News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το Ανώτατο Δικαστήριο δικαιώνει την Ρεάλ Μαδρίτης

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Σχετικά με την κτηματολογική αξία του Μπερναμπέου


Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε χθες απόφαση με την οποία αρνείται στην Κρατική Διοίκηση το αίτημά της, σύμφωνα με το οποίο ζητούσε ν’ανέβει η κτηματολογική αξία του Santiago Bernabeu Stadium, για φορολογικούς σκοπούς, και δικαίωσε την Ρεάλ Μαδρίτης σ’αυτό θέμα.

Η Μαδρίτη προσέφυγε το 2012 κατά του υπολογισμού της κτηματολογικής αξίας του γηπέδου απ’το Οικονομικο-Διοικητικό Δικαστήριο, σε τρεις τομείς: στο εμβαδόν του δαπέδου, στη τιμή της γης και στην ηλικία των κτιρίων.

Το Εφετείο αποδέχθηκε την έφεση της Ρεάλ Μαδρίτης και την δικαίωσε έναντι του κράτους, αλλά στη συνέχεια αυτό, πήγε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Τώρα το Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαίωσε την οριστική απόφαση υπέρ του συλλόγου. Είναι ένας υπολογισμός που θα αποτελέσει τη βάση για το φόρο ακίνητης περιουσίας.
Ο γενικός εισαγγελέας υποστήριξε ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι η απόφαση του Εφετείου ήταν ανεπαρκής και παράλογη. "Ούτε το ένα ούτε το άλλο," απάντησε το Ανώτατο Δικαστήριο.

Το κράτος προσπάθησε να αυξήσει την κτηματολογική αξία με βάση διάφορα κριτήρια, σχετιζόμενα κυρίως με την ποσότητα των εργασιών ανακαίνισης που πραγματοποιήθηκαν το 2004.

Ο γενικός εισαγγελέας υποστήριξε ότι έλαβε υπόψη κι άλλες εργασίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια πολλών ετών και ότι εφαρμόστηκε ένα ποσοστό διόρθωσης της κτηματολογικής αξίας.

«Στην πραγματικότητα η κρατική διοίκηση σκοπεύει να μετατρέψει αυτήν την έφεση "σε κάτι που δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ: μια επανέκδοση της διαδικασίας για παράδειγμα", για να συζητήσουμε και πάλι τις δοκιμές», επέκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο τον Εισαγγελέα, πριν απορρίψει τα επιχειρήματά του.

Όπως αναγνωρίστηκε, ο υπολογισμός που έγινε απ’το Εφετείο δεν ήταν, ανεπαρκής, παράλογος, ή μη σύμφωνος με την απόφαση του δικαστηρίου αυτού κι, ως εκ τούτου, επιβεβαιώνεται, όπως καθόρισε το Ανώτατο Δικαστήριο.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.