News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τύμπανα πολέμου με έναν Cristiano που πιέζει να φύγει ... κι έχει ήδη αντικαταστάτη

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015


Αυτή τη στιγμή, η ιδέα του Πορτογάλου είναι να ψάξει για μια νέα περιπέτεια μετά από επτά σεζόν στην Ρεάλ Μαδρίτης. Αν πωληθεί, τα χρήματα θα επενδυθούν σ’ένα galáctico που ονειρεύεται ο Florentino: τον Lewandowski
 
Με συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2018 και ρήτρα ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, η Ρεάλ Μαδρίτης θα’πρεπε να’ναι ήσυχη για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Αλλά δεν είναι. Η σκηνή του Florentino Perez να προκαλεί έξω απ’τα αποδυτήρια τον Πορτογάλο σε μια ιδιωτική συνομιλία, αποκαλύπτει την κατάσταση των πραγμάτων. Ο ένας νιώθει αποκομμένος με την απειλή κι ο άλλος παρενοχλεί με τη δύναμη του λόγου. Ίσως για τα δύο μέρη το πιο άνετο να’ναι να σπάσουν τη σχέση και να χωρίσουν μετά από επτά σεζόν μαζί. Σχεδόν στα 31 του, η επιχείρηση θα’χει ως στόχο να ωφελήσει και τα δύο μέρη. Ωστόσο, το κοινωνικό κόστος σε μια μεταγραφή που θα παρεξηγηθεί απ’τους οπαδούς, είναι αυτό που ανησυχεί την ηγεσία. Η οποία, απ’την άλλη, την υποστηρίζει ως ευεργετική επειδή θα αφήσει ανοικτό το δρόμο για τον αστέρα του μέλλοντος. Η τάση προς το παρόν είναι να πορευθούν με τον Μπέιλ και να πουλήσουν τον Κριστιάνο. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης περνά τις μέρες του ψάχνοντας την καλύτερη λύση σε κάτι που ποτέ δεν του άρεσε.
Πρόκειται για τις δημόσιες διαφωνίες μεταξύ του ηγέτη και του επιθετικού. Όλα ξεκίνησαν με την άφιξη του Πορτογάλου στην Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, ο παίκτης παρουσιάστηκε με ένα χρόνο καθυστέρηση, διότι η αγορά του αναβλήθηκε. Η συμφωνία με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκλεισε επί Ραμόν Καλντερόν κι ο CR7 ήρθε μαζί με τα αγαπημένα αστέρια -Benzema και Kaká- του τότε εκλεγμένου προέδρου. Μετά από τέσσερα χρόνια στο σύλλογο, ο Florentino αναγκάστηκε να πληρώσει το παιδί. Η εξαιρετική απόδοση που παρουσίασε στο γήπεδο και η συνεχιζόμενη αντιπαλότητά του με τον Μέσι για να την χρυσή μπάλα, τον τοποθέτησαν στην οικονομική κορυφή της ιστορίας του προϋπολογισμού της Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν Σεπτέμβριος του 2013, όταν ο Cristiano σταμάτησε να αισθάνεται λυπημένος κι επέκτεινε το συμβόλαιό του. Όλοι φαίνονταν ευχαριστημένοι, αλλά δεν ήταν έτσι. Σ’αυτούς τους τελευταίους 24 μήνες, τα δύο μέρη έχουν απομακρυνθεί περισσότερο. Επεισόδια όπως η πώληση του Ντι Μαρία, η απόλυση του Αντσελότι ή το πάρτι γενεθλίων μετά το 4-0 στο Calderon, έχουν ερεθίσει και τις δύο πλευρές.


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει παίξει παντού με τον Μπενίτεθ. Έχει σκοράρει δεκατρία γκολ σε δεκατέσσερα επίσημη παιχνίδια. Εξαιρετικοί αριθμοί που σκουραίνουν για κάποιους, όταν αναφέρουν ότι σε οκτώ αγώνες δεν έχει σκοράρει κι ότι έχει σκοράρει οκτώ απ’τα δεκατρία γκολ του σε δύο παιχνίδια. Για οποιονδήποτε επιθετικό θα ήταν εξαιρετικά στατιστικά, αλλά αφήνουν μια γεύση λίγης γλύκας. Η αλλαγή της θέσης και η εκτόπιση απ’την αριστερή πτέρυγα της επίθεσης στο κέντρο της, τον αναγκάζει να προχωρήσει σ’ένα χώρο περισσότερο περιορισμένο, αλλά του επιτρέπεται να κινείται στην περιοχή για να κυνηγά το γκολ. Η εκμάθηση συνεχίζεται και στην εξέλιξη της σεζόν του προκαλεί δυσφορία που προκαλεί μείωση των κινήσεων. Δεν λείπουν και οι διαφορές του με τον προπονητή, με τον οποίο διατηρεί μια σχέση έτσι κι έτσι. Οι προστριβές στην Αυστραλία αυξήθηκαν με την αντίσταση του Μπενίτεθ να τον αναγνωρίσει ως τον καλύτερο. Τώρα, η ανάγκη έκανε τον Μπενίτεθ να πει "ναι, ναι, ναι, ο Κριστιάνο είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω προπονήσει ποτέ" κι ο Πορτογάλος δεν εκπέμπει ακριβώς μια διάθεση έλξης.

Το περιοδικό «Kicker» δημοσίευσε μια συνέντευξη του στη Γερμανία, με τον Πορτογάλο. Σ’αυτη, ο λόγος του «7» δεν υπόσχεται αιώνια αγάπη στην Ρεάλ Μαδρίτης. Για το θέμα αυτό, ο Florentino ρώτησε τον παίκτη κατά την άφιξή του στο Santiago Bernabeu πριν τον αγώνα ενάντια στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ακριβώς, ένα απ’τα δύο κλαμπ που έχουν την ικανότητα να προσελκύσουν τον madridista. Αυτά τα λόγια, "αυτή τη στιγμή παίζω για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ποτέ δεν ξέρεις", είναι τόσο αινιγματικά όσο και πραγματικά. Είναι δύσκολο να προβλέψουμε το μέλλον, αλλά το μήνυμα απειλεί το παρόν. Περπατώντας προς τ’αποδυτήρια ο Ρονάλντο ακούστηκε να φωνάζει : "Δεν είπα αυτό, είπα κάτι άλλο". Εν πάση περιπτώσει, στους επόμενους μήνες θα μιλήσουμε πολύ για το μέλλον του παίκτη. Αυτή τη στιγμή, η ιδέα του είναι να ψάξει για μια νέα περιπέτεια. Μετά από έναν κύκλο επτά ετών, κατά τα οποία έχει αγωνιστεί για να’ναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, για τον Κριστιάνο προκύπτουν άλλες προκλήσεις. Η σκέψη του χωρίζεται σε δύο επιλογές. Απ’τη μια πλευρά, η επιστροφή πίσω, εκεί όπου αναδείχθηκε ως παίκτης, στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κι απ’την άλλη, να αποδεχθεί ένα τριετές συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που του προσφέρει την Παρί Σεν Ζερμέν. Γι 'αυτόν, το να παίξει σ’ένα λιγότερο απαιτητικό πρωτάθλημα είναι η εγγύηση για να κρατήσει το σώμα του σε καλή κατάσταση. Αλλά η Paris επίσης προσφέρει την κατάκτηση τίτλων και τη συμμετοχή στο Champions League. Θα ήταν μια πρόκληση να σηκώσει το τρόπαιο μ’ένα σύλλογο που δεν είναι ούτε ισπανικός ούτε αγγλικός ούτε γερμανικός. Οι πιθανότητες επιστροφής στο Old Trafford θεωρούνται ως η επιστροφή του ασώτου υιού, σε μια προσωπική δέσμευση του Sir Alex Ferguson. Θα συνεχίσει να ανταγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο για να ξαναφέρει στο θρόνο ένα σύλλογο, που διέρχεται μια κρίση αποτελεσμάτων απ’την αποχώρηση του Σκωτσέζου.

Ο Cristiano παραδέχεται ότι στη Μαδρίτη δεν αισθάνθηκε ποτέ τόσο αγαπητός όσο στη Μάντσεστερ. Εκείνη την εποχή, αποφάσισε την αλλαγή του τοπίου, για να γίνει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Κατανοούσε ότι η καλύτερη πλατφόρμα για την επίτευξη αυτού του στόχου ήταν η Ρεάλ και η ισπανική Λίγκα. Σήμερα θεωρεί ότι η αυτή η πρόκληση έχει επιτευχθεί και αντιμετωπίζει την ηλικία ως ιδανική για μια νέα αλλαγή. Η διαπραγμάτευση για την έξοδο δεν θα’ναι εύκολη, αλλά πιστεύεται πάντα, ότι αν θέλει να φύγει, θα πετύχει να κάνει τον Πρόεδρο να συναινέσει και να κάτσει να διαπραγματευτεί. Στη συνέχεια θα έρθει η τιμή. Θα αρχίσουν να μπαίνουν οι βάσεις για να κλείσει η καλύτερη οικονομική συμφωνία για τον λευκό σύλλογο. Φυσικά, οι δύο ενδιαφερόμενοι σύλλογοι έχουν αρκετή οικονομική ισχύ για να μην πανικοβληθούν με την τιμή που απαιτεί ο Florentino. Αν πωληθεί, τα χρήματα θα επενδυθούν σ’ένα galáctico που ονειρεύεται ο Florentino: τον Lewandowski.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.