News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ζητείται εναλλακτικό σχέδιο για την ΑΕΚ

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

http://content-mcdn.sentragoal.gr/filesystem/images/20150902/low/2015090200703_163309823.jpgΤο ματς στην Ξάνθη ξεσήκωσε πολλή κουβέντα αναφορικά με τις αδυναμίες της ΑΕΚ. Οι περισσότεροι στάθηκαν στην απουσία επιθετικού που θα έδινε οντότητα στην επίθεση, άλλοι -μεταξύ των οποίων και ο Δέλλας- στη δημιουργία παιχνιδιού, όπου ήταν ελλιπής και έτσι η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις. Ωστόσο, μια πιο ψύχραιμη προσέγγιση αναδεικνύει πως το ματς με την ακριτική ομάδα επανέφερε το ζήτημα της απουσίας εναλλακτικού σχηματισμού. Μια διαδικασία που ήδη συζητείται και δημιουργεί προβληματισμό.



Οσοι είστε αναγνώστες του «Goal» θα θυμάστε πως από το διάστημα της προετοιμασίας ακόμα είχατε ενημερωθεί από εκείνο το διάστημα για μια σημαντική έλλειψη που υπήρχε στην ΑΕΚ και αφορούσε την απουσία εναλλακτικού αγωνιστικού πλάνου. Σε όλο το διάστημα παραμονής στην Πολωνία, αλλά και με την επιστροφή στην Αθήνα, ο Δέλλας επέμενε να δουλέψει κατά κύριο λόγο στο 4-2-3-1 και σε κάποιες περιπτώσεις στο 4-3-3. Σχήματα που μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, καθώς επί της ουσίας διαφέρει μόνο το τρίγωνο στη μεσαία γραμμή. Η άποψη του Δέλλα είναι πως οι παίκτες του πρέπει πρώτα να αφομοιώσουν και να κατακτήσουν απόλυτα ένα σύστημα, προτού προχωρήσουν σε κάτι άλλο.


Ωστόσο, με δεδομένο πως το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας είναι ίδιο με την περυσινή περίοδο, αλλά και πως πλέον στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές με ποιότητα και εμπειρία σε υψηλό επίπεδο, θα έπρεπε να είχε προχωρήσει ήδη η διαδικασία. Πολλώ δε μάλλον, από τη στιγμή που στα χαρακτηριστικά των παικτών που βρίσκονται στο δυναμικό της Ενωσης φαίνεται πως υπάρχουν περισσότεροι που θα μπορούσαν να αναδειχθούν περισσότερο με κάποιον άλλον σχηματισμό.


Το θέμα απασχολεί και συζητείται. Ακόμα και για την περίφημη μεταγραφή επιθετικού υπήρχε στην κουβέντα. Βλέπετε, αν μία ομάδα είναι αποφασισμένο πως θα παίξει σε όλη τη σεζόν πάνω στο 4-2-3-1, τότε ενδεχομένως να αρκείται στους τρεις φορ που έχει. Αν πάντως θέλει να παίξει πιο επιθετικά, να γεμίσει περισσότερο την περιοχή, να αξιοποιήσει παίκτες όπως οι Αραβίδης και Βάργκας, που μπορούν να αποδώσουν ακόμα καλύτερα ως δεύτεροι επιθετικοί, θα πρέπει να αναζητήσει και κάποια άλλη λογική στο παιχνίδι της.


Φαίνεται πως τώρα που άρχισαν τα πράγματα να επανέρχονται σε κανονικό ρυθμό, το θέμα της εναλλακτικής διάταξης στη φαρέτρα της ΑΕΚ θα έρθει στο προσκήνιο. Ο στόχος είναι να υπάρχουν επιλογές που θα δίνουν λύσεις σε κάθε αγωνιστική απαίτηση, καθώς στην Ενωση γνωρίζουν καλά πως υπάρχουν παιχνίδια όπου θα χρειαστεί να γεμίσουν ακόμα περισσότερο την αντίπαλη περιοχή, ώστε να ξεκλειδώσουν κλειστές άμυνες. Και ο Δέλλας καλείται να διαχειριστεί το υλικό σύμφωνα με τις ικανότητές του, ώστε να τις βρει.


Μάνταλος: Η επιστροφή του «μαέστρου»
Είναι δεδομένο πως ο Πέτρος Μάνταλος σηματοδοτεί πολλά για την ΑΕΚ. Υπό την καθοδήγησή του η Ενωση έκανε ορισμένα πολύ σπουδαία παιχνίδια την περυσινή περίοδο, ενώ εκείνος ήξερε να δίνει λύσεις με γκολ, ασίστ και εξαιρετικές εκτελέσεις στημένων. Ο Δέλλας περιμένει την επιστροφή του, καθώς ξέρει πως ο διεθνής άσος μπορεί να αλλάξει την εικόνα της ομάδας και να τη βελτιώσει σημαντικά. Από την περυσινή περίοδο υπήρχαν σκέψεις και δοκιμές με τον Μάνταλο ως δεύτερο αμυντικό μέσο -ώστε να είναι ακόμα πιο επιθετικό το σχήμα-, αλλά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον πώς θα συνεργαστεί με τους Βάργκας και Μπουονανότε στο δημιουργικό κομμάτι για την Ενωση.


Τζεμπούρ: Τον περιμένουν γρήγορα
Από τη στιγμή που δεν αποκτήθηκε επιθετικός, μοιραίο είναι τα βλέμματα πλέον να στραφούν με ακόμα μεγαλύτερη επιμονή στον χρόνο που θα απαιτηθεί για την αποθεραπεία του Τζεμπούρ. Θυμίζουμε πως ο Αλγερινός φορ είχε τραυματιστεί στις 22 Αυγούστου και το διάστημα αποθεραπείας του σύμφωνα με την εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου ανερχόταν σε 6-8 εβδομάδες. Κάτι που σημαίνει πως ο Τζεμπούρ θα είναι έτοιμος στα μέσα με τέλος Οκτωβρίου. Αν και στην ΑΕΚ έχουν την κρυφή ελπίδα πως το βαρύ πυροβολικό της «κιτρινόμαυρης» επίθεσης ενδέχεται να είναι και νωρίτερα έτοιμο. Ο Τζεμπούρ δουλεύει εντατικά στο πρόγραμμα που του έχει δοθεί και δίνει τη δική του μάχη με τον χρόνο.


Οι τρεις «μάγοι»
Για όσους κινούνται γύρω από την «κιτρινόμαυρη» κοινωνία, αναμφίβολα το πιο γοητευτικό ποδοσφαιρικό σχέδιο αφορά τη συνύπαρξη των Μπουονανότε, Μάνταλου και Βάργκας στην ίδια 11άδα. Παίκτες με ξεχωριστά τεχνικά χαρίσματα, που ο καθένας εξ αυτών μπορεί με μία και μόνο ενέργεια να αλλάξει ένα παιχνίδι, φαίνεται πως σύντομα θα είναι απόλυτα έτοιμοι για να διεκδικήσουν θέση βασικού. Ηδη, το φιλικό της Παρασκευής στο Αγρίνιο αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας του Αργεντινού αλλά και να επισημοποιηθεί η επιστροφή του Μάνταλου. Βέβαια, αν και οι τρεις είναι παίκτες που μπορούν να παίξουν με την ίδια ευχέρεια στον άξονα ή στα άκρα, φαντάζει ως πιο δόκιμο να τους δοθεί ελευθερία να κινούνται εκείνοι σύμφωνα με τις εμπνεύσεις τους, που όμως είναι αμφίβολο αν θα υιοθετηθεί από τον Δέλλα.


Τηλεοπτικό συμβόλαιο βάσει εμπορικότητας
Δυναμική παρουσία ετοιμάζει η ΑΕΚ στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας που είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή. Οι «κιτρινόμαυροι» προτίθενται να θέσουν θέμα κατανομής του τηλεοπτικού συμβολαίου. Μέχρι τώρα η Ενωση αμείβεται ως... νεοφώτιστη, ξεκινώντας με ποσό που δεν υπερβαίνει το 1,5 εκατ. ευρώ. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της διαφοράς, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ξεκινούν με βάση τα 3,5 εκατ. ευρώ. Η ΑΕΚ θα ζητήσει να υπάρξει αλλαγή στον τρόπο κατανομής και να λαμβάνεται υπόψη η εμπορικότητα κάθε ομάδας, εκεί όπου η Ενωση βρίσκεται αναμφίβολα στα υψηλά κλιμάκια κι απομένει η θέση της Λίγκας.


Κινητικότητα για το φιλικό
Την ευκαιρία να δουν την ΑΕΚ από κοντά θα έχουν έπειτα από καιρό οι Ενωσίτες της Δυτικής Ελλάδας, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από τον κόσμο του Παναιτωλικού εν όψει του φιλικού των δύο ομάδων την Παρασκευή. Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκινά από σήμερα και οι τιμές θα είναι στα 5 και 7 ευρώ.


Το μήνυμα του Σαρρή
Στην Καϊσερίσπορ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιώργος Σαρρής και το διαδικτυακό «αντίο» του στην ΑΕΚ περιελάμβανε ευχές για το μέλλον αλλά και αιχμές. «Ευτυχώς στη ζωή έχω άτομα που με στηρίζουν και με αγαπούν. Γι' αυτό θέλω να ευχαριστήσω τα άτομα αυτά που ήταν κοντά σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής μου και της καριέρας μου και σε όλους αυτούς που δεν με πίστεψαν ποτέ, γιατί πάντα και μέσα από αυτούς θα γίνομαι πιο δυνατός. Εύχομαι καλή χρονιά και καλή συνέχεια στην ΑΕΚ και ευχαριστώ για τα καλά και τα άσχημα».


Ανοίγει παραθυράκι στην εσωστρέφεια
Η ΑΕΚ είναι μία δύσκολη ομάδα που έχει υπομείνει πολλά τα τελευταία χρόνια και σε αρκετές περιπτώσεις έχει χάσει τον προσανατολισμό της. Ωστόσο, αυτό που συνέβη από χθες το απόγευμα, όταν οριστικοποιήθηκε πως δεν πρόκειται να υπάρξει προσθήκη επιθετικού, ξεπέρασε ακόμα και τις χειρότερες προσδοκίες. Η Ενωση οδηγήθηκε σε ένα κλίμα πρωτοφανούς για τα τελευταία χρόνια εσωστρέφειας και γκρίνιας και ορισμένα από όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν ξεπερνούν ακόμα και τη λογική. Αλλά το μήνυμα ελήφθη από τους «κιτρινόμαυρους» υπεύθυνους, οι οποίοι αφουγκράζονται τα αισθήματα του κόσμου. Και γίνεται ξεκάθαρο πως έχουν αντιληφθεί πως αυτή η διαδικασία δημιούργησε κακό κλίμα γύρω από την ομάδα.


Υπό αυτές τις συνθήκες, το μεταγραφικό παραθυράκι για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει χθες άνοιξε λίγο περισσότερο. Ακόμα παραμένει εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει προσθήκη που θα καλύπτει τις προϋποθέσεις του Δέλλα. Δηλαδή παίκτη που θα είναι εγνωσμένης αξίας, θα μπορεί να μπει στην ομάδα και να βοηθήσει άμεσα, να έχει συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, υπάρχει ήδη ανοιχτή διαδικασία για να βρεθεί κάποιος παίκτης από τους ελεύθερους, όπου υπάρχουν ουκ ολίγες ευκαιρίες. Προτάσεις δίνονται καθημερινά στην ΑΕΚ, αλλά ακόμα δεν έχει δουλευτεί καμία, ενώ παράλληλα υπάρχει και χρόνος δέκα ημερών.


Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως η ΑΕΚ θα λειτουργήσει υπό την πίεση του κόσμου. Αυτό που απηχεί την πραγματικότητα είναι πως ο Μπάγεβιτς και ο Μιλοβάνοβιτς πίστευαν πως απαιτούνταν μία προσθήκη -γι' αυτό και το θέμα Ντέβιτς ήταν σχεδόν έτοιμο-, αλλά η διοίκηση ενστερνίστηκε την τακτική χαμηλών τόνων του Δέλλα. Επειδή αυτό συζητείται και τα πράγματα αλλάζουν από μέρα σε μέρα, ενδεχομένως να βρεθεί σύντομα κάποιος παίκτης που θα μπορεί να ικανοποιεί όλους όσοι αποφασίζουν και να καλύψει την επίθεση της ΑΕΚ. Ετσι κι αλλιώς, ήδη υπήρξε αυτοκριτική και αποδοχή των λαθών που υπήρξαν στη διαδικασία και ήταν ουκ ολίγα.


sentragoal.gr
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.