και σ’αυτά που σκόραρε η ομάδα του κέρδισε με δύο ή περισσότερα γκολ. Έχει σκοράρει το πρώτο γκολ μόλις σε τρία παιχνίδια. Την περασμένη σεζόν, σε 13.

Η απόδοσή του μειώνεται όταν παίζει ως δεύτερος επιθετικός σε μια θέση πιο εσωτερική, κι ως εκ τούτου πιο στατική. Υποφέρει όταν παίζει με πλάτη. Ήταν ιδιαίτερα αναστατωμένος απ’το στενό μαρκάρισμα, απ’την ανάσα των αμυντικών στον σβέρκο του, κι απ’το ότι έψαχναν τους αστραγάλους του. Φαίνεται περισσότερο όταν ξεκινάει απ’την πλευρά, αν κι επίσης δεν αποσταθεροποιεί τον αντίπαλο όπως πριν.

Ο Μπενζεμά σκοράρει σε όλα τα σφιχτά ματς

Αν το ξεκίνημά του στη σεζόν ήταν ήδη πληθωρικό, από τότε που ήρθε ο Ζιντάν, ο Μπενζεμά αισθάνεται όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και δοκιμάζει περισσότερες ατομικές ενέργειες. Τώρα ψάχνει την προσωπική φάση, κι εκτελεί εκεί που πριν έψαχνε την πάσα σε κάποιον συμπαίκτη με καλύτερη θέση. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει σκοράρει σ’όλα τα σφιχτά ματς της ομάδας του. Στις τρεις ισοπαλίες με γκολ και στις δύο οριακές νίκες. Σε κανένα απ’αυτά τα ματς δεν σκόραρε ο Cristiano. Χωρίς να χάσει τον ομαδικό του ρόλο, ούτε και το παιχνίδι του χωρίς την μπάλα, ξεμαρκαριζόμενος συνεχώς με κινήσεις, ο Γάλλος ξεδιπλώνεται πολύ καλύτερα στην περιοχή. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε φτάσει τα 17 γκολ σε τέτοιο σημείο στο πρωτάθλημα ... ούτε και είχε μόνο μία ασίστ, αυτή εναντίον της Σπόρτινγκ. Πριν, αυτά τα στατιστικά ήταν πολύ πιο ισορροπημένα για τον ίδιο.

Ο Bale εξασφαλίζει το βάθος και το ψηλό παιχνίδι

Επίσης, οι αριθμοί του έχουν άμεση σχέση με την απόδοσή του. Έχει τα ίδια γκολ με πέρυσι και μόνο δύο λιγότερα σε σχέση με την πρώτη του σεζόν, όταν είχε 15. Η προσαρμογή του στο παιχνίδι της ομάδας είναι επίσης σημαντικά υψηλότερη. Ξεκίνησε, με τον Rafa Benitez, παίζοντας στον άξονα, ως ψευτο9άρι, αλλά το επίπεδό του δεν έχει πέσει, όταν έχει μετατοπιστεί προς τα δεξιά.


Πρέπει να εκτιμήσουμε την αίσθηση του για το βάθος και την αμεσότητά του. Δεν διασκεδάζει. Υποδέχεται και καθοδήγει. Διεισδύει λόγω δύναμης και ταχύτητας. Ασκεί τα καθήκοντα του Κριστιάνο στην επίθεση, συμπεριλαμβανομένου στον αέρα, όπου είναι ιδιαίτερα ακριβής, παίρνοντας σχεδόν πάντα θέση στο πρώτο δοκάρι. Ο τραυματισμός του ήρθε στην καλύτερη στιγμή της φόρμας του.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.