News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η προσεκτική αντιμετώπιση του Del Bosque έτσι ώστε οι παίκτες της Barcelona να φτάσουν σε καλή κατάσταση στο Clásico

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Πέντε Καταλανοί θα’ναι βασικοί απέναντι στην Αγγλία


Η Barça είναι και πάλι η ραχοκοκαλιά της εθνικής, το οποίο εξίσου με το να αποτελεί έπαινο για τον σύλλογο της Καταλονίας, είναι και μια αιτία δεινών για τον Λουίς Ενρίκε λίγες μέρες πριν την επίσκεψη στη Μαδρίτη


Σχεδόν κανείς δεν βλέπει με καλό μάτι τους αγώνες των εθνικών. Για τον ένα ή τον άλλο λόγο, κάποιος βρίσκει πάντα έναν λόγο για να επικρίνει την ένταξη των ημερομηνιών των διεθνών αγώνων μέσα στα πρωταθλήματα του κόσμου. Είναι αλήθεια ότι, κατά κάποιο τρόπο, ενοχλούν. Θυμάστε τον διορισμό του Αυγούστου; Εν μέσω της προετοιμασίας παίχτηκε ένα φιλικό χωρίς νόημα που διέκοψε την διαδικασία προετοιμασίας των συλλόγων για τη νέα σεζόν. Εν τέλει αφαιρέθηκε, ακολουθώντας τη λογική. Αλλά τα υπόλοιπα παραμένουν ανέπαφα, και το μέλλον φαίνεται ότι θα’ναι σημαντικό μέχρι και για τα φιλικά, σαν κι αυτά που έχει να παίξει τώρα η Ισπανία εναντίον της Αγγλίας και του Βελγίου, τα οποία τώρα προσφέρουν πολύ λίγα.

Αυτά τα δύο ματς, επιπλέον, προσφέρουν στους Ισπανούς κριτικούς έναν ακόμα λόγο για να τα δυσφημούν, δεδομένου ότι αυτές οι δύο συναντήσεις προηγούνται του Clásico του ερχόμενου Σαββάτου, στις 21. Ως εκ τούτου, είναι μια κατάσταση αρκετά δεσμευτική για τους προπονητές των εθνικών, που συνδυάζουν τα διεθνή με παίκτες που εμπλέκονται σ’αυτή την αναμέτρηση. Μερικοί προπονητές, όπως τις Ουαλίας και Πορτογαλίας, δεν κάλεσαν τους Μπέιλ και Κριστιάνο Ρονάλντο. Αλλά αυτό δεν συνέβη στην περίπτωση του Vicente del Bosque. Τουλάχιστον εν μέρει όχι.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει από καιρό πάψει να είναι μια πηγή διεθνών για την Ισπανία. Στην πραγματικότητα, στην τελευταία λίστα του Del Bosque, πριν ανακοινωθούν οι απουσίες, περιλαμβάνονταν μόνο οι Sergio Ramos και Isco Alarcón. Τελικά κανείς απ’τους δύο δεν θα παίξει στους φιλικούς αγώνες. Θα βρίσκεται ο Nacho Fernandez, σημαντικός παίκτης για τα rotations του Rafa Benitez, αλλά αν οι Πέπε, Ράμος και Varane είναι καλά, δεν θα παίξει στο Clásico.


Βλέπουμε ότι στην περίπτωση της εθνικής Ισπανίας, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ένα άλλο πράγμα είναι, για παράδειγμα, η Κολομβία, η οποία πήρε τον James λίγο μετά την επιστροφή απ’τον τραυματισμό του.

Πολύ διαφορετική είναι η κατάσταση της Μπαρτσελόνα στην εκπροσώπησή της στην Ισπανία. Απ’την έναρξη του θριαμβευτικού κύκλου της εθνικής, η Barça υπήρξε η βάση, είτε με άμεση συνεισφορά είτε με παίκτες που προέρχονταν απ’τη Masia. Χρόνια αργότερα, συνεχίζει να συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Σήμερα, στο Rico Pérez του Alicante, θα παίξουν βασικοί μέχρι και πέντε παίκτες της  Μπαρτσελόνα και άλλοι δύο ήταν παίκτες της στο παρελθόν.

Gerard Piqué, Marc Bartra, Jordi Alba, Sergio Busquets και Iniesta. Αυτοί είναι οι πέντε Καταλανοί που θα παίξουν εναντίον της Αγγλίας. Επιπρόσθετα οι Thiago και Σεσκ Φάμπρεγας, ο οποίοι συνέχισαν σε Μπάγερν και Τσέλσι. Δηλαδή, η Barça παραμένει η ραχοκοκαλιά της Ισπανίας. Μια πολύ ωραία λεπτομέρεια που επαινεί το έργο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, αλλά είναι επίσης και μια αιτία δεινών για τον Λουίς Ενρίκε. Πέντε ποδοσφαιριστές που παίζουν ένα παιχνίδι χωρίς νόημα μόλις 8 μέρες πριν το Clásico ... κίνδυνος.

Αλλά ο Del Bosque, στην πραγματικότητα, θα προσπαθήσει γι’αυτούς τους ίδιους παίκτες να ξεκουραστούν όσο το δυνατόν περισσότερο για το Clásico. Δηλαδή, αυτοί οι παίκτες έχουν κληθεί κι, ως εκ τούτου, πρέπει να παίξουν σ’αυτή την αναμέτρηση. Αλλά ο Del Bosque θα τους χρησιμοποιήσει στο πρώτο παιχνίδι και μετά, εναντίον του Βελγίου, θα’ναι αναπληρωματικοί και θα μπορέσουν να ξεκουραστούν την επόμενη βδομάδα. Θα μπορούσε να μην τους έχει καλέσει καθόλου και να αποφύγει όλο αυτό; Ναι, φυσικά. Η ζημιά έχει γίνει, αλλά ο προπονητής προτίμησε επίσης, να’ναι όσο το δυνατόν μικρότερη.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.