News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το βιβλίο του Xavi Valero

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Μια ιστορία της Marca


Ο προπονητής τερματοφυλάκων εξέπληξε παρέχοντας δεδομένα για τους επιθετικούς και τους τερματοφύλακες στους παίκτες.


Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυτοσχεδιασμό: Τα πάντα υπάρχουν σ’ένα πρόγραμμα υπολογιστή, το Global Coach, που δημιουργήθηκε μετά από τις προτάσεις του ίδιου του Rafa Benitez

"Στο Λίβερπουλ έχουμε ένα προπονητή τερματοφυλάκων, που μου λέει πάντα για τους τερματοφύλακας που έχω να αντιμετωπίσω. Συνήθιζα να ξέρω πώς λειτουργούν, που έπρεπε να σημαδέψω, αν έπρεπε να μπλοφάρω ...". Ο Fernando Torres εξεπλάγη, όταν συνάντησε τον Xavi Valero στο Λίβερπουλ. Ο Rafa τον έφερε για ν’αντικαταστήσει τον προηγούμενο προπονητή τερματοφυλάκων, τον José Manuel Ochotorena, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στην εθνική Ισπανίας.

Γεννήθηκε στο Καστεγιόν κι έπαιξε στις Mallorca, Logroñés, Murcia και Córdoba, αλλά και στην εθνική.

Ο Xavi δεν αποχωρίζεται το σημειωματάριό του, εκτός απ’όταν πρόκειται να δουλέψει με τους παίκτες του. Σημειώνει τα δεδομένα των τερματοφυλάκων, αλλά επιμελείται επίσης, των εκθέσεων των επιθετικών, που θα αντιμετωπίσει η ομάδα, για να δώσει συμβουλές στους τερματοφύλακες της.

Ο Keylor Navas δεν έκρυψε την έκπληξή του, όταν μετά τον αγώνα εναντίον της Ρόμα, παρά το γεγονός ότι ήταν ένα φιλικό, ο Τσάβι άρχισε να του εξηγεί τι έπρεπε να κάνει στα πέναλτι. Αν και δεν μπόρεσε να πιάσει κάποιο πέναλτι, ο Κοσταρικανός, βρέθηκε κοντά. Γνωρίζοντας τι σημαίνει η εσχάτη των ποινών, δεν υπάρχει ακριβής επιστήμη.

Και το προπονητικό επιτελείο του Μπενίτεθ ακολουθεί τα βήματα του αφεντικού του. Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη, όλα είναι σημειωμένα και οι δύο τελευταίες σεζόν είναι καταγεγραμμένες σε ένα πρόγραμμα υπολογιστή, το Global Coach. Ένα λογισμικό που δημιουργήθηκε ακολουθώντας τα βήματα και τις προτάσεις του Rafa, για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης της εκάστοτε ομάδας του.

Ο ίδιος ο Ochotorena, αποδείχθηκε καθοριστικός, με τις συμβουλές του, προς τον πρώην τερματοφύλακα της Μαδρίτης, Jerzy Dudek, στην περίφημη διαδικασία των πέναλτι στην Κωνσταντινούπολη, με την Λίβερπουλ εναντίον της Μίλαν, ο οποίος συμβούλεψε τον Ράφα ν’αποκτήσει τον Xavi, μιας κι αυτός αποφάσισε να πάει στη Βαλένθια. Από τότε δεν τον έχει αποχωριστεί. Τον είχε σε Ίντερ, Τσέλσι, Νάπολι.... και στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Υπενθυμίζεται, για τους αναγνώστες της στήλης του Καλπάζων Συνταγματάρχη, ότι στο παρελθόν, έχει αναδημοσιευθεί το πολύ ενδιαφέρον άρθρο της El Confidencial για το Global Coach του Rafa Benitez.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.