News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Thiago, ο διάδοχος του Xavi που ξέφυγε απ’τον Florentino αποτρέποντας άλλη μια «υπόθεση Figo»

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Η παρουσία του Πεπ Γκουαρντιόλα στη Μπάγερν ήταν καθοριστική έτσι ώστε ο Ισπανός διεθνής να μην πάει στην Ρεάλ Μαδρίτης για  18.000.000 €


Ο Guardiola έχει αφοσίωση για τον Thiago. Είναι ο αγαπημένος του παίκτης. Τόση προσπάθεια έκανε γι’αυτόν, που δεν είχε άλλη επιλογή απ’το να πάει στη Μπάγερν τον Ιούλιο του 2013 και να επεκτείνει το συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια, σε μια συναισθηματική χειρονομία, για μια καριέρα που σταμάτησε πολλές φορές. Ο Ισπανο-Βραζιλιάνος έχει συμβόλαιο με τον βαυαρικό σύλλογο μέχρι τον Ιούνιο του 2019. Εκείνες τις μέρες πριν απ’την αναχώρησή του από την Μπαρτσελόνα, στην Ρεάλ Μαδρίτης περιφερόταν ο μυθικός Mazinho, ο πατέρας του παίκτη, ο οποίος αποφάσισε να συνάψει σχέση με τον μεγάλο αντίπαλο της ομάδας στην οποία ανήκε ο γιος του. Ο Pep, με εμπιστευτικές οικογενειακές πληροφορίες, επιτάχυνε με τον Ούλι Χένες για να αποφύγουν αυτό που φαινόταν σαν μια έτοιμη διαρροή. Μια ρήτρα του παίκτη, για λίγα λεπτά συμμετοχής, άνοιξε τις πόρτες εξόδου του Καμπ Νόου για το εύλογο ποσό των  18.000.000 €. Μέχρι τότε, η Μπάγερν δεν ήθελε να ανταγωνιστεί την Μπάρτσα και πλήρωσε δύο εκ. περισσότερα απ’ότι χρειάζονταν. Η συναλλαγή έκλεισε στα 25 εκατομμύρια € και συμφωνήθηκε ένα φιλικό και τέσσερα εκ. στον παίκτη για τον πείσει ν’αλλάξει περιβάλλον. Η παρουσία του Γκουαρντιόλα στο Μόναχο ήταν καθοριστική. Διαφορετικά, θα’χε ντυθεί στα λευκά.

Απέκτησε τους Isco και Illarramendi

Είναι δύσκολο να καθοριστεί τι προηγήθηκε: η κότα ή το αυγό. Κάτι παρόμοιο συνέβη με το ποιος κάλεσε ποιον. Αν ήταν ο Fabiano Farah, ένας πρώην μάνατζερ και φίλος του πατέρα του Ronaldo Nazario, που κάλεσε τον Florentino, ή αν ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης που επικοινώνησε με έναν παλιό γνώριμό της από άλλες μάχες. Η ιδέα που, εκείνη την εποχή, γύριζε στο κεφάλι του λευκού ηγέτη ήταν η ισπανοποίηση του ρόστερ με νέους παίκτες. Το σχέδιο ήταν τέλειο, διότι οι Κάτω των 21 αγωνίζονταν στο Ισραήλ για να κατακτήσουν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο σύλλογος είχε ήδη σε εκείνη την ομάδα δύο παίκτες, τους Morata και Nacho, και είχε ανακτήσει έναν τρίτο, τον Carvajal, μετά το «Erasmus» που πραγματοποίησε στη Γερμανία. Επιπλέον, μερικοί ακόμα ικανοποίησαν τα μάτια του προέδρου, του οποίου τα καπρίτσια αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Έτσι, οι καλές επιδόσεις των Isco και Illarramendi τους βοήθησαν να ντυθούν στα λευκά, ενώ έμειναν στο δρόμο οι Alberto Moreno και Iñigo Martínez. Αργότερα, πάλεψε για τον τερματοφύλακα εκείνης της ομάδας -τον De Gea-. Αυτή η εμμονή για αναζωογόνηση της ομάδας με τους καλύτερους υποσχόμενους διεθνείς αυξήθηκε με τον καλύτερο παίκτη της διοργάνωσης: τον Thiago Alcantara.

O Τιάγκο ήταν το αστέρι της στον τελικό εναντίον της Ιταλίας. Είκοσι μέρες αργότερα έγινε παίκτης της Μπάγερν Μονάχου. Ο τότε μέσος της Μπαρτσελόνα, σκόραρε τρία γκολ στον αποφασιστικό αγώνα. Εκείνο το χατ-τρικ έκανε τον μέσο, τον καλύτερο, όπως αποφάσισε η διοργανώτρια αρχή. Ο Florentino κατάφερε ν’αποκτήσει δύο απ’τους τέσσερις που έπαιξαν στο κέντρο εκείνο το βράδυ -τους Isco και Illarra-  με τον άλλον -τον Koke- είχε ήδη προσπαθήσει πριν την επανεκλογή του. Με τον Thiago ήταν αργά. Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης αρνήθηκε να παλέψει, παρά τo ότι τον είχαν διαβεβαιώσει ότι η τιμή αγοράς ήταν τα 18 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, γνωρίζοντας την άρνηση της Μπάρτσα να διαπραγματευτεί, ο Florentino Perez δεν ήθελε να επαναλάβει την «υπόθεση Φίγκο» -δήλωσε ότι ποτέ ξανά δεν θα πλήρωνε την ρήτρα μονομερώς- και για τον παίκτη άνοιξε ο δρόμος για το Μόναχο. Η Μπάγερν, για παν ενδεχόμενο, επιτάχυνε και ανακοίνωσε την μεταγραφή τρεις εβδομάδες μετά την εν λόγω εμφάνιση του παίκτη. Το υπόλοιπο του έργου φέρει το όνομα του Guardiola. Είναι αλήθεια, ότι αν είχε αποκτηθεί απ’την 1η Αυγούστου και μετά, η τιμή αγοράς θα’χε ανέβει στα 90 εκ. Γι’αυτό κι επέσπευσαν την διαδικασία.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.