News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Neymar είναι καλύτερη μεταγραφή απ’τον Bale

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015


Μετά από δύο πλήρεις σεζόν και τρεις μήνες στη φετινή, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο Neymar κι ο Μέσι έχουν ταιριάξει κι έχουν καλύτερες επιδόσεις στη Barça, απ’ότι ο Μπέιλ με τον CR7 στη Ρεάλ Μαδρίτης

 

Το καρέ των γκολ του Neymar εναντίον της Ράγιο Βαγιεκάνο έχει στρέψει τα φώτα στην κλάση του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή. Αν και οι σκιές της φερόμενης απάτης που έκανε η Barça για να τον αποκτήσει δεν έχουν διαλυθεί (η Santos την περασμένη βδομάδα ζήτησε να μείνει εκτός γηπέδων για έξι μήνες το τελευταίο είδωλό των οπαδών της), αυτή η διαμάχη δεν έχει επηρεάσει την Barça. Ο Neymar τραβάει την ομάδα της Barcelona τώρα που τραυματίστηκε ο Messi και καθάρισε ένα παιχνίδι στο οποίο η Rayo του Paco Jémez άξιζε περισσότερα.

Η Barcelona απέκτησε τον Neymar, επειδή η Μαδρίτη δεν ήθελε να μπλέξει σ’αυτό το οικονομικό χάος που έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Οι Λευκοί ήθελαν τον Βραζιλιάνο και κατέληξαν ν’αποκτήσουν τον Gareth Bale. Και οι δύο τους τότε είχαν θεωρηθεί ως πιθανοί αντικαταστάτες των Μέσι και Κριστιάνο στη Barça και στη Μαδρίτη, αντιστοίχως, καθώς και τα εμβλήματα της la Liga. Μετά από δύο πλήρεις σεζόν και τρεις μήνες στη φετινή, μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι, οι Neymar και Μέσι έχουν ταιριάξει και αποδίδουν καλύτερα απ’ότι οι Μπέιλ και Κριστιάνο. Μόνο το τρεμπλ που κέρδισε η Μπάρτσα πέρυσι, την κάνει καλύτερη, ένα κατόρθωμα ιστορικό γιατί η Μαδρίτη δεν το’χει καταφέρει ποτέ στην ιστορία της (η Barça το’χει κάνει το 2015 και το’χε ήδη κάνει και το 2009, όταν κέρδισε και τα έξι τρόπαια που διεκδίκησε).

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν η μεταγραφή του Neymar μπορεί να παρομοιαστεί με του Ροναλντίνιο, όπως εξίσου του Μπέιλ μ’εκείνη του Μπέκαμ. Θυμηθείτε ότι η Μαδρίτη μπορούσε να αποκτήσει τον Ροναλντίνιο κι ο Florentino επέλεξε να τον αφήσει στον Laporta και ν’αποκτήσει τον Μπέκαμ για να στηρίξει την αίγλη της γαλαξιακής ομάδας του. Μεταξύ αυτών των μεταγραφών και της μετακίνησης Ετό -που ήταν στη Μαδρίτη- στη Barça, η ομάδα της Βαρκελώνης άρχισε να πλησιάζει την ομάδα των merengue με τον Ράικαρντ για να καταλήξει να κυριαρχήσει αυτόν τον αιώνα με τους Γκουαρντιόλα, Τίτο, Λουίς Ενρίκε και, πάνω απ 'όλα, με τον ηγετικό Leo Messi και τις ιδιοφυίες της Ισπανίας: Τσάβι, Ινιέστα και Πουγιόλ. Φαίνεται ότι η μεταγραφή του Neymar θα είναι καλύτερη για την Μπάρτσα απ’ότι του Μπέιλ για τη Μαδρίτη.
 
Το πρόβλημα του Ουαλού, απ’την μέρα της απόκτησής του, είναι η λαχτάρα του Florentino να κερδίσει την Χρυσή Μπάλα και ξεπεράσει τον Κριστιάνο. Από τότε αναμένονταν ο Πορτογάλος, να σκοράρει εκατοντάδες γκολ. Και τα’χει σκοράρει. Ενώ η σχέση μεταξύ των Neymar και Μέσι ήταν καλή απ’την αρχή (μέχρι που ο Αργεντινός έδωσε ένα πέναλτι στον Βραζιλιάνο!), η συνύπαρξη των Κριστιάνο και Μπέιλ είναι προβληματική απ’τα ζιζάνια του ίδιου του madridista πρόεδρου και τις δηλώσεις του Jonathan Barnett, του μάνατζερ του Ουαλού. Ο Barnett δημιούργησε και πάλι φασαρία την περασμένη βδομάδα λέγοντας ότι ο Κριστιάνο φαίνεται πιο πολύ για τα εσώρουχα που πουλάει και θόλωσε τα κατορθώματα του πελάτη του, του Μπέιλ, που προκρίθηκε με την Ουαλία για πρώτη φορά σ’ένα Euro.
Ούτε ο Μέσι, με τα προβλήματά του με την εφορία, ούτε ο Neymar, τα προβλήματά του με το Ανώτατο Δικαστήριο για τις παρατυπίες στην μεταγραφή του (ο Rosell αναγκάστηκε να παραιτηθεί), έριξαν την απόδοσή τους. Και η συνεργασία τους ήταν πάντα καλή. Ο Cristiano δεν έχει ρίξει ακόμα τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα, αλλά ο Μπέιλ δεν έχει πρωταγωνιστήσει πουθενά. Ένας Neymar που θεωρείται ως πιθανός και άξιος διάδοχος του Μέσι κι ένας Μπέιλ που δεν θεωρείται ως αντικαταστάτης με τα εξίσου εντυπωσιακά στοιχεία του Cristiano.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.