News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ράφα Μπενίτεθ: budget και ελευθερία θα προσφέρουν ένα νικητή στην Μαδρίτη.

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015


Ο Ράφα Μπενίτεθ κατά την θητεία του στην Λίβερπουλ είχε το μεγαλύτερο περιθώριο ελιγμών που έχει απολαύσει ποτέ στην καριέρα του. Ούτε στην Βαλένθια, ούτε στη Νεάπολι, είχε ότι ζητούσε. Θα τα έχει στο Valdebebas;

Ο Rafa Benitez είναι μεγάλος οπαδός του σκακιού και ως καλός στρατηγός προετοιμάζεται εκ των προτέρων σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη στην δουλειά του και αυτό σημαίνει ότι ελέγχει όλους τους παράγοντες που περιβάλλουν τη δουλειά του. Ελευθερία διαχείρισης χωρίς παρεμβολές απ’το διοικητικό συμβούλιο σημαίνει ότι στην ομάδα που προπονεί δεν πρέπει να’χει μόνο το κουμάντο του ρόστερ αλλά επίσης κι αυτό της ακαδημίας, η οποία αποτελεί το μέλλον κάθε συλλόγου. Δίνει αξία στον χρόνο που περνά σε ένα κλαμπ, χωρίς να έχει σημασία η διάρκεια του συμβολαίου του: «Δώστε μου ένα budget και θα φτιάξω μια ομάδα πρωταθλήτρια», είναι η ιδέα που πρεσβεύει ο Μαδριλένος, όταν ένας σύλλογος ενδιαφέρεται για τις υπηρεσίες του, όπως είναι η τωρινή περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης. Βρίσκεται ήδη στη Μαδρίτη και θα παρουσιαστεί αύριο.

Ο πρώην τεχνικός της Νάπολι, ο οποίος ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι δεν θα συνεχίσει στην Ιταλία, είναι ο επόμενος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Το προφίλ του άρεσε στον γενικό διευθυντή του συλλόγου, José Ángel Sanchez, όχι μόνο για το ρόλο του στον πάγκο, αλλά και γιατί πρόκειται για ένα προπονητή που ασχολείται μ’όλα τα τμήματα ενός συλλόγου, όπως η ακαδημία.
Ο Αντσελότι υπάκουε σε εντολές.

Μέρος της δουλειάς του είναι, επίσης, ο σχεδιασμός και η προετοιμασία του ρόστερ, δύο δύσκολες δουλειές για το νέο προπονητή της Μαδρίτης. Απ’την διοίκηση του Bernabeu, μεταξύ άλλων, ο Carlo Ancelotti έπρεπε να ακούσει πώς για τη νέα σεζόν δεν θα είχε τον Ντιέγκο Λόπεζ και το δέχτηκε, δεν θα είχε τον Ντι Μαρία και το δέχτηκε... θα είχε τον James και το δέχτηκε, να μην χρησιμοποιεί τον Sami Khedira στην τελική ευθεία της σεζόν γιατί δεν θα συνέχιζε στο σύλλογο και το δέχτηκε. Ο Ιταλός προσαρμόστηκε σε κάθε μία απ’τις κινήσεις της διοίκησης και συμμορφώθηκε μ’όλες τις αποφάσεις της. Θα είναι το ίδιο υπάκουος κι ο Μπενίτεθ ή θα αναγκαστεί η διοίκηση να αλλάξει την πολιτική της; Το αρχικό σχέδιο είναι να καθίσει αυτή την εβδομάδα για να σχεδιάσει τις αποχωρήσεις μαζί με το σύλλογο ... ξεκινάνε σωστά.


Στη Νάπολι ο Μπενίτεθ προσπάθησε να κάνει το ίδιο έργο που τον έκανε διάσημο διεθνώς στο Λίβερπουλ, με τη διαφορά ότι η ομάδα του De Laurentiis δεν είχε την «ανοικτή γραμμή» στην πολιτική των μεταγραφών, που είχε υποσχεθεί στον Μπενίτεθ και δεν μπορούσε να φτιάξει το ρόστερ ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί. Επίσης, κάτι παρόμοιο συνέβη στη Βαλένθια, όπου είπε την περίφημη φράση «Ζήτησα μια καρέκλα και μου έφεραν μια λάμπα». Η  Γουέστ Χαμ του είχε υποσχεθεί ότι αν συνέχιζε σ’αυτήν, μετά τη Νάπολι, θα ήταν ελεύθερος να κάνει ότι ήθελε.

Στην Ρεάλ δεν χρειάζεται πολύ δουλειά, διότι δεν χρειάζονται πολλές αλλαγές στην ομάδα (στο ρόστερ υπάρχουν οι ίδιοι παίκτες που κατάφεραν πριν από μερικούς μήνες ένα ιστορικό ρεκόρ, 22 συνεχόμενων νικών), αλλά είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς, ότι ο Μπενίτεθ δεν θα θέλει να δώσει μια προσωπική πινελιά στην ομάδα, καθώς επίσης και στους προαναφερθέντες τομείς του συλλόγου. Μέσα στις επιθυμίες του είναι να δουλέψει με τους δικούς του συνεργάτες.


Ο Rafa, ο οποίος στη Νάπολι αμείβονταν με 3.500.000 εκ. το χρόνο, στην Μαδρίτη θα παίρνει τα διπλά, 7.000.000 εκ., όσα εισέπραττε κι ο Carlo Ancelotti . Είναι η απαραίτητη "ώθηση" που χρειάζεται η Ρεάλ Μαδρίτης, όπως είπε ο Florentino Perez την περασμένη εβδομάδα, και στο σχεδιασμό της στρατηγικής θα πρέπει συμπεριληφθεί η ύπαρξη στοιχείων τα οποία έλλειπαν απ’τον Carletto.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.