News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Πρόωρο αλλά σημαντικό

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Πρώτη δοκιμή της Μαδρίτης, δοκιμασία αυτοπεποίθησης για την Ατλέτικο

Η Μαδρίτη έχει την ευκαιρία να θέσει τέρμα στην πρόσφατη ηγεμονία της Ατλέτικο

Οι παίκτες του Simeone δεν έχουν σταθεροποιηθεί και απαιτείται να το κάνουν


Για την Ατλέτικο, περισσότερο από ένα ντέρμπι είναι μια δοκιμασία αυτοπεποίθησης

Για τη Μαδρίτη είναι το πρώτο μεγάλο τεστ της σεζόν


Κάθε ντέρμπι είναι διαφορετικό κι αυτό έχει τις μικρές παραξενιές του. Μετά από λίγο καιρό που η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν το φαβορί, ο αγώνας του Manzanares αποτελεί μια ξεκάθαρη ερώτηση για την πραγματική κατάσταση της ομάδας του Simeone. Δεν μπορεί να σταθεροποιηθεί. Δύο συνεχόμενες ήττες εναντίον της Βιγιαρεάλ και στο Καλντερόν εναντίον της Μπενφίκα, φέρνουν πολύ πίεση στην Ατλέτικο σε ένα ντέρμπι του οποίου έχει προηγηθεί η ήττα της Μπαρτσελόνα στη Σεβίλλη. Για την Ρεάλ Μαδρίτης, ο αγώνας αποτελεί ευκαιρία να τελειώσει την πρόσφατη κυριαρχία του παλιού εχθρού και να περάσει την Μπάρτσα στο πρωτάθλημα.

Είναι ένα πρόωρο ντέρμπι, τοποθετημένο σ’ένα σημείο της σεζόν που θα μπορούσε να επηρεάσει σε βάθος χρόνου, αλλά το πρωτάθλημα δεν περιμένει για κανέναν. Τα τρία φαβορί παίζουν πάντα στο χείλος του γκρεμού. Οι μικρές αναποδιές συχνά έχουν σοβαρές συνέπειες. Το πρόγραμμα οδήγησε την Ρεάλ Μαδρίτης σε μια νωθρή έναρξη, με αποτελέσματα λιγότερο φανταχτερά απ’τα αναμενόμενα. Έχει πετάξει τέσσερις βαθμούς εναντίον των Σπόρτινγκ και Μάλαγα. Δεν έχει την αναμενόμενη συγκομιδή. Ωστόσο, θα’ναι σε θέση να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αν επιβληθεί στο Manzanares.

Σε μεγάλο βαθμό, η προηγούμενή σεζόν κρίθηκε στο ντέρμπι του Manzanares. Η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε ένα σπουδαίο πρώτο γύρο, με παιχνίδι που εκθείαζαν όλοι, βυθίστηκε στο ντέρμπι, τιμωρήθηκε απ’την κούραση, τους τραυματισμούς και το μεγάλο παιχνίδι της Ατλέτικο. Ήταν μια απ’τις κορυφαίες στιγμές της Ατλέτικο στην ένδοξη εποχή του Simeone. Εκείνο το 4-0 βύθισε τη Μαδρίτη στο πρωτάθλημα και επέφερε ορισμένες απ’τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη συνέχεια, κυρίως με την απόλυση του Carlo Ancelotti.

Μια κυρίαρχη Ατλέτικο

Η Ρεάλ Μαδρίτης φτάνει στην αναμέτρηση σε μια καλή κατάσταση, -αήττητη μέχρι στιγμής-, αλλά με ερωτηματικά. Το φιλικό πρόγραμμα κάνει αυτό το ντέρμπι  ένα καλό κριτήριο για την πραγματική κατάσταση της ομάδας. Είναι η πρώτη μεγάλη δοκιμασία για τον Μπενίτεθ, ο οποίος μπορεί να υπολογίζει στους Sergio Ramos και Bale, μια συνεισφορά μεγάλης σημασίας. Ένα ζευγάρι αστέρων που προστίθεται σε ένα αστρικό ρόστερ.

Αν και κάθε ντέρμπι εκπέμπει τα δικά του σήματα, θα’ναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε το βάρος της πρόσφατης ιστορίας, τόσο για την Ατλέτικο όσο και για την Ρεάλ Μαδρίτης. Η Ατλέτικο έχει αποκτήσει με τον Simeone την εξουσία, την οποία για πάνω από μια δεκαετία, της αρνιόταν η μεγάλη αντίπαλός της. Αυτό που φαίνονταν σαν αιώνια κυριαρχία της Ρεάλ Μαδρίτης, έχει γίνει πρόσφατα μια colchonera υπεροχή, η οποία διακόπηκε μόνο την τελευταία στιγμή, στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στη Λισαβόνα.

Η Ατλέτικο έχει καλά και κακά παιχνίδια αυτή τη σεζόν. Έχει χάσει περισσότερα από ό,τι αναμένονταν μέχρι σήμερα. Είναι σε μια μεταβατική φάση, όσο κι αν στην ομάδα παραμένουν οι Juanfran, Godin, Gabi , Tiago, Κόκε και σία. Κυριαρχείται απ’την αίσθηση της αλλαγής του εργατικού δυναμικού, με πολλές προσθήκες. Γινόταν λόγος για μια Ατλέτικο καλύτερη συνολικά, με νέους και εξαιρετικούς παίκτες σ’όλες τις γραμμές. Μέχρι στιγμής, η διαδικασία δεν εξελίσσεται τόσο γρήγορα όσο αναμένονταν.

Οι ήττες απ’τις Μπαρτσελόνα, Βιγιαρεάλ και Μπενφίκα έχουν δείξει μια λιγότερο αξιόπιστη ομάδα, με αμφιβολίες, κάτι που ποτέ δεν είχε επιτρέψει η Ατλέτικο τις τρεις τελευταίες σεζόν. Ούτε μεταγραφές, όπως των Τζάκσον Μαρτίνεζ, Vietto, ή Carrasco, έχουν βοηθήσει αρκετά . Ο Felipe Luis δεν είναι ακόμα ο μπακ που προκάλεσε εντύπωση πριν απ’την ένταξή του στην Τσέλσι. Στην Ατλέτικο υπάρχει απουσία προσαρμογής, τόσο από ποδοσφαιρικής άποψης, όσο και αξιοπιστίας.

Αν αυτή είναι η πρώτη μεγάλη δοκιμασία της σεζόν για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η Ατλέτικο βρίσκεται σε διαφορετική θέση: μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα κύρια προβλήματά της. Για την Ατλέτικο πολύ περισσότερο από ένα τεστ, το ντέρμπι είναι μια απόδειξη αυτοπεποίθησης και φιλοδοξίας που έχει η ομάδα. Είναι διαφορετικές εξετάσεις για τον καθένα τους, αλλά είναι συναρπαστικές. Αυτό περιλαμβάνει το ντέρμπι. Πάντα προστίθενται στοιχεία που εγείρονται στα μεγαλύτερα ματς της σεζόν.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.