News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το 10άρι του Μπενίτεθ

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015


Ο Ράφα έχει βασικό στα πλάνα του, τον Χάμες

Είναι αδιαπραγμάτευτος για τον σύλλογο και για το νέο προπονητή, ο οποίος τον βλέπει να παίζει πίσω απ’τον επιθετικό ή δεξιά

Το μέλλον του θεωρείται εκρηκτικό.

Ένα από τα πρώτα ονόματα που αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του Ράφα Μπενίτεθ και των διοικούντων της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν εκείνο του Χάμες Rodríguez. Και τα δύο μέρη συμφώνησαν σε ένα πράγμα: ο Κολομβιανός πρέπει να είναι ένας από τους παίκτες πάνω στους οποίους θα κατασκευαστεί το νέο πρότζεκτ.

Οι διοικούντες των «Los Blancos» θεωρούν ότι ο James είναι ένα από τα προπύργια της ομάδας, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο στα μέσα ενημέρωσης, κάτι με το οποίο ο νέος προπονητής συμφωνεί πλήρως, μιλώντας καθαρά με όρους ποδοσφαίρου. Το γεγονός είναι ότι ο Κολομβιανός έχει όλα τα χαρακτηριστικά που ζητά ο Μπενίτεθ από ένα μεσοεπιθετικό: ποιότητα, γκολ, ασίστ και εργατικότητα.

Ο ίδιος ο Florentino Pérez είπε ότι με τον Μπενίτεθ η Ρεάλ Μαδρίτης έχει έναν προπονητή που του αρέσει η μεθοδικότητα και η πειθαρχία. Ως εκ τούτου, θέλει παίκτες που είναι έτοιμοι να προσφέρουν λύσεις και αποτελέσματα.

Αν και δεν θα κρατήσει παίκτες ποιότητας έξω από την ομάδα, στον Μαδριλένο προπονητή αρέσουν επιθετικοί οι οποίοι φέρνουν πάντα κάτι άλλο σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Κι ο James Rodríguez προσφέρει πολύ περισσότερα από απλά κάποια επιδεξιότητα.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κολομβιανός έδειξε να είναι ένας all-around παίκτης, ένα 10άρι που μπορεί να παίξει πίσω από τους δύο επιθετικούς, ένας παραδοσιακός κεντρικός μέσος ή κι ένας εξτρέμ που παίζει και στις δύο πτέρυγες και επίσης ότι είναι κάποιος που δουλεύει τόσο σκληρά όσο οι καλύτεροι αμυντικοί χαφ . Χωρίς να πούμε περισσότερα, ο James ήταν την περασμένη σεζόν, μαζί με τον Kroos, ο παίκτης με τα περισσότερα χιλιόμετρα ανά παιχνίδι.

Ο Κολομβιανός, όπως λένε στον σύλλογο, είναι ένας από αυτούς τους παίκτες που κάθε προπονητής θέλει, καθώς κυριαρχεί σ’όλες τις πτυχές του παιχνιδιού. Σκοράρει, έχει σπουδαία πάσα, έχει την ικανότητα να ξεχύνεται στο ένας εναντίον ενός, ξέρει να συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του για να διατηρείται η κατοχή και είναι ειδικός στις στημένες φάσεις. Ένα διαμάντι που ο Μπενίτεθ ελπίζει να λάμψει την επόμενη σεζόν.

Τόσο ο προπονητής όσο και ο σύλλογος επαινούν επίσης και τον επαγγελματισμό του. Ένας ομαδικός παίκτης και επικεντρωμένος 100% στη δουλειά, όπως αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια του καιρού  που ήταν τραυματίας. Ο Κολομβιανός επανήλθε σε χρόνο ρεκόρ, απ’το  σπάσιμο που είχε στο πέμπτο μετατάρσιο, χωρίς να τον ξαναενοχλήσει.


Αν και είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσουμε για τακτικά σχέδια, ο Μπενίτεθ εξετάζει διάφορες εναλλακτικές λύσεις για τον James. Τόσο σε ένα 4-2-3-1 όσο και σε ένα 4-4-2, ο τεχνικός βλέπει ότι μπορεί να τον τοποθετήσει πίσω απ’τον επιθετικό ή στην δεξιά πλευρά. Στο πρώτο σύστημα, πίσω απ’τον ένα και μοναδικό επιθετικό ή στην πτέρυγα, ενώ στο 4-4-2 μπορεί να είναι ο παρτενέρ του 9αριού- ποιος ξέρει, ίσως αυτός να είναι ο Κριστιάνο- ή να παίξει στα δεξιά, με την ελευθερία να συγκλίνει προς το κέντρο και να αφήνει ελεύθερο το πεδίο για τον Carvajal ή τον Danilo, δύο πλάγιους μπακ με σαφή επιθετική αποστολή.

Μελλοντικός νικητής της χρυσής μπάλας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ελπίζει ο James Benitez να γίνει ένας ακόμα πιο ολοκληρωμένος παίκτης, ειδικά σε τακτικό επίπεδο, κάτι το οποίο θα του επιτρέψει την περαιτέρω πρόοδο και θα τον φέρει πιο κοντά στην λίστα των παικτών οι οποίοι κάθε χρόνο παλεύουν για τη Χρυσή Μπάλα. Στην Ρεάλ πιστεύουν ότι υπάρχουν λίγοι παίκτες στον κόσμο, 23 χρονών, οι οποίοι έχουν τις δυνατότητες του Χάμες. Έχοντας διαφορετικά χαρακτηριστικά, ο ίδιος και ο Neymar αναμένεται να είναι τα μελλοντικά αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Στην πρώτη του σεζόν στο πρωτάθλημα, ο James απέδειξε ότι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. 17 γκολ και 18 ασίστ σε 46 παιχνίδια ήταν η επίδοση του Κολομβιανού στην πρώτη του σεζόν στην Ρεάλ, η οποία τον βοήθησε να γίνει ένα από τα είδωλα των οπαδών και ένας από τους παίκτες-διαφήμιση για τον σύλλογο. Λιγότερο από ένα χρόνο πριν η Ρεάλ Μαδρίτης πλήρωσε 80 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει, λόγω των εμφανίσεων του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μια μεταγραφή που λόγω του κόστος της, πολλοί θεώρησαν παράλογη.


Οι καλές επιδόσεις του στο γήπεδο έχουν κάνει την φανέλα του ανάρπαστη σ’όλον τον κόσμο.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.