News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ηγέτες των εσόδων

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Όπως κατέγραψε η 19η έκδοση της έκθεσης Football Money League

Η Ρεάλ Μαδρίτης ηγείται για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά, αλλά η Γιουνάιτεντ απειλή την ηγεσία χάρη στη σύμβαση της Πρέμιερ με την τηλεόραση.


Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι και πάλι ο ποδοσφαιρικός σύλλογος με τα περισσότερα έσοδα. Η madridista οντότητα έφτασε στα 577 εκατομμύρια €, 28 εκατομμύρια περισσότερα από πέρυσι, κι οδηγεί, για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά την κατάταξη των ποδοσφαιρικών συλλόγων με τα υψηλότερα εισοδήματα του κόσμου, όπως καταγράφεται απ’τη 19η έκδοση της Football Money έκθεσης, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Deloitte μετά από ανάλυση των οικονομικών πληροφοριών για την περίοδο 2014-2015.

Η απειλή για τη συνέχιση της λευκής κυριαρχίας προέρχεται απ’την Premier. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η νέα τηλεοπτική σύμβαση που υπογράφηκε για την αγγλική διοργάνωση και για την οποία το αγγλικό πρωτάθλημα θα εισπράξει 7 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2019, θέτουν σε κίνδυνο την τρέχουσα κατάσταση, δίνοντας πολλές πιθανότητες στην αγγλική ομάδα να πάρει το θρόνο της Ρεάλ Μαδρίτης στην επόμενη έκθεση.

Η σταθερότητα της madridista οντότητας στηρίζεται στην εμπορική πτυχή ή αθλητικό μάρκετινγκ, που φτάνει συνολικά τα 247,3 εκατομμύρια € σε έσοδα, παρουσιάζοντας αύξηση 10% σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι αυτή με τα υψηλότερα με 297 εκατομμύρια ευρώ, ακολουθούμενη απ’τις Μπάγερν και Γιουνάιτεντ.

Τηλεοπτικά συμβόλαια

Ο δεύτερος πυλώνας στον οποίο βασίζεται η λευκή κυριαρχία είναι στα τηλεοπτικά συμβόλαια και στα χρήματα που έλαβε για τη συμμετοχή στο Champions League, που αυτή τη φορά ήταν, μαζί με τη Barcelona, στα 199.900.000 €, αφήνοντας τον τομέα του γηπέδου στην τρίτη θέση με 129.800.000 €. Το Μπερναμπέου είναι το δεύτερο αθλητικό στάδιο που αποφέρει τα περισσότερα χρήματα πίσω απ’το Emirates της Άρσεναλ.

Η έκθεση της Deloitte υπογραμμίζει τη μεγάλη εκμετάλλευση του madridista σταδίου σε σχέση μ’άλλα πιο σύγχρονα και καλύτερα προετοιμασμένα στάδια για τις σημερινές μπίζνες του ποδοσφαίρου. Η πίστη των οπαδών και η αύξηση των τιμών στις VIP περιοχές είναι υπεύθυνοι για την καλή απόδοση ενός παλιού σταδίου, όπως είναι τώρα, με τη αναμόρφωση παραλυμένη από νομικά θέματα. Οι λογαριασμοί των διοικητικών είναι σαφείς και μιλούν για εισόδημα περισσότερων από 100 εκατομμυρίων ετησίως, με το νέο Santiago Bernabeu σε λειτουργία, κάτι που έχει παραλύσει προς το παρόν.

Δεκαεπτά ομάδες απ’την Premier βρίσκονται στην κατάταξη των 30 ποδοσφαιρικών συλλόγων με τα περισσότερα έσοδα, ενώ η Barcelona ανακτά τη δεύτερη θέση με 560.9 εκατομμύρια και η Ατλέτικο βρίσκεται στην δέκατη πέμπτη θέση.

Η έκθεση μιλά επίσης για τον αντίκτυπο των συλλόγων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Ρεάλ Μαδρίτης κυριαρχεί με 18 εκατομμύρια followers στο Twitter, αλλά η καταλανική ομάδα αφήνει πίσω της τη λευκή τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram, διοικώντας την διαδικτυακή ποδοσφαιρική επικοινωνία.


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τρίτη σε αυτή την κοινωνική κατάταξη, έχει τρεις φορές λιγότερους οπαδούς τόσο στο Twitter όσο και στο Instagram, αλλά τα 67 εκατομμύρια οπαδών της στο Facebook την φέρνουν πιο κοντά σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, που κυριαρχούν με 89 και 86 εκατομμύρια αντίστοιχα.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.