News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Benzema λερώνει την εικόνα της Μαδρίτης και την εμπιστοσύνη του Florentino, του μεγάλου υποστηρικτή του

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015


Ο Γάλλος είναι υπότροπος στα νομικά μπλεξίματα

Η κατηγορία προς τον Γάλλο για "συνενοχή σε απόπειρα εκβιασμού και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση" λερώνει το σύλλογο, ο οποίος εξακολουθεί να δηλώνει πεπεισμένος στην πλήρη αθωότητά του



Μετά την διανυκτέρευση της Τετάρτης προς Πέμπτη στο κρατητήριο της δικαστικής αστυνομίας των Βερσαλλιών, ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης Καρίμ Μπενζεμά έχει κατηγορηθεί και τεθεί υπό δικαστικό έλεγχο για τη φερόμενη συμμετοχή του σ’ένα εκβιασμό του συμπαίκτη του στην εθνική, Mathieu Valbuena, μ’ένα sex tape. «Μην ανησυχείτε, δεν έχει επιλογή. Θα το σκεφτεί και θα πληρώσει» είναι αυτό που, σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι «Ν6», φέρεται να είπε ο Μπενζεμά σ’έναν απ’τους εκβιαστές. Όσο κι αν είναι ο επιθετικός της εθνικής, στη Γαλλία η Δικαιοσύνη είναι οριστική και σε αυτή την περίπτωση αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά και με το παραπάνω. Ο Karim, γεννημένος στο Bron, ένα προάστιο της Λυών, αντιμετωπίζεται ως ένας ακόμα πολίτης.

Αντίθετα με ό, τι, ορισμένοι εκπρόσωποι του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης, θέλουν να βλέπουν, τίποτα δεν είναι γνωστό για το πως ο Benzema τέθηκε υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα, ούτε αν ο Karim πήγε εθελοντικά να καταθέσει, ούτε πολύ περισσότερο αν ήταν αυτός που αποφάσισε να κοιμηθεί «πίσω από τα κάγκελα». Ο Γάλλος κατηγορείται για «συνενοχή σε απόπειρα εκβιασμού και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση για ένα έγκλημα που μπορεί να τιμωρηθεί με τουλάχιστον πέντε χρόνια φυλάκισης», δήλωσε ο εισαγγελέας. Δηλαδή, ένα θέμα πολύ σοβαρό για να το θεωρούμε ευτελές.

Αν και πρόκειται για ένα θέμα εξωαγωνιστικό, η πρώτη αθλητική συνέπεια ήρθε για την εθνική Γαλλίας. Ώρες μετά την γνωστοποίηση της κατηγορίας του Μπενζεμά, ο Didier Deschamps ανακοίνωσε τη λίστα για τα επόμενα δύο φιλικά εναντίον της Γερμανίας και της Αγγλίας, αφήνοντας έξω τόσο τον madridista όσο και τον Valbuena, για τον οποίο είπε ότι «δεν είναι στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση». Ωστόσο, ο Γάλλος προπονητής είπε ότι η απόφαση ν’αφήσει τον Καρίμ έξω, είχε ήδη παρθεί απ’τη Δευτέρα. «Είναι τραυματίας, δεν έχει επιστρέψει ακόμη για να παίξει με την Ρεάλ Μαδρίτης και δεν είναι διαθέσιμος για αυτά τα δύο φιλικά», δήλωσε ο Deschamps. Πράγματι, ο επιθετικός επέστρεψε νωρίς χθες το απόγευμα στη Μαδρίτη και πήγε κατ 'ευθείαν στο Valdebebas για να συνεχίσει την ανάρρωσή του. Υπενθυμίζεται ότι το «9» δεν έχει παίξει καθόλου με την ομάδα του απ’τις 8 Οκτωβρίου, αμέσως μετά τον τραυματισμό του με την εθνική.

Η κατηγορία στον Μπενζεμά, ήταν μία απ’τις ειδήσεις της χθεσινής μέρας στην Ισπανία. Ενώ απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης παρέμεναν σιωπηλοί, σε μια έρευνα της El Confidencial, σχετικά με τη σκανδαλώδη υπόθεση η πλειοψηφία των αναγνωστών μας, επέλεξε την πώληση του Γάλλου επιθετικού, με μεγάλη διαφορά απ’τις άλλες επιλογές, οι οποίες ήταν: να μείνει στις κερκίδες, να του επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις ή να μην του κάνουν τίποτα, καθώς είναι ένα εξωαγωνιστικό θέμα.

Αργά χθες το απόγευμα, η Μαδρίτη ενημέρωσε μέσω επίσημης δήλωσης ότι ο Florentino Perez είχε «μια συνάντηση με τον παίκτη στον οποίο εξέφρασε την πλήρη στήριξη και εμπιστοσύνη στις καλές προθέσεις των ενεργειών του και στην πλήρη αθωότητά του. Ο σύλλογος εκτιμά και αναγνωρίζει τον επαγγελματισμό του, την συναδελφικότητά του και την άψογη συμπεριφορά που έχει επιδείξει ως  βασικό μέλος της πρώτης ομάδας για τις περισσότερες απ’τις έξι σεζόν που είναι μέρος της Ρεάλ Μαδρίτης», πρόσθεσε η σύντομη δήλωση. Γνωρίζουμε ότι ο Benzema θεωρούνταν ανέκαθεν ένας απ’τους «χαϊδεμένους παίκτες» του Πρόεδρου, εξ ου και η υπευθυνότητα αυτή σε μια υπόθεση που, προφανώς, δεν έχει καμία σχέση με τον σύλλογο που προεδρεύει, αν και λερώνει την εικόνα του σε παγκόσμιο επίπεδο.



Με τον Karim έχουν παραγίνει τα προβλήματα
Αν και ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως του εναντίου, η αλήθεια είναι ότι, δυστυχώς για την Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Μπενζεμά έχουν παραγίνει τα προβλήματα, όσον αφορά το νόμο. Έτσι, τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, ο Γάλλος αθωώθηκε απ’την κατηγορία ότι, μαζί επίσης με τον ποδοσφαιριστή Ριμπερί, πλήρωσαν για τις υπηρεσίες μιας πόρνης, που ήταν ανήλικη. Ο επιθετικός αρνήθηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με την κοπέλα (Zahia), αν κι ο Ριμπερί είχε αποδεχτεί τα γεγονότα, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι η κοπέλα ήταν 17 ετών και εργάζονταν ως πόρνη. Και οι δύο αθωώθηκαν.
Στην πρώτη του σεζόν στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο Γάλλος κατέστρεψε το Audi Q7 του στη La Finca, την πολυτελή συνοικία του Pozuelo de Alarcón, όπου διαμένει. Την ίδια χρονιά, κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, έκανε το ίδιο με μια Lamborghini στη νήσο Reunión, καθώς επέστρεφε στις 6:30 το πρωί, απ’τον εορτασμό των γενέθλιων του με τον ράπερ Rhoff. Αλλά υπάρχουν περισσότερα. Τον Ιούνιο του 2011, ο Καρίμ δέχτηκε κλήση για την απερίσκεπτη οδήγηση του στην Ίμπιζα, σε συμμετοχή του σε μια παράνομη κούρσα με δύο άλλα αυτοκίνητα, σε μια κοντινή περιοχή του λιμανιού της πόλης γύρω στη 1.00 τα ξημερώματα.
Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Benzema έχει συλληφθεί αρκετές φορές χωρίς άδεια οδήγησης. Τον Μάιο του τρέχοντος έτους τον είχαν σταματήσει σ’ένα σημείο ελέγχου κοντά στο T4 του αεροδρομίου του Barajas, για να ελέγξουν την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, που είχε λήξει. Στις 29 του περασμένου Οκτώβρη έκανε αναστροφή στην καρδιά της πρωτεύουσας και συνελήφθη απ’την Δημοτική Αστυνομία, η οποία τον βρήκε και πάλι χωρίς χαρτιά. Ακριβώς για το λόγο αυτό, στις 23 αυτού του μήνα, ο Karim θα πρέπει να πάει στα δικαστήρια της Plaza de Castilla, κάτι τ’οποίο δεν είναι νέο για τον ίδιο, γιατί το 2013 έπρεπε να παρουσιαστεί σ’ένα δικαστήριο του Pozuelo de Alarcón, καθώς ένα ραντάρ τον έπιασε να τρέχει με 226 χμ. με την M-40. Πήρε πρόστιμο 18.000 € και του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για οκτώ μήνες.


Οι αξίες του Madridismo και το παράδειγμα των Λέικερς

Απ’το  Σύλλογο αξιών του Madridismo, ο πρόεδρος του, Carlos Mendoza, δήλωσε χθες στην El Confidencial ότι «είναι κρίμα που αυτά τα περιστατικά αμαυρώνουν την εικόνα ενός καλού παίκτη σαν τον Benzema, τα οποία επίσης επηρεάζουν την Ρεάλ Μαδρίτης και τους δικούς της». «Στο γήπεδο, ο Karim έχει πάντα μια καλή συμπεριφορά και δεν επιδιώκει την προσωπική δόξα, αλλά παίζει για την ομάδα», πρόσθεσε. Ο Mendoza είπε ότι στις επικείμενες εκλογές εκπροσώπων των μελών, ο σύλλογος του σχεδιάζει να ζητήσει «τη δημιουργία μιας φιγούρας ενός είδους νονού για τους παίκτες, μια φιγούρα που θα ταίριαζε καλά στους  βετεράνους». Ο Carlos Mendoza φέρνει το παράδειγμα του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ με τους Lakers, όπου ήταν υπεύθυνος για την καριέρα του Byron. "Εκτός απ’το ν’αποκτούν πολλά χρήματα, οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να μάθουν τις αξίες του συλλόγου", εξηγεί.
Όσο για το τι πρέπει να κάνει ο Florentino Perez στην περίπτωση του Μπενζεμά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αξιών του Madridismo αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι μια εύκολη κατάσταση για να την διαχειριστεί και δεν πιστεύει ότι πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα. "Γι’αυτό πιστεύω ότι μπορεί επίσης να μας χρησιμεύσει αυτό που κάνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι αθλητές που διαπράττουν αδικήματα υποχρεώνονται να κάνουν κοινωνική εργασία. Μια καλή εκστρατεία μετάνοιας, που χρησιμεύει για να καθαρίσουν την εικόνα τους". Αυτή είναι η ιδέα.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.