News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Ρεάλ κέρδισε έξι Πρωταθλητριών με τον Μπερναμπέου και η Barca οδηγήθηκε σε 4 με τον... Florentino

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015


Στη Βαρκελώνη θέλουν ο Pérez να είναι πολλά χρόνια ακόμα πρόεδρος της Ρεάλ. Γιατί; Επειδή νομίζουν ότι η Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει τα τρεμπλ και τα πρωταθλητριών.

Η ιδέα του Gabriel Hanod, εκδότη της γαλλικής εφημερίδας L'Equipe, να δημιουργήσει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Πρωταθλητριών, χαιρετίστηκε απ’τον Santiago Bernabeu, με μεγάλο ενθουσιασμό. Στις 2 Απριλίου του 1955, μετά από μια συνάντηση στο Ambassador Hotel στο Παρίσι με τη συμμετοχή κορυφαίων εκπροσώπων των ευρωπαϊκών συλλόγων, ο Bernabeu διορίστηκε αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής, λόγω των ηγετικών του ικανοτήτων. Ήταν η γέννηση μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, οι εικόνες της οποίας ήταν ασπρόμαυρες. Μια διοργάνωση, στην οποία η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε παγκόσμιος θρύλος.

Στα πρώτα πέντε χρόνια του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου (1956-1960), η υπεροχή της λευκής ομάδας ήταν μαγευτική. Κέρδισε πέντε συνεχόμενους τίτλους. Το πρώτο τρόπαιο το σήκωσε στο Parc des Princes στο Παρίσι, νικώντας την Stade de Reims με 4-3. Το δεύτερο τρόπαιο το σήκωσε στο Chamartin(μετέπειτα Σαντιάγκο Μπερναμπέου) μετά τη νίκη της επί της Φιορεντίνα με 2-0. Το τρίτο τρόπαιο το σήκωσε σε μια τεράστια μονομαχία εναντίον της Μίλαν. Το γκολ του Gento στην παράταση έδωσε τη νίκη στη Ρεάλ Μαδρίτης με 3-2.

Το τέταρτο τρόπαιο η Ρεάλ το σήκωσε αρκετά εύκολα νικώντας και πάλι τη Stade de Reims με 2-0. Το πέμπτο τρόπαιο το σήκωσε διαλύοντας την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 7-3, με τέσσερα γκολ απ’τον Puskas και 3 απ’τον Di Stefano. Ήταν ο πιο όμορφος και συναρπαστικός τελικός στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Η ανανέωση που έκανε ο Miguel Muñoz οδήγησε στο έκτο ευρωπαϊκό τρόπαιο το 1966. Και μετά χρειάστηκαν 32 χρόνια! μέχρι η Ρεάλ Μαδρίτης να πάρει το έβδομο με ένα και μοναδικό γκολ απ’τον Μιγιάτοβιτς. Νωρίτερα το 1992, η Μπαρτσελόνα πέτυχε τον επιθυμητό στόχο της: να κερδίσει το πρώτο της. Στο παλιό Γουέμπλεϊ κέρδισε την Σαμπντόρια με ένα γκολ του Koeman στην παράταση.


Με την έλευση του νέου αιώνα, η παλίρροια άλλαξε. Η Μπάρτσα κατέπληξε τους πάντες με αποκορύφωμα το τόσο μαγευτικό ποδόσφαιρο της, μέσα απ’το οποίο σήκωσε εγχώρια και διεθνή τρόπαια. Το 2002, η Ρεάλ γιόρτασε τα 100 της χρόνια με έναν μόνο τίτλο: το ένατο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Τέσσερα χρόνια αργότερα, η Μπαρτσελόνα πήρε το δεύτερο. Ήταν τη σεζόν 2005-06, μια από τις πιο σπασμωδικές σεζόν στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης.

                                       O Santiago Bernabeu, αφού υπέστη ένα ατύχημα

Ο Florentino αναγνώρισε ότι ήταν μια τάπα για το σύλλογο.

Τα γεγονότα συνέβησαν στις 27 Φεβρουαρίου του 2006. Εκείνη την ημέρα, στις οκτώ η ώρα, ο Florentino Perez, μπροστά σε περίπου εκατό δημοσιογράφους, ανακοίνωσε την παραίτησή του με αυτά τα λόγια: «Αφήνω την Προεδρία της Μαδρίτης. Αρκετοί παίκτες φαίνονται συγχυσμένοι. Ίσως τους κακόμαθα και έγιναν αγενείς, το κύριο λάθος ήταν δικό μου. Είμαι μια τάπα που πρέπει να αφαιρεθεί επειδή ο σύλλογος χρειάζεται ένα σοκ. Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι δεν είμαι το κατάλληλο πρόσωπο για να δώσω τη νέα αυτή ώθηση και επίσης η αναχώρησή μου θα μπορούσε να είναι μια ώθηση για την ομάδα ώστε να τελειώσει καλύτερα τη σεζόν».

Η απροσδόκητη παραίτηση του Προέδρου δημιούργησε ένα ταραχώδες κλίμα στην ομάδα. Πριν πάει στην αίθουσα τύπου, ο Florentino είχε μια σύντομη συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του. Μιλώντας με έναν από τους διοικούντες που συμμετείχαν σ’αυτήν, την έκτακτη συνάντηση, μου είπε. "Ο Florentino Perez εισήλθε στην αίθουσα συνεδριάσεων περπατώντας με μεγάλο διασκελισμό. Μας χαιρέτησε όλους με μια χειραψία . Οι διοικούντες αμέσως σοβάρεψαν και μετά απ’τον κρύο και γρήγορο χαιρετισμό, κάθισε στην προεδρική καρέκλα κι αφού καθίσαμε όλοι μας είπε απλά : "Πρόκειται να διαβάσω την ίδια ανακοίνωση σε λίγα λεπτά στον Τύπο. Πιστεύω ότι ο Fernando Martin είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να με αντικαταστήσει, διότι για να είναι κάποιος πρόεδρος της Μαδρίτης πρέπει να έχει πολλά χρήματα ".

«Το πιο παράξενο πράγμα ήταν ότι σ’αυτήν την σύντομη συνάντηση, ορισμένοι από τους διοικούντες προσπάθησαν να πάρουν τηλέφωνο με τα κινητά τους, αλλά συνειδητοποίησαν ότι, στην αίθουσα συνεδριάσεων, είχαν τοποθετηθεί κάποιοι αναστολείς για να αποτρέψουν κάποιον να διαρρεύσει τα πεπραγμένα του συμβουλίου: δηλαδή, ότι ο Florentino Perez αποχώρησε απ’την προεδρία άσκοπα και για άλλη μια φορά περιφρόνησε το διοικητικό συμβούλιο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Μέσα σε σύγχυση και κλίμα παράκλησης, ο Enrique Sanchez, ένα απ’τα πιο αγαπητά στελέχη του προέδρου, δήλωσε:" ο Florentino έχει δίκιο σε ότι μας είπε: όποιος θέλει να γίνει πρόεδρος της Μαδρίτης πρέπει να έχει  πολλά χρήματα. Επιπλέον πρέπει να τον ευχαριστήσω για τη γενναιοδωρία και το θάρρος που είχε για τη λήψη μιας τέτοιας δύσκολης απόφασης γι 'αυτόν. "Μετά απ’αυτό, ένα άλλο μέλος του διοικητικού συμβουλίου απάντησε. «Συγνώμη Enrique, δεν βλέπω κάποιο θάρρος σ’αυτήν την απόφαση του κυρίου. Η παραίτηση του δεν είναι κάτι που αναμέναμε και κάτι που παίρνουμε με χαρά και το ίδιο ισχύει και με αυτόν που έβαλε για διάδοχο του, τον Fernando Martin, έναν πρόεδρο, τον οποίο κανείς από εμάς δεν έχει επιλέξει και ως εκ τούτου δεν έχει την αναγνώριση του Δ.Σ. ».

Ο Fernando Martin αρνήθηκε να χειραγωγηθεί.

Τέλος, ο συνομιλητής μας είπε, "Ο Florentino εξέλεξε τον κ. Martin, επειδή νόμιζε ότι ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να τον χειριστεί σαν μια μαριονέτα στην προσωρινή θητεία του. Αν κι ο κ. Πέρεθ με μια παράλογη απόφαση, δεν ήταν πλέον πρόεδρος της Μαδρίτης, συνέχισε να κινεί τα νήματα του  Club απ’το γραφείο του στην ACS. Οι απαιτήσεις του δεν ήταν άλλες απ’το να υπακούει ο Fernando Martin στις εντολές του και τις προτάσεις που έκανε ο ίδιος προσωπικά ή τηλεφωνικά. Όμως ο Fernando δεν δέχθηκε να χειραγωγηθεί και ήρθε μια στιγμή που, μετά τη σύγκληση του Διοικητικού Συμβούλιου, είπε ότι δεν μπορούσε πια να εκτελεί τις εντολές του κ. Perez και έφυγε χτυπώντας την πόρτα. Ο Luis Montejano, πιστός φίλος του Florentino, διετέλεσε υπηρεσιακός πρόεδρος μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2006 ".

Το 2009 και το 2011, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε ακόμα δύο Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Και τα δύο κερδίζοντας στους τελικούς την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Μαδρίτη στέφθηκε πρωταθλήτρια και πάλι, κατακτώντας το δέκατο εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης στη Λισαβόνα τον περασμένο χρόνο. Στο 90ο λεπτό, με την Ατλέτικο να προηγείται μετά το γκολ του Godin, το πρόσωπο του Florentino ήταν θλιμμένο. Τρία λεπτά αργότερα, το θαύμα του Sergio Ramos τον έκανε να ξεσπάσει. Ξεχνώντας το πρωτόκολλο τιμής, ο κ. Πέρεθ, σα να ωθήθηκε από ένα ελατήριο, έτρεξε να αγκαλιάσει τον φίλο του Χοσέ Μαρία Αθνάρ. Η συνέχεια είναι γνωστή, η Ρεάλ νίκησε την Ατλέτικο στην παράταση με 4-1

Σε μία από τις πολλές δηλώσεις του, ο Αργεντινός προπονητής Cesar Luis Menotti, δήλωσε: «Το πρόβλημα δεν είναι ότι οι πρόεδροι απολύουν τους προπονητές, το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουν γιατί τους προσλαμβάνουν». Η φράση αυτή ταιριάζει γάντι στον Florentino Perez. Στα δώδεκα χρόνια της θητείας του, ο Ράφα Μπενίτεθ θα είναι ο δέκατος προπονητής του. Στα δώδεκα χρόνια της θητείας του, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κατακτήσει 7 απ’τους 36 πιθανούς τίτλους. Φυσικά αναφέρομαι στους πιο σημαντικούς: Πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο Ισπανίας. Λέω ότι η Μπαρτσελόνα θέλει ο Florentino να είναι πολλά χρόνια πρόεδρος της Μαδρίτης. Γιατί; Επειδή στην Μπαρτσελόνα νομίζουν ότι θα συνεχίσουν τα τρεμπλ και τις κατακτήσεις των Champions League.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.