News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το αγκάθι του Florentino

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Η Μαδρίτη έχει μόνο ένα πρωτάθλημα έναντι τεσσάρων της Barca στη δεύτερη θητεία του


Florentino Perez: Η Μπάρτσα τα πάει καλύτερα από μας σε τακτικά τουρνουά


Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν βρίσκεται τώρα στην καλύτερη θέση για να κερδίσει το πρωτάθλημα. Είναι πέντε βαθμούς πίσω απ’τους δύο άμεσους αντιπάλους της, την Barcelona και την Atlético, κι εξακολουθεί να’χει να παίξει ένα ντέρμπι στο Μπερναμπέου κι ένα κλάσικο στο Καμπ Νόου. Μια ανάσα απ’το τέλος του 2015, η εικόνα αυτή επιβεβαιώνει την τάση της διαχείρισης του Florentino Perez στο πρωτάθλημα, όπου προκάλεσε τη μεγαλύτερη ζημιά.

Ο πρόεδρος το αναγνώρισε στην El Larguero. Στο αν υπάρχει κάτι που η Barça ήταν καλύτερη, ο Florentino δεν είχε καμία αμφιβολία: «Δεν είναι καλύτερη στη λίστα Forbes ή της UEFA, αλλά τα πάει καλύτερα από μας σε τακτικά τουρνουά και θέλω η Μαδρίτη να κάνει το ίδιο. Πρέπει να παίζουμε κάθε παιχνίδι και κάθε διοργάνωση με την ίδια ένταση, εκεί υπήρξαν λίγο καλύτεροι από μας», τόνισε ο Florentino όταν ανέλυσε γιατί η Barça έχει κερδίσει περισσότερους τίτλους από ό, τι η Μαδρίτη τα τελευταία χρόνια.

Πιο αξιόπιστη στην Ευρώπη

Η αλήθεια είναι ότι η σύγκριση γίνεται ανυπόφορη ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα. Με το έβδομο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, οι λευκοί έδιωξαν ένα βάρος μέχρι το δέκατο. Δύο απ’αυτά έχουν έρθει με τον Florentino, το ένατο και το τελευταίο στη Λισαβόνα. Ωστόσο, μετά από 12 χρόνια διοίκησης, έξι στο πρώτο στάδιο και έξι στο δεύτερο, έχει κερδίσει μόλις τρεις τίτλους πρωταθλήματος και μόνο ένας απ’αυτούς ήταν στο δεύτερο στάδιο που διανύει τώρα, με τον Mou στον πάγκο. Σε όλα αυτά τα χρόνια, η Barcelona έχει κερδίσει επτά, αλλά η κυριαρχία της Μπάρτσα στο πρωτάθλημα συμβαίνει μόνο σε αυτή τη δεύτερη φάση του Florentino, με τέσσερα πρωταθλήματα της Barca σ’αυτό το στάδιο.

Η Barcelona ήταν πολύ πιο αποτελεσματική από τη Μαδρίτη στο πρωτάθλημα. Αν αναλύσουμε τους αριθμούς των δύο ομάδων, η ισότητα δεν αντικατοπτρίζει την κυριαρχία της ομάδας που τώρα προπονεί ο Λουίς Ενρίκε. Απόδειξη αυτού είναι ότι σ’αυτές τις δώδεκα σεζόν (μετρώντας στη σεζόν 2005-2006 μέχρι το Μαγιόρκα-Μαδρίτη της 25ης αγωνιστικής που οδήγησε στην αποχώρηση του Florentino), η Μαδρίτη έχει μαζέψει περισσότερους βαθμούς στα 458 παιχνίδια που παίχτηκαν (1.004 έναντι 999 ), κι επίσης έχει περισσότερα γκολ (1109 έναντι 1072 της Barca). Ωστόσο, η Μαδρίτη του Florentino δεν έχει μεταφραστεί σε τίτλους και, στην πραγματικότητα, μετρά 131 αγωνιστικές ως πρωτοπόρος έναντι 173 της Barcelona μέχρι στιγμής.

Χειρότερα στο δεύτερο στάδιο

Ωστόσο, σε σχέση με το δεύτερο στάδιο του Florentino, η κυριαρχία της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα είναι συντριπτική με κάθε τρόπο αφού μετρά 602 βαθμούς έναντι 582 των λευκών. Εκτός απ’το πρωτάθλημα της Ατλέτικο του Simeone, στο οποίο η Μαδρίτη ήταν τρίτη (2013-14), στα υπόλοιπα οι λευκοί έχουν χάσει πάντα την διοργάνωση απ’την Μπαρτσελόνα, ακόμα και με 96 βαθμούς, όπως τη σεζόν του Pellegrini, στην οποία η αιώνια αντίπαλος μάζεψε 99.

Η Μαδρίτη του Mou έπρεπε να μαζέψει 100 βαθμούς στο πρωτάθλημα των ρεκόρ για να στεφθεί πρωταθλήτρια, αλλά εκείνη τη σεζόν η αιώνια αντίπαλος δεν μπόρεσε να αντισταθεί και τελείωσε με 91 πόντους. Ο Τίτο έφτασε επίσης τους 100 βαθμούς, την επόμενη σεζόν και οι λευκοί ήταν δεύτεροι με... δεκαπέντε πίσω απ’την πρωταθλήτρια.

Σε αυτό το δεύτερο στάδιο, ο Florentino έχει επιχειρήσει να κατακτήσει τη Λίγκα με τέσσερις διαφορετικούς προπονητές: Pellegrini, Μουρίνιο, Αντσελότι και τώρα Μπενίτεθ. Η Barça, με τέσσερις, μολονότι μια αλλαγή ήταν αναγκαστική: Γκουαρντιόλα, Τίτο Vilanova, Tata Martino και Λουίς Ενρίκε. Η σταθερότητα στον πάγκο της Barca φαίνεται να’χει δώσει περισσότερη αποτελεσματικότητα απ’τις αλλαγές στο Μπερναμπέου.

Επίσης το μοντέλο του προπονητή υποφέρει πιο απότομες αλλαγές στη Μαδρίτη, η οποία έχει περάσει απ’το εγχειρίδιο διαλόγου του Pellegrini, στην πιο αυταρχική διαχείριση του Mou, για να περάσει ξανά σ’ένα πιο διπλωμάτη τεχνικό όπως τον Αντσελότι και στη συνέχεια στον πολύ μεθοδικό Μπενίτεθ, τον οποίο έχει και πάλι υποστηρίξει ο σύλλογος. Στη Barcelona, εκτός απ’το έτος του Tata, οι υπόλοιποι ήταν προπονητές του σπιτιού με μια φιλοσοφία λίγο πολύ, παρόμοια, η κάθε μία με τις ιδιαιτερότητές της.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.