News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το μυϊκό σύστημα της Ρεάλ Μαδρίτης καταρρέει

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Δέκα απώλειες για τον ίδιο λόγο


Το λευκό σύνολο μετρά δέκα μυϊκούς τραυματισμούς σ’αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, μια κατάσταση που δεν επιτρέπει στον Μπενίτεθ να εφαρμόσει τη μέθοδο που θέλει, στη Μαδρίτη


Το ιατρικό δελτίο της Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει να δουλεύει υπερωρίες απ’την αρχή της σεζόν. Οι τραυματισμοί αποτελούν ένα βασικό κομμάτι του ποδοσφαίρου, ένα άθλημα επαφής που δημιουργεί σωματικά προβλήματα, όπως είναι φυσιολογικό. Αλλά η αβεβαιότητα έρχεται όταν ένα μεγάλο μέρος των απωλειών της ίδιας ομάδας, δεν είναι από λογικούς τραυματισμούς μέσα στο γήπεδο, αλλά από συνεχή μυϊκά προβλήματα, μια κατάσταση που μαστίζει το λευκό σύνολο.

Οι τόσες απώλειες στο λευκό σύνολο το κάνουν δύσκολο για τη Μαδρίτη, γιατί ο Ράφα Μπενίτεθ δεν μπορεί να εκτελέσει τη μέθοδο που θέλει να επιβάλει. Ο τεχνικός χαρακτηρίζεται για το πολύ rotation που εφαρμόζει και οι συνεχόμενες απώλειες τον αποτρέπουν απ’τη χρήση αυτής της τεχνικής, γιατί στο τέλος αναγκάζεται να παίξει με το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του, κάτι που επιβραδύνει σε μεγάλο βαθμό την προσαρμογή της ομάδας στην ιδέα του παιχνιδιού που θέλει να της επιβάλει.

Σε μόλις πάνω από δύο μήνες, το λευκό σύνολο έχει υποστεί έως δέκα απώλειες λόγω των μυϊκών τραυματισμών διάφορων βαθμών. Ο τελευταίος που αύξησε την τεράστια λίστα ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά: ο επιθετικός τραυματίστηκε την Πέμπτη, ενώ υπερασπίζονταν τη φανέλα της Γαλλίας και υπέστη μια ρήξη πρώτου βαθμού στον τένοντα του αριστερού ποδιού του, ένας τραυματισμός που θα μπορούσε να τον κρατήσει μακριά απ’τους αγωνιστικούς χώρους για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Χωρίς αμφιβολία, αυτό που συμβαίνει στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι πρόσφατο. Ότι στα πρώτα στάδια της σεζόν έχουν απουσιάσει έως και οκτώ διαφορετικοί παίκτες με μυϊκά προβλήματα –οι Benzema και Πέπε έχουν ήδη τραυματιστεί δύο φορές - δεν είναι κάτι πολύ φυσιολογικό, έτσι ώστε να’χει χτυπήσει ο κώδωνας του κινδύνου. Οι προπονήσεις, η προετοιμασία και η υπερβολική επιβάρυνση των παιχνιδιών αρχίζουν να αμφισβητούν τη Λευκή ομάδα.

Όλα ξεκίνησαν με τον πρώην Μαδριλένο, Asier Illarramendi, ο οποίος έχασε ένα μέρος της προετοιμασίας λόγω καταπόνησης των μυών,  που τον κράτησε πάνω από μία βδομάδα εκτός. Σύντομα μετά, ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος δεν μπορούσε να παίξει στο Audi Cup, λόγω πόνου στη μέση, ακριβώς στο τουρνουά που τραυματίστηκε ο Pepe με θλάση στην γάμπα, η οποία τον ανάγκασε να χάσει ακόμα και τα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Ο επόμενος ήταν ο Μπενζεμά.


Τα προβλήματά του στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τον έκαναν να χάσει το ντεμπούτο του πρωταθλήματος εναντίον της Σπόρτινγκ Χιχόν. Το επόμενο χτύπημα στην Ρεάλ Μαδρίτης συνέβη στο πρώτο διάλειμμα των εθνικών, κατά το οποίο τραυματίστηκαν οι Danilo και James, ενώ υπερασπίζονταν τις φανέλες των Βραζιλία και Κολομβία, αντίστοιχα. Και με την λευκή φανέλα, ο Gareth Bale υπέστη μια θλάση στην γάμπα εναντίον της Σαχτάρ Ντονέτσκ στο Champions League.

Στη συνέχεια, ο Pepe υπέστη έναν «μυϊκό τραυματισμό από θλάση» εναντίον της Αθλέτικ και στη συνέχεια ο Jesé υπέστη κράμπα στην δεξιά γάμπα ενάντια στη Μάλαγα. Τώρα, ο τελευταίος που υπέστη έναν μυϊκό τραυματισμό ήταν ο Benzema με τη Γαλλία και αν στα μυϊκά προβλήματα προστεθούν και οι υπόλοιποι τραυματισμοί, όπως  η εξάρθρωση ώμου που υπέστη ο Sergio Ramos, το διάστρεμμα στον αστράγαλο που υπέστη ο Dani Carvajal ή το χτύπημα στο πόδι του Raphael Varane στην προετοιμασία, μιλάμε για μια σοβαρή μάστιγα τραυματισμών στη Ρεάλ Μαδρίτης. Για να μην αναφέρουμε τον πόνο στο ταλαιπωρημένο γόνατο του Cristiano ...


Η αχίλλειος πτέρνα της Ρεάλ Μαδρίτης

Αλλά ποια είναι η εξήγηση για τους τόσους μυϊκούς τραυματισμούς; Λοιπόν, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ένας κανόνας που επιτρέπει να συνοψίσουμε το λόγο, αλλά οι παράγοντες της μάστιγας μπορεί να’ναι πολλοί. Ο κύριος έχει να κάνει με τις προπονήσεις: το γεγονός ότι η Μαδρίτη έχει περάσει απ’τις χαλαρές μεθόδους του Carlo Ancelotti στις πιο απαιτητικές του Rafa Benitez μπορεί να’χει προκαλέσει, φυσιολογικά, την αγανάκτηση πολλών παικτών με τη νέα ένταση.

Αν προσθέσουμε σε αυτό ότι πολλοί παίκτες δεν ήταν σε θέση να ξεκουραστούν επαρκώς, προκύπτουν τα προβλήματα. Το Κόπα Αμέρικα του περασμένου καλοκαιριού φόρτωσε με λεπτά τα πόδια πολλών παικτών στους οποίους, προστέθηκε μια προετοιμασία που πέρασε μέσα από διάφορες περιοχές, όπως η Αυστραλία, η Κίνα, η Γερμανία και η Νορβηγία, και προκάλεσε πάρα πολύ κόπωση: πολλά ταξίδια και συσσωρευμένα λεπτά σε μια περίοδο που αποσκοπεί στην ενίσχυση της φυσικής κατάστασης της ομάδας.

Φυσικά, πρέπει επίσης να έχουμε κατά νου ότι ρόστερ όπως της Μαδρίτης παίζουν σχεδόν 80 παιχνίδια με τον σύλλογο και τις εθνικές τους, και η υπερφόρτωση απ’τους αγώνες έχει το τίμημά της. Και προφανώς, στους τραυματισμούς παίζει ρόλο κι ο παράγοντας τύχη. Τα rotation του Μπενίτεθ έχουν ως στόχο ν’αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα, αλλά οι συνεχιζόμενες απώλειες της Μαδρίτης έχουν αποτρέψει τον τεχνικό απ’το να επιβάλει το σχέδιό του.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.