News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Benítez: «Είμαστε πληγωμένοι και πρόθυμοι να αντιδράσουμε»

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Είμαι αισιόδοξος, διότι αυτή η ομάδα έχει πολλή ποιότητα.


"Η Σαχτάρ είναι δύσκολος αντίπαλος με παίκτες ποιότητας, αλλά είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι θα προκριθούμε ως πρώτοι στον όμιλο", είπε ο προπονητής.


Ο Ράφα Μπενίτεθ μίλησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για τον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Σαχτάρ Ντόνετσκ (Σήμερα, στις 21:45), με τους λευκούς ν’αναζητούν την εξασφάλιση της πρώτης θέσης στον όμιλο του Champions League: "Έχουμε μια φανταστική ομάδα κι ένα φανταστικό ρόστερ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ήμασταν 14 παιχνίδια αήττητοι, ήμασταν στην κορυφή του πρωταθλήματος και είχαμε θεαματικά στατιστικά. Είναι αλήθεια ότι έχουμε χάσει τα δύο τελευταία παιχνίδια, και ότι το τελευταίο ήταν πολύ σημαντικό, και για το λόγο αυτό είμαστε πληγωμένοι και πραγματικά πρόθυμοι να αντιδράσουμε. Ο καλύτερος τρόπος για να δώσουμε στους οπαδούς κάτι για το οποίο να φωνάξουν είναι να κερδίσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα και να εργαστούμε σκληρά για να το κάνουμε αυτό".

«Η ομάδα δεν έχει καταρρεύσει. Είμαστε αναστατωμένοι γιατί χάσαμε απ’τη Barcelona. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι θα προκριθούμε ως πρώτοι απ’τον όμιλο. Πρέπει να επικεντρωθούμε σ’αυτό. Είναι δύσκολος αντίπαλος, με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές κι έναν έμπειρο προπονητή. Θα βγούμε για να πάρουμε τη νίκη και την πρώτη θέση».

Συντροφικότητα

"Είμαστε ενωμένοι. Είμαι ευγνώμων προς το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο για την υποστήριξή τους. Έχουμε μιλήσει για τα λάθη που κάναμε, και αυτό ξεκινά με μένα. Θα βγούμε για να τα πάμε καλά, όπως τα πηγαίναμε. Αυτές οι δύο ήττες δεν πρέπει να επηρεάζουν την εντύπωση της ανάπτυξης που πρόσφερε αυτή η ομάδα. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς ποτέ να εγγυηθείς αποτελέσματα, αλλά μπορείς να εγγυηθείς την αφοσίωση και την προσπάθεια στον αγώνα σου για να δώσεις στους οπαδούς σου κάτι για το οποίο να φωνάξουν".

Η 11άδα με την Μπαρτσελόνα

«Καταλαβαίνω το ενδιαφέρον σας, αλλά αναλύσαμε τον αγώνα με την Barcelona όταν τελείωσε. Γνωρίζουμε τα λάθη που έγιναν, αλλά και τα πολλά πράγματα που είχαμε κάνει καλά μέχρι τότε. Είμαστε στο Νοέμβριο και οι στόχοι μας εξακολουθούν να είναι μέσα στις δυνατότητές της ομάδας και θα αγωνιστούμε για την επίτευξή τους. Τις προάλλες δεν ήταν ζήτημα έλλειψης νοοτροπίας. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτούς τους παίκτες».


Σύγκρουση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο;

«Όχι, καμία απολύτως. Ο Cristiano είναι ένας φανταστικός παίκτης και είναι ζωτικής σημασίας για εμάς».

Luka Modric, Toni Kroos και Casemiro

«Είναι τρεις παίκτες ποιότητας, αλλά δεν θα ήταν δίκαιο για τους υπόλοιπους. Έχω μια ομάδα από παίκτες με τεράστια ποιότητα. Αυτό που είναι βασικό είναι να δείξουν όλοι ποιότητα, προσπάθεια και συνοχή. Τα δείξαμε σε αγώνες στους οποίους έχουμε παίξει καλό ποδόσφαιρο κι επιθετικό. Πάνω και πέρα από μεμονωμένα ονόματα, αυτό που είναι σημαντικό είναι η ομάδα να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις όπως έκανε πριν απ’αυτά τα δύο τελευταία παιχνίδια».

Οι οπαδοί στην Ουκρανία και η ψυχολογία

«Η αγάπη των οπαδών για την Ρεάλ Μαδρίτης φάνηκε ξεκάθαρα. Όσο για την ψυχολογία μετά το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, είμαι πολύ πληγωμένος. Έχω αυτοπεποίθηση, ενέργεια κι επιθυμία, και θέλω ν’αντιδράσω και να κατακτήσω κάποια απ’τα τρόπαια για τα οποία αγωνιζόμαστε».

"Είμαι πληγωμένος απ’την ήττα. Ως madridista, αναστατώνομαι σε κάθε ήττα, και πολύ περισσότερο απ’την Μπαρτσελόνα στο Μπερναμπέου, σ’έναν αγώνα όπου θα μπορούσαμε να είχαμε βρεθεί στην κορυφή. Επικεντρώνομαι στην δουλειά μου, δεν μπορώ να ελέγξω ό, τι λέγεται. Πάμε να επιστρέψουμε πίσω σε ό,τι κάναμε καλά για να επιστρέψουμε στα νικηφόρα παιχνίδια".

Κριτική

«Η δική μου ευθύνη, αυτό που έχει σημασία για μένα, είναι να τα πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα, έτσι ώστε οι φίλαθλοι, ο σύλλογος, να είναι όλοι ευχαριστημένοι και τα πράγματα να πάνε καλά. Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι των οποίων τα συμφέροντα πάνε ενάντια στα δικά μας. Μια ομάδα που τα πήγαινε τόσο καλά επικρίνονταν για το οτιδήποτε. Δημοσιεύθηκαν αναφορές για τις οποίες, εμείς απ’το εσωτερικό γνωρίζουμε ότι δεν ισχύουν. Η ομάδα έχει τόση πολύ ποιότητα που θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε να μετατρέψουμε αυτές τις δύο ήττες σε πολλές νίκες».

Τα λόγια του προέδρου

«Βρίσκομαι στο ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια. Είμαι βέβαιος ότι οι δύο ήττες δεν θα αλλάξουν όλα τα καλά που έγιναν πριν. Το γεγονός ότι ο πρόεδρος μιλάει σημαίνει ότι υποστηρίζει το προπονητικό τιμ και την ομάδα του και είναι εκεί για να μας βοηθήσει, και αυτό είναι θετικό. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, αυτό είναι το κλειδί».

Πιστεύουν οι παίκτες στον προπονητή;

"Φυσικά. Διαφορετικά, δεν θα είχαμε μείνει αήττητοι για 14 παιχνίδια και δεν θα είχαμε προκριθεί απ’την φάση των ομίλων με δύο αγώνες ακόμα να απομένουν. Είχαμε δυσκολίες σε αυτά τα δύο τελευταία παιχνίδια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μείνουμε ενωμένοι για να συνεχίσουμε να τα πηγαίνουμε καλά, όπως κάναμε πριν. Η ομάδα έχει την ποιότητα και τον επαγγελματισμό κι όλοι πρέπει να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση για να επιτύχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε".

Πτώση στα τελευταία παιχνίδια

"Δεν νομίζω ότι έγινε έτσι. Τα τελευταία αποτελέσματα μας συμπεριλαμβανομένου του δευτέρου ημιχρόνου κόντρα στην PSG εντός έδρας, στο οποίο παίξαμε καλά, και το πρώτο ημίχρονο εναντίον της Σεβίλλης, ήταν απ’τα καλύτερα που έχουμε κάνει αυτή τη σεζόν. Έχουμε κάνει λάθη και υπήρξαν ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Πρέπει να επιστρέψουμε στα πράγματα που κάναμε καλά, να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την ποιότητα μας και να εργαστούμε όλοι μαζί απ’το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα κάνουμε λάθη".

Η 11άδα εναντίον της Σαχτάρ

«Αυτό που πιστεύω, δεν πρόκειται να αλλάξει ό, τι γράφεται ή λέγεται. Στο διάστημα που είμαι εδώ, υπήρξε μια σταθερά. Μια ομάδα που είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, και παρόλα αυτά υπάρχει κριτική. Δεν έχει σημασία τι κάνω, γιατί ο καθένας θα το ερμηνεύσει με τον δικό του τρόπο. Όταν παίζουμε δύο παιχνίδια την βδομάδα μου αρέσει να κάνω rotation, και θα κάνω rotation. Θα δώσω σ’άλλους παίκτες την ευκαιρία να δείξουν την ποιότητά τους, κι αυτό ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό για τις θέσεις».
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.