News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Rafa Benítez έχει προηγούμενο κι ένα παρόμοιο λάθος κόστισε τη δουλειά στον Valdano

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Και οι δύο είχαν βάλει έναν περισσότερο μη κοινοτικό


Ο Rafa Benitez, παρέταξε τέσσερις μη κοινοτικούς σ’ένα παιχνίδι του Copa del Rey και η Βαλένθια του είχε αποκλειστεί. Ο Valdano, εν τω μεταξύ, έκανε το ίδιο κι ο Paco Roig εξερράγη αμέσως


Όταν η είδηση ταξίδεψε σε κάθε γωνιά του Carranza, σίγουρα θυμήθηκε ένα παρόμοιο επεισόδιο του. Ένα σφάλμα που υπέστη ο Rafa Benítez στην εποχή του ως προπονητής της Βαλένθια. Επίσης, μια απόφαση που είχε κάνει πριν χρόνια, και κόστισε της θέση του προπονητή της Λεβαντίνης ομάδας, στον Jorge Valdano. Ήταν το τελευταίο παιχνίδι του σε πάγκους. Και οι δύο παρέταξαν ένα μη κοινοτικό περισσότερο απ’όσους επέτρεπαν οι κανονισμοί. Ένα λάθος που θυμίζει το επεισόδιο που συνέβη χθες το βράδυ στην Cadiz.

Τον Οκτώβριο του 2001, σ’ένα παιχνίδι Copa del Rey, ανάμεσα στην Βαλένθια και στην Novelda, ο Rafa Benítez παρέταξε τέσσερις μη κοινοτικούς ταυτόχρονα. Η ομάδα του κέρδισε με 0-1, αλλά αποκλείστηκε. Ο Μπενίτεθ έβαλε στο γήπεδο τον Ρουμάνο Denis Serban, το οποίο επέφερε την τιμωρία. Ο σύλλογος ισχυρίστηκε ότι η παράβαση έγινε μόνο για ενάμισι λεπτό, κι ότι η κατάσταση του μη κοινοτικού Roberto Ayala -οι Aimar και Djukic ήταν οι άλλοι δύο-, ήταν αμφισβητήσιμη λόγω της επαναληπτικής μορφής, «κάτι το οποίο θα μπορούσε να εξηγήσει την ευκολία με την οποία συνέβη επαγωγικά το λάθος», δικαιολογήθηκε η Βαλένθια στους ισχυρισμούς της. Δεν υπήρχε τίποτα που μπορούσε να γίνει και η Βαλένθια αποκλείστηκε.

Εκείνη τη μέρα το πιο μίζερο πρόσωπο ήταν ο Juan Cruz Sol, που ξανάζησε την εμπειρία. Η Novelda έτριψε τα χέρια της κι όταν φάνηκε το λάθος, αποφάσισε να υποβάλει την αντίστοιχη αίτηση ακύρωσης. "Θα προσφύγουμε κατά του αγώνα στην Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Θα εξαντλήσουμε όλες τις νομικές οδούς. Λυπόμαστε που το κάνουμε αυτό στη Βαλένθια, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Πρέπει να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της Novelda», δήλωσε ο Juan Sánchez, ο πρόεδρος του συλλόγου απ’το Αλικάντε. Στο Ramón de Carranza, ο πιο εκτεθειμένος ήταν ο Cheryshev, ο οποίος βυθίστηκε.


Το τελευταίο παιχνίδι του ως προπονητής

Το πρόβλημα προέκυψε επειδή ο Ayala ξεκίνησε τη σεζόν ως κοινοτικός, αλλά ο σύλλογος δεν υπέβαλε το έγγραφο που απαιτείται απ’την RFEF, που επιβεβαιώνει αυτή την κατάσταση, κι αυτή τελικά επέλεξε να τον δηλώσει ως ξένο, ενώ μετά αδυνατούσαν να προσκομίσουν τα σχετικά έγγραφα. Ο Rafa Benítez, απογοητευμένος, έφυγε απ’το βήμα λέγοντας "νομίζαμε ότι ο Ayala ήταν κοινοτικός παίκτης. Είναι, με μια λέξη, ένα λάθος χωρίς κακή πρόθεση". Ο τότε προπονητής της Βαλένθια ανέλαβε την ευθύνη, με τον ισχυρισμό ότι «είμαι ο πρώτος υπεύθυνος όλων όσων συμβαίνουν στην ομάδα». Στην Κάντιθ, χθες, σίγουρα αναβίωσε εκείνες τις στιγμές.

Ένα άλλο κεφάλαιο. Ο Paco Roig, ο τότε πρόεδρος της Βαλένθια, δεν μπορούσε να το πιστέψει όταν με τέσσερις μη κοινοτικούς -σ’αυτόν τον αριθμό ήταν το όριο που είχε ρυθμιστεί- στο γήπεδο, ο Jorge Valdano έβαλε κι έναν πέμπτο στο γήπεδο El Sardinero. Η μνημειώδης αποτυχία αναγνωρίστηκε αμέσως, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Ο Marcelinho Carioca, προστέθηκε στους Djukic, Vlaovic, Ortega και Claudio López. Ο πρόεδρος της Βαλένθια απέλυσε πολύ εκρηκτικά τον Αργεντινό προπονητή την επόμενη μέρα. Αυτό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 1997, κι ο επικεφαλής της ομάδας, ο Juan Cruz Sol, απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του, αλλά συνέχισε να εργάζεται στο σύλλογο. Χρόνια αργότερα επαναλήφθηκε το επεισόδιο στην Novelda.

Ο Νοτιαμερικανός προπονητής ήταν υπότροπος παράβασης, επειδή το ίδιο πράγμα του συνέβη ως προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, τον Οκτώβριο του 1994. Η Κομποστέλα πήρε ένα βαθμό στην επίσκεψή της στο Santiago Bernabeu και προφανώς δεν υπέβαλε κάποια ένσταση. Ο τεχνικός έβγαλε απ’το γήπεδο τον Λουίς Ενρίκε βάζοντας τον Ντουμπόφσκι. Ένα λεπτό αργότερα ο προπονητής συνειδητοποίησε το λάθος του -οι Zamorano, Redondo και Laudrup ήταν οι άλλοι τρεις ξένοι- κι έβγαλε τον Σλοβάκο, αλλά ήταν πολύ αργά. Αλλά η ομάδα της Γαλικίας δεν διαμαρτυρήθηκε, αρκούμενη στον ένα πολύτιμο βαθμό και το θέμα πέρασε στα ψηλά. Ο Valdano τιμωρήθηκε για περίπου ένα μήνα, αλλά του δόθηκε χάρη απ’την Επιτροπή Προσφυγών. Ο Ramón Mendoza, ο λευκός πρόεδρος εκείνη την εποχή, κατηγόρησε «τον επικεφαλής της ομάδας (Zoco, ο οποίος παραιτήθηκε), τον Valdano, τον Ντουμπόφσκι ... Τέλος πάντων, η υπαιτιότητα είναι όλων».
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.