News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Πύργος της Βαβέλ στην Castellana

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ένα πολυπολιτισμικό ρόστερ

Εννέα διαφορετικές εθνικότητες στην 11άδα εναντίον της Μπέτις


Sergio Ramos, ο μόνος Ισπανός


Ο θρύλος λέει ότι ο Πύργος της Βαβέλ ήταν μια κατασκευή που εν τέλει οδήγησε τον Θεό να μπερδέψει την γλώσσα τον ανθρώπων, έτσι ώστε απ’την έναρξη του φαινόμενου της επικοινωνίας των ανθρώπων, έχουν υπάρξει 7.000 γλώσσες στον κόσμο. Παρά την παγκοσμιοποίηση στην οποία υπολογίζει η Ρεάλ Μαδρίτης, αυτή τη στιγμή δεν είναι τόσες πολλές οι γλώσσες που ομιλούνται στ’αποδυτήρια, αλλά υπάρχει μια ποικιλία εθνικοτήτων που συνθέτουν στην Castellana, τον Πύργο της Βαβέλ .

Οι Λευκοί βγήκαν στο Μπερναμπέου το Σάββατο με μια 11άδα που μαστίζονταν από εθνικότητες. Συνολικά εννέα διαφορετικές εθνικότητες. Είναι αλήθεια ότι ανέκαθεν, οι Λευκοί είχαν ρόστερ με μια ευρεία ποικιλία, αλλά ποτέ η αρχική 11άδα δεν είχε εννέα διαφορετικές εθνικότητες. Μία άνευ προηγουμένου κατάσταση στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το πιο κοντινό φαινόμενο, που έχει παρατηρηθεί στην Ρεάλ, ήταν κατά τη διάρκεια της περιόδου 96-97, με τον Φάμπιο Καπέλο στον πάγκο, όταν στην 11άδα υπήρξαν επτά διαφορετικές εθνικότητες. Σ’εκείνη τη σεζόν, το πρωτάθλημα είχε 22 ομάδες και η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Μπάρτσα δεύτερη. Η 11άδα του Capello είχε τον Γερμανό Bodo Illgner στο τέρμα, τον Ιταλό Panucci ως δεξί μπακ, στο αριστερό , τον μύθο της Ρεάλ Μαδρίτης, τον Βραζιλιάνο Ρομπέρτο ​​Κάρλος, στο κέντρο τον Ολλανδό Clarence Seedorf, πίσω του τον Αργεντινό Redondo και στην επίθεση δύο Βαλκάνιους σκόρερ πολυτέλειας, τον Κροάτη Νταβόρ Σούκερ και τον Μαυροβούνιο Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς. Οι Ισπανοί ήταν οι Alkorta, Hierro, Víctor κι ένας πολύ νεαρός Raúl González Blanco, μόλις στα 19 του.

Χωρίς ούτε έναν απ’τις ακαδημίες

Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από εκείνη την σεζόν και οι merengues σήμερα είναι πιο κοσμοπολίτες από ποτέ. Φυσικά, μετά την αποχώρηση του Ίκερ Κασίγιας, η λευκή 11άδα έχει μόνο έναν Ισπανό, τον Sergio Ramos. Και κανέναν απ’την ακαδημία. Σύμφωνα με το Onda Cero, είναι η πρώτη φορά σε 50 χρόνια που ούτε ένας παίκτης της 11άδας, δεν προέρχεται απ’τις ακαδημίες της Μαδρίτης. Επαναλαμβάνονται μόνο δύο εθνικότητες σ’αυτήν την 11άδα του Μπενίτεθ. Η βραζιλιάνικη με τους Danilo και Marcelo, και η γαλλική, με τους Μπενζεμά και Varane.

Ωστόσο, στο ρόστερ υπάρχουν οκτώ Ισπανοί: οι Casilla, Carvajal, Nacho, Arbeloa, Isco, Jesse και Lucas Vázquez ολοκληρώνουν την ισπανική αρμάδα, που έχει στη διάθεσή του ο Rafa Benitez. Εν αναμονή για το τι θα μπορούσε να συμβεί σήμερα με το μέλλον του David de Gea.

36 εθνικότητες ... εν αναμονή του ντεμπούτο του Cheryshev

Μέχρι στιγμής στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, έχουν υπάρξει 36 εθνικότητες. Πρώτη η Αργεντινή, με 28 παίκτες, ακολουθούμενη από τη Βραζιλία (23) και τη Γερμανία (13). Με έναν παίκτη εμφανίζονται χώρες όπως η Κούβα (Chus Alonso στη δεκαετία του '40), το Μάλι (Ντιαρά) και η Νορβηγία (Odegaard). Περιέργως, αυτός ο οποίος δεν έχει ακόμη κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο Ρώσος Denis Cheryshev. Όταν γίνει αυτό, θα γίνουν 37.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.