News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Boluda, η πρακτική περίπτωση για να εκδημοκρατίσει ο δικαστής την Ρεάλ Μαδρίτης

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ο πρώην πρόεδρος, καταθέτει εναντίον του Florentino Perez

Ο πρώην πρόεδρος θα είναι στη δίκη που θα λάβει χώρα σήμερα και θα δείξει στον δικαστή ότι ούτε το 2013, ούτε τώρα μπορεί πλέον να θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές, λόγω της αλλαγής στο καταστατικό απ’τον Florentino Perez


Έφτασε η μέρα. Το αίτημα των 15 μελών της Ρεάλ Μαδρίτης, με επικεφαλής τον Rafael Martínez Campillo, για την τελευταία αλλαγή του καταστατικού απ’τον Florentino Perez, παρουσιάζεται σήμερα στο Πρωτοδικείο Νο 51 της Μαδρίτης, στις 12:30(13:30 ώρα Ελλάδος), ζώντας το αποκορύφωμά του. Ο δικαστής Almudena Maricalva Arranz πρέπει να αποφασίσει κατά την ακρόαση που θα πραγματοποιηθεί στα δικαστήρια της οδού Princesa αν θα ακυρώσει την πιο πάνω αλλαγή, η οποία, και παρά το ότι ο Πρόεδρος της ACS έχει ήδη προειδοποιήσει ότι «το φυσιολογικό θα’ναι να ολοκληρωθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, σε μέσα σε μεγάλο χρονικό διάστημα», θα πρέπει να σημαίνει την παραίτησή του και την σύγκληση εκλογών, επειδή οι «μη εκλογές» του 2013 δεν θα έχουν καμία ισχύ.

Τα δύο σημεία που οι ενάγοντες θεωρούν ότι είναι ακατάλληλα και ακόμα και αντισυνταγματικά είναι η παλαιότητα μέλους του υποψηφίου, που πλέον από τα 10 πήγε στα 20 χρόνια χωρίς διακοπή, και η εγγυητική ύψους 15% του προϋπολογισμού του συλλόγου, η οποία θα πρέπει να πηγάζει μόνο από μια προσωπική περιουσία  σ’ένα ισπανικό πιστωτικό ίδρυμα. «Το καλό είναι το πόσο κακό μπορεί να γίνει το πράγμα», είπε ο Martinez Campillo, ο οποίος μίλησε για «ταπείνωση απ’την Μπάρτσα στο Μπερναμπέου» κι επέκρινε τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης. "Το νταηλίκι με το οποία απάντησε όταν ρωτήθηκε για την δίκη έδειξε την περιφρόνησή του για τα μέλη".

Στην ακρόαση δεν θα παρευρεθεί ο Florentino, διότι, όπως είπε ο Martínez Campillo σε συνέντευξή του στην El Confidencial, «θέλουμε δικαιοσύνη, όχι τσίρκο». Ωστόσο, αυτός που θα παραστεί στην ακρόαση είναι ο πρώην πρόεδρος Vicente Boluda, την παρουσία του οποίου, θέλουν να χρησιμοποιήσουν οι ενάγοντες ως παράδειγμα ενός μέλους της Μαδρίτης, που δεν θα μπορούσε να δηλώσει υποψήφιος στις εκλογές, δηλαδή, μια καθόλα πρακτική περίπτωση για να κατανοήσει ο δικαστής την ανάγκη για τον εκδημοκρατισμό της Ρεάλ Μαδρίτης.

 «Αν αλλάξουν το καταστατικό, θα ήθελα να θέσω υποψηφιότητα, αλλά τώρα δεν μπορώ ούτε καν να το σχεδιάσω», λέει ο Βαλενθιάνος επιχειρηματίας ο οποίος προήδρευσε του συλλόγου για μερικούς μήνες, ακριβώς πριν επιστρέψει ο Florentino για να διαιωνιστεί. «Θα ήθελα να έθετα υποψηφιότητα για τις εκλογές του 2013, αλλά δεν μπορούσα, επειδή δεν είχα την απαιτούμενη παλαιότητα. Μου άλλαξαν τους κανόνες στη μέση του παιχνιδιού!», είπε ο Boluda, ο οποίος θα’χει την ευκαιρία να επαναλάβει αυτά τα λόγια μπροστά στον Δικαστή Maricalva Arranz.



"Ο Florentino έχει προετοιμαστεί"

«Οι κακοί δικηγόροι ζήτησαν χρόνο για να αλλάξουν το δίκαιο. Ποιος νοιάζεται για την αλήθεια; Αυτοί που περιτριγυρίζουν τον Florentino έχουν κρύψει τη σοβαρότητα της δίκης που αντιμετωπίζει», δήλωσε ο Rafael Martínez Campillo, ο οποίος αναφέρεται στο άρθρο 524 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας σχετικά με την προσωρινή εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων για να εξασφαλιστεί ότι "ο κ Perez έχει προετοιμαστεί μιλώντας σχετικά για την απόφαση" και υπενθυμίζοντας ότι:

1. Η προσωρινή εκτέλεση πρέπει να ενθαρρύνεται απ’τη ζήτηση ή την απλή αίτηση, σύμφωνα με το άρθρο 549 του παρόντος νόμου.

2. Η προσωρινή εκτέλεση της απόφασης της καταδίκης, που δεν είναι σταθερή, διεκπεραιώνει και φέρνει εις πέρας, με τον ίδιο τρόπο που το κάνει η εντολή εκτέλεσης, για το αρμόδιο δικαστήριο σε πρώτη φάση.

3. Στην προσωρινή εκτέλεση της απόφασης της καταδίκης, τα μέρη θα έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις δικονομικές εξουσίες που θα’χουν υπαγορευθεί.

4. Αν δεν είναι σταθερή, ή ακόμη κι αν είναι, δεν θα αυξηθούν οι προθεσμίες που προβλέπονται απ’τον παρόντα νόμο για την άσκηση προσφυγής για ακύρωση της ερήμην αποφάσεως, προχωρώντας μόνο την προληπτική επισημείωση των αποφάσεων που διαθέτουν ή επιτρέπουν την καταγραφή ή ακύρωση αυτών που υπάρχουν σε δημόσια αρχεία.

5. Η προσωρινή εκτέλεση των αποφάσεων στις οποίες θα διασφαλίζονται θεμελιώδη δικαιώματα με την μορφή προτεραιότητας.

Αυτό σημαίνει ότι, αντίθετα με ό, τι είπε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης σε μια δημόσια εμφάνιση, στην οποία περισσότερο απ’το να στηρίξει τον Rafa Benitez, στην πραγματικότητα στήριξε τον εαυτό του, «ο Florentino ακύρωσε και πάλι τα μέλη, και γι 'αυτό απευθύνω έκκληση για ειρηνική αντίσταση σ’αυτόν. Ο κ Pérez είναι το χάος, κι εμείς η ελπίδα». Υπό την έννοια αυτή, ο γραμματέας του Peña madridista Quinta del Buitre προχώρησε στο ότι "ο δικηγόρος του θα προσπαθήσει να δείξει ότι ο Boluda έχει κάποιο προσωπικό συμφέρον, αλλά η μόνη πρόθεσή του, όπως και η δική μας, είναι ο εκδημοκρατισμός της Ρεάλ Μαδρίτης".

«Η εποχή του Florentino πέθανε, έχει σκάψει τον τάφο του απ’τη ματαιοδοξία και την υπερηφάνεια του», δήλωσε ο Rafael Martínez Campillo. «Στην εμφάνιση του τη Δευτέρα περιφρόνησε την ισπανική δικαιοσύνη, τα μέλη της Ρεάλ Μαδρίτης, τους δημοσιογράφους ... Δεν μπορεί να είναι υπεράνω του κράτους δικαίου», πρόσθεσε ο δικηγόρος απ’το Αλικάντε, για να καταδικάσει: "προσπαθούμε να υπάρξει δικαιοσύνη".


Το Valores del Madridismo εξέδωσε επίσης ανακοίνωση

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Asociación por los Valores del Madridismo, "τα μέλη της Ρεάλ Μαδρίτης διαδήλωσαν το περασμένο Σάββατο κατά πλειοψηφία και ζήτησαν ξεκάθαρα την παραίτηση του κ Perez, όχι του Μπενίτεθ. Αν είχε γίνει αλλιώς, θα είχε νόημα να συγκαλέσει μια συνέντευξη Τύπου για να τον στηρίξει". Επιπλέον, το Valores del Madridismo "απορρίπτει, το ότι τα μέλη της Ρεάλ Μαδρίτης φώναξαν «Florentino παραιτήσου» επειδή χειραγωγήθηκαν από μια υποτιθέμενη εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης κατά του κ Perez, ή απ’αυτούς που είναι βίαιοι γιατί η κραυγή ξεκίνησε απ’τους Ultra Sur, μεταξύ άλλων λόγων, διότι ούτε αυτοί είναι ηλίθιοι, ούτε αυτή η ομάδα που μπαίνει τώρα στο γήπεδο. Μίλησε η καρδιά. Σήμερα λέει «Hala Madrid»".

Ο σύνδεσμος του οποίου προεδρεύει ο Carlos Mendoza «εκφράζει τη λύπη του διότι από τότε που ο κ Perez είναι πρόεδρος της αγαπημένης μας ομάδας, η FC Barcelona τριπλασίασε έναντι της Μαδρίτης τις αθλητικές επιτυχίες της, με δεδομένη την απουσία της πολιτικής για τον αθλητισμό που χαρακτηρίζει την προεδρία του και την απομάκρυνση του συλλόγου απ’τις αξίες που τον έκαναν τον καλύτερο στον εικοστό αιώνα, με μια απόλυτη απώλεια της ταυτότητάς του. Για το λόγο αυτό ένας αντίπαλος παίκτης όπως ο Ινιέστα, madridista από μικρό παιδί, ο οποίος έχει την απόδοση τόσο εντός όσο κι εκτός των γηπέδων, χειροκροτήθηκε, όπως είδαμε το περασμένο Σάββατο».

Για το Valores del Madridismo, η Ρεάλ Μαδρίτης υπέστη μια «πρωτοφανή θεσμική κρίση οφειλόμενη σε μια προεδρία εξαντλημένη και ακανόνιστη, όπως επιβεβαιώθηκε πρόσφατα με την ιδιότροπη απόλυση του Αντσελότι, την εξωφρενική έξοδο του Ίκερ Κασίγιας, την γελοιοποίηση στην τραγελαφική υπόθεση του De Gea, ή τις θορυβώδες θεσμικές απουσίες, στο τέλος της αθλητικής καριέρας του Ραούλ, στο μετάλλιο αξίας που έδωσε το κράτος στον Ίκερ, ή στην παρουσίαση του ντοκιμαντέρ του Cristiano». «Το 0-4 ξεχειλίζει το ποτήρι», προσθέτει.


Τέλος, το Valores del Madridismo υποστηρίζει «την πρωτοβουλία των madridistas μελών που αποφάσισαν να προσβάλουν τη μεταρρύθμιση του καταστατικού κι ελπίζει ότι το αίτημα τους θα τύχει μιας ευνοϊκής απόφασης που θα επιτρέψει τον εκδημοκρατισμό μιας ομάδας που δεν μπορεί να διοικείται αυταρχικά».
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.