News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι μέσοι του Benitez

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

                      Οι Kroos & Modric αναμένεται να'ναι τα κλειδιά της μεσαίας γραμμής


Ο Ράφα Μπενίτεθ έχει αρχίσει να συναρμολογεί το παζλ της ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης για το 2015-16. Δύο από τα πρώτα κομμάτια που φαίνεται να έχουν τοποθετηθεί είναι ο Toni Kroos κι ο Luka Modric. Ο Ισπανός είναι πεπεισμένος ότι ο Γερμανός κι ο Κροάτης πρέπει να είναι οι ηγέτες στον χώρο του κέντρου, λαμβάνοντας υπόψη τους άλλους παίκτες που έχει στη διάθεσή του στο τωρινό ρόστερ.

Στη θεωρία, ο Μπενίτεθ δεν ψάχνει ασπίδα για αυτούς. Υπήρξε αρκετή συζήτηση για την απόκτηση ενός καθαρού ανασταλτικού μέσου ή ακόμη και για την χρησιμοποίηση του Casemiro, έτσι ώστε να απελευθερωθεί ο Kroos, αλλά το τωρινό σχέδιο του προπονητή είναι να χρησιμοποιήσει τον πρώην αστέρα της Μπάγερν σε ένα ρόλο 6αριού, με τον δυναμικό Modric δίπλα του. Παρόλο που ο Μπενίτεθ δεν τους έχει δει σε δράση μέσα στο γήπεδο, έχει την πεποίθηση ότι μπορούν να συνθέσουν το καλύτερο ζευγάρι μέσων, στην Ευρώπη.

Ο Kroos έκανε το ντεμπούτο του ως μέσος την περασμένη σεζόν, θέση στην οποία προσαρμόστηκε γρήγορα, αλλά που στην οποία επίσης, υπέφερε στο αμυντικό κομμάτι, λόγω του επιθετικού συστήματος του Αντσελότι. Με το 4-3-3 και τους Bale, Κριστιάνο και Μπενζεμά απαλλαγμένους από αμυντικά καθήκοντα, ο Γερμανός βρίσκονταν συχνά εκτεθειμένος όταν η ομάδα δεν είχε την μπάλα, ειδικά όταν δεν είχε τον Modric στο πλευρό του. Ακόμα κι έτσι, η σεζόν μπορεί να περιγραφεί ως λαμπρή, για τον δεύτερο πιο χρησιμοποιημένο παίκτη.

Οι ικανότητες του Kroos δεν πέρασαν απαρατήρητες απ'τον Μπενίτεθ όσο ήταν στη Νάπολι και οι αναφορές που έχει συλλέξει, κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας στο Valdebebas, τον οδήγησαν να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τον Γερμανό σ'αυτήν την θέση. Εκτιμά την τακτική ευφυΐα του και την ευκολία με την οποία ξεκινά τις επιθέσεις. "Ελάχιστες χαμένες μπάλες", λέει ο τεχνικός, μια ουσιώδης ικανότητα για ένα χαφ. Δίπλα του ο Modric, ο οποίος χωρίς αμφιβολία, είναι ο ιδανικός παρτενέρ.


Εγγυημένα αποτελέσματα

Τα στατιστικά είναι ξεκάθαρα υπέρ του ζευγαριού. Την περασμένη σεζόν, βρέθηκαν μαζί στον αγωνιστικό χώρο σε 19 περιπτώσεις, πήραν 15 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες με ένα επιβλητικό στατιστικό: 63 γκολ υπέρ και μόλις 12 κατά. Αν και δεν είναι δύο ειδικοί της άμυνας, ο μέσος όρος του παθητικού της ομάδας ήταν πολύ μικρός. Στα ματς που έπαιξαν μαζί, η Ρεάλ δέχονταν 0,6 γκολ ανά παιχνίδι.

Στο πρωτάθλημα, έπαιξαν μαζί σε 14 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 11 νίκες και 3 ήττες. Έχασαν απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και την Ατλέτικο, όταν η ομάδα ήταν στο ξεκίνημα της σεζόν, και στο Καμπ Νόου (2-1), με τον Modric να έχει μόλις ανακάμψει απ'τον τραυματισμό στον τένοντα του προσαγωγού.

Στο Champions League, είχαν 3 νίκες και 1 ισοπαλία, με 9 γκολ υπέρ και μόνο 1 κατά. Υπήρξε επίσης και η νίκη στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, με 2-0 εναντίον της Σεβίλλης. Έπαιξαν μαζί και στο Supercopa της Ισπανίας (1-1 και 1-0), αλλά όχι υπό την μορφή που θέλει ο Μπενίτεθ και έπαιζε στη συνέχεια ο Αντσελότι, αφού εκείνον τον καιρό ο Xabi Alonso ήταν ακόμα στο ρόστερ και ξεκίνησε σ'αυτά τα δύο παιχνίδια.

Οι τραυματισμοί του πρώην αστέρα της Τότεναμ περιόρισαν το χρόνο συνύπαρξης τους, αλλά όταν και οι δύο τους έπαιζαν μαζί, η ομάδα έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο της μέσα στη σεζόν.Στα αποδυτήρια υπήρχε μια αίσθηση ότι αν δεν τραυματίζονταν ο Modric, θα είχαν κατακτήσει κάποιον απ'τους τίτλους που έχασαν στο τέλος.

Οι Kroos και Modric είναι στην pole position για να ξεκινήσουν στο κέντρο, αλλά ο Μπενίτεθ έχει επίσης τις επιλογές των Asier Illarramendi και Casemiro, δύο μέσοι των οποίων οι δυνατότητες, ανάλογα με τον αντίπαλο, μπορούν να βοηθήσουν να σχηματιστεί ένα πιο ισορροπημένο τρίο στο Bernabéu.

Ο Illarra είναι ένας μέσος με καλό χειρισμό της μπάλας κι ο Casemiro ιδανικός για δυνατές αναμετρήσεις. Επίσης, ο Μπενίτεθ σκέφτεται ότι δεν θα πρέπει να αποκλείσει κι άλλους παίκτες απ'αυτόν τον χώρο, όπως τον Isco ή τον James, αν και σε σπάνιες περιπτώσεις, γιατί θα τους χρησιμοποιεί πιο μπροστά. Ο άλλος καθαρός μέσος, ο Λούκας Σίλβα, θα ακολουθήσει την προετοιμασία, αλλά μετά θα φύγει δανεικός.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.