News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τα παιδιά του Μπενίτεθ

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Η 11άδα της Μαδρίτης, απ’τις νεότερες του πρωταθλήματος

Ο μέσος όρος της ηλικίας της ομάδα της Μαδρίτης είναι 26,7 χρόνια. Η Μπαρτσελόνα είναι στα 28.3 και η Ατλέτικο στα 28.1



Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν πρόκειται να κάνει τρέλες στις μεταγραφές αυτή τη σεζόν. Τουλάχιστον, αυτό είναι που βγαίνει απ’τα γραφεία του συλλόγου και αυτό που είπε ο Μπενίτεθ στην παρουσίαση του ως προπονητής της ομάδας. "Χωρίς καμία αμφιβολία, είναι η καλύτερη ομάδα που είχα ποτέ", δήλωσε ο Rafa.
Μετά την ανάλυση του ανθρώπινου δυναμικού της ομάδας  για την επόμενη σεζόν, ο Μπενίτεθ έχει συνειδητοποιήσει ότι έχει υπό τις εντολές του την ομάδα των ονείρων του. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να κάνει καμία επανάσταση στο ρόστερ, όπως πολλοί οπαδοί μπορεί να σκέφτονται. Η ποιότητα των παικτών και η ηλικία του ρόστερ οδηγούν στη συνέχιση της εμπιστοσύνης του ρόστερ των τελευταίων δύο χρόνων.


Μια ομάδα με μέλλον, με μέση ηλικία τα 25,6 χρόνια

Ο Μπενίτεθ θα έχει τη φετινή σεζόν μία απ’τις νεότερες 11άδες του πρωταθλήματος. Βλέποντας την 11άδα που θα έχει στην διάθεση του ο νέος προπονητής-χωρίς περισσότερες μεταγραφές, με τον Danilo και με σεβασμό προς τον Iker- ο μέσος όρος ηλικίας στη Μαδρίτη θα είναι 26,7 χρόνια.

Και με τον De Gea αντί για τον Κασίγιας: 25.8. Μια νεαρή, πεινασμένη ομάδα, στην οποία μόνο ένας (ο Κριστιάνο) ή δύο παίκτες (αν δεν αποχωρήσει ο Κασίγιας) θα ξεπερνάνε τα 30, όταν ξεκινήσει η σεζόν. Αν συγκρίνουμε το μέσο όρο ηλικίας της Μαδρίτης με της Barca, οι λευκοί είναι δύο χρόνια νεότεροι σε σχέση με την 11άδα του Λουίς Ενρίκε, η οποία έχει μέσο όρο τα 28,3 χρόνια.
Λίγες μεταγραφές, αλλά νέοι και ποιοτικοί

Αν τα νιάτα χαρακτηρίζουν την 11άδα της Ρεάλ Μαδρίτης, τότε αυτά χαρακτηρίζουν το συνολικό ρόστερ ακόμα περισσότερο, μιας κι αυτό δεν είναι καν 26 χρονών. Για την ακρίβεια έχει μέσο όρο 25,64 χρόνια.


Αυτή η νεότητα αντικατοπτρίζει τη νέα πολιτική των μεταγραφών της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια έχει επιλέξει να αποκτήσει παίκτες με πολύ μέλλον. Κατά τους τελευταίους μήνες υπάρχουν 3 σαφή παραδείγματα: Odegaard, Asensio και Danilo. Πριν ήρθε ο Lucas Silva (21) και δύο αποκτήματα για την αρχική ενδεκάδα: o Kroos (25) κι o James (23).


Με τη νέα πολιτική των μεταγραφών της Ρεάλ Μαδρίτης, είναι δύσκολο να βρούμε έναν παίκτη που είναι πάνω από 26, το οποίο έχει οδηγήσει τον Ράφα Μπενίτεθ να έχει στην διάθεση του μια πολύ καλή ομάδα σε ιδανική ηλικία. Ως εκ τούτου, δεν θα υπάρξουν πολλές προσαρμογές.

Ο Paco de Miguel, το κλειδί για να βγάλει προς τα έξω τον καλύτερο εαυτό των παικτών και να επεκτείνει τη «ζωή» του ρόστερ.

Ένας από τους λόγους που οδήγησαν την διοίκηση να αλλάξει ολόκληρο το προπονητικό επιτελείο ήταν η κακή φυσική κατάσταση των παικτών στο τελευταίο κομμάτι των τελευταίων δύο σεζόν. Ο Florentino δεν ξεχνάει ότι 3 παίκτες (Μπέιλ, Κριστιάνο και Μπενζεμά) έπαιξαν στον τελικό της Λισαβόνας με προβλήματα φυσικής κατάστασης και ένας άλλος, ο Khedira, ήταν μέρος της αρχικής 11άδας, μετά από διάστημα απουσίας 6 μηνών λόγω τραυματισμού.

Το γκολ του Ramos και η κατάκτηση του δέκατου έκαναν τους πάντες να τα ξεχάσουν αυτά, αλλά φέτος έγιναν και πάλι τα ίδια λάθη. Πολλοί τραυματισμοί και πολύ συσσωρευμένη κούραση κατά την διάρκεια σημαντικών αγώνων, οδήγησαν την διοίκηση να απολύσει τον Αντσελότι και να φέρει τον Μπενίτεθ.

Ο νέος προπονητής έφτασε έχοντας στο πλευρό του τον Πάκο ντε Μιγκέλ, έναν προπονητή φυσικής κατάστασης ,που είναι γνωστός για το ότι παίρνει το καλύτερο από κάθε ρόστερ που έχει στη διάθεσή του. Με τις πρώτες ύλες που θα έχει στην διάθεση του αυτή τη σεζόν, θα τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, γιατί θα έχει υπό τις εντολές του νέους παίκτες με μια ισχυρή σωματική διάπλαση.
Έχοντας αναλύσει το ρόστερ, το νέο προπονητικό επιτελείο πιστεύει ότι έχει στη διάθεσή του ένα ρόστερ σπουδαίων αθλητών, οι οποίοι έχουν ότι χρειάζεται για να αποδώσουν στο μέγιστο επίπεδο κατά τη διάρκεια όλων των μηνών της σεζόν. Και το rotation που σκοπεύει να εφαρμόσει ο Μπενίτεθ θα έχει ως στόχο την αποφυγή θεμάτων φυσικής κατάστασης.


Φροντίδα για τον Κριστιάνο, ο οποίος γίνεται 31 τον Φεβρουάριο

Ένας από τους στόχους του νέου τεχνικού τιμ είναι να φροντίσει και να πάρει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόδοση απ’τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος, στην σεζόν που πέρασε, ήταν ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής και η ιδέα του Μπενίτεθ είναι να συνεχίσει έτσι, αλλά να υπάρξει και περαιτέρω βελτίωση των επιδόσεων του. Το όνειρο των οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης είναι να δουν ένα Κριστιάνο σε φουλ φόρμα όλη τη σεζόν, όχι μόνο από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.