News Update :

powered by Agones.gr - livescore

«Η μεγάλη πρόκληση»!

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ο Ολυμπιακός θέλει να σφραγίσει την παρουσία στους «8» του Europa League, αλλά ο Βαλβέρδε κρατάει χαμηλούς τόνους λέγοντας πως η ομάδα είναι έτοιμη ακόμη και για τα πέναλτι!


Αβραάμ Παπαδόπουλος: Να κάνουμε το παιχνίδι μας και να περάσουμε!
Αρχικά ο Αβραάμ στάθηκε στις επιθετικές αρετές και τις ικανότητες της Μέταλιστ και στην ανάγκη που υπάρχει ο Ολυμπιακός να επιβάλλει το παιχνίδι του και τον ρυθμό του. Ο διεθνής στόπερ είπε για:
Την άποψη που υπάρχει ότι το ματς αυτό θα είναι πιο δύσκολο: Σίγουρα θα είναι δύσκολο ματς, η ομάδα της Μέταλιστ είναι γνωστή για τα επιθετικά της χαρίσματα και κυρίως στα παιχνίδια που έχει δώσει μακριά από την έδρα της. Εχει κερδίσει πολλά ματς, έχει βάλει γκολ και έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να επιβάλουμε τον ρυθμό μας από την αρχή του αγώνα, να κάνουμε αυτό που κάνουμε σε όλα τα ματς και σίγουρα να πάρουμε την πρόκριση που θέλουμε όλοι μας.
Τις ομοιότητες που έχουν οι δύο αγώνες: Θεωρώ ότι είναι δύο τελείως διαφορετικά παιχνίδια. Στο πρώτο ματς παίξαμε και οι δύο σε έναν πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το αυριανό θα είναι τελείως διαφορετικό ματς.
Απομένουν 90 λεπτά για να δούμε ποιος θα περάσει στην επόμενη φάση. Θα πρέπει να ξεχάσουμε το πρώτο ματς, να επιβάλουμε το ρυθμό μας από το πρώτο λεπτό και να παίξουμε το ποδόσφαιρο που έχουμε μάθει τόσο καιρό.
Το μηδέν στην άμυνα και το πως αυτό μπορεί να κρατηθεί: Είναι πολύ σημαντικό που δεν δεχόμαστε γκολ στα τελευταία παιχνίδια. Σίγουρα αυτό δεν αφορά μόνο εμένα, αλλά όλους τους ποδοσφαιριστές. Είναι συνολικό.
Όλοι αμυνόμαστε και όλοι κάνουμε επίθεση. Αυτό είναι σημαντικό για να έχουμε ισορροπία σε όλες τις γραμμές. Σίγουρα αν δεν δεχτούμε γκολ, θα πάρουμε την πρόκριση. Εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, να πετύχουμε γκολ και θέλει προσοχή από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Θέλει μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση.
Το τι φοβάται από την Μέταλιστ και το κατά πόσον η υπόθεση-πρόκριση εξαρτάται από τον Ολυμπιακό και μόνο: Η Μέταλιστ έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά εμείς πρέπει να παρουσιάσουμε το σύνολο που παρουσιάζουμε τον τελευταίο καιρό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Θα πρέπει να μπορέσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, να δημιουργήσουμε τις φάσεις που κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια και φυσικά να πάρουμε την πρόκριση.
Το κατά πόσον υπάρχει στο μυαλό εκείνου και των συμπαικτών του να φτάσει πιο ψηλά ο Ολυμπιακός: Είναι τεράστια ευκαιρία για όλους μας εδώ που φτάσαμε. Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει όμως τίποτα. Απομένει ακόμα ένα ματς αύριο. Θα πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί, να μην αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα και εφόσον πάρουμε την πρόκριση, μπορούμε να σκεφτούμε παρακάτω.
Επαναλμβάνω. Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα σε κανέναν θεσμό όπου μετέχουμε. Αναφέρομαι γενικότερα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είμαστε σε ένα καλό σημείο, η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο και αυτό πρέπει να το συνεχίσουμε μέχρι τέλους.
Τον Τάισον: Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Είναι ταχύτατος και με καλή τεχνική. Το έχει δείξει και στο πρώτο ματς και σε όσα παιχνίδια τον είδαμε. Από εκεί και πέρα πρέπει να γίνει συνολική προσπάθεια και όχι μόνο από εμένα. Δεν πρέπει να στεκόμαστε σε έναν παίκτη. Δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο έναν. Η Μέταλιστ διαθέτει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές και ο Τάισον σίγουρα είναι ένας από αυτούς.
Την αλλαγή φιλοσοφίας και νοοτροπίας στον Ολυμπιακό: Έχουν γίνει κάποια βήματα προόδου. Νομίζω ότι η φιλοσοφία του προπονητή αρμόζει σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Να παίζει δημιουργικό ποδόσφαιρο και να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Σε όλα τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ η ομάδα μας έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο, άσχετα αν δεν πήρε τα επιθυμητά αποτελέσματα σε κάποια παιχνίδια όπως με την Μαρσέιγ στο πρώτο παιχνίδι και στο Λονδίνο με την Άρσεναλ.
Με όποιον παίζουμε αντίπαλο, παίζουμε δημιουργικό ποδόσφαιρο και το οποίο θα το ευχαριστιέται ο κόσμος. Και στην Ελλάδα, και στην Ευρώπη αυτό κάνουμε. Όπως είπα και πριν, άλλοτε τα παίρναμε τα αποτελέσματα, άλλοτε όχι. Ο στόχος είναι συγκεκριμένος: να μπαίνει ο Ολυμπιακός στον αγωνιστικό χώρο και να παίζει ένα ποδόσφαιρο που αρμόζει στις ευρωπαϊκές ομάδες.
Την σημασία των αγώνων με Μέταλιστ και Παναθηναϊκό και το πως μπορεί να τα καταφέρει ο Ολυμπιακός: Θα συμφωνήσω ότι είναι δύο σημαντικά παιχνίδια. Ένα από τα θετικά πράγματα που έχουμε δείξει είναι ότι κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι ξεχωριστά. Ξεχωρίζουμε τα ματς της Ευρώπης με αυτά της Ελλάδας. Είναι δύο εντελώς ξεχωριστά παιχνίδια και αυτή τη στιγμή δεν κοιτάμε καθόλου το ματς με τον Παναθηναϊκό. Δεν σκεφτόμαστε τον Παναθηναϊκό. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι με τη Μέταλιστ.
Βαλβέρδε: Πρόκληση για όλους
Ο Βαλβέρδε από μέρους του διατήρησε και πάλι χαμηλά τον πήχη. Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού επικεντρώθηκε μόνο στον αγώνα με την Μέταλιστ, για τον οποίο ξεκαθάρισε πως είναι στραμμένη η προσοχή όλων στο λιμάνι.
Ο Τσινγκούρι είπε για:
Το πόσο μεγάλη είναι η πρόκληση για εκείνον και την ομάδα: Είναι μία μεγάλη πρόκληση. Είναι κάτι πολύ όμορφο, αρέσει στους παίκτες, αλλά δεν το σκέφτονται υπερβολικά. Για να γίνει κάτι τέτοιο, να περάσουν στους «οκτώ» θα πρέπει πρώτα να κερδίσουν το αυριανό παιχνίδι. Στο μυαλό τους είναι το πώς θα προσεγγίσουν το παιχνίδι με τη Μέταλιστ. Αυτό σκέφτονται, έτσι ώστε να πετύχουν κάτι που θέλουν τόσο πολύ.
Το που στηρίζει την άποψη ότι το ματς της Πέμπτης θα είναι πιο δύσκολο από το πρώτο: Το λέω αυτό γιατί πιστεύω ότι το αυριανό παιχνίδι είναι πιο καθοριστικό από το πρώτο. Το ματς ήταν κλειστό, με λίγες ευκαιρίες. Η Μέταλιστ ανοίχτηκε περισσότερο.
Ούτε εμείς ούτε εκείνοι κάναμε πολλές ευκαιρίες. Βάλαμε ένα γκολ και εκεί μείναμε. Περιμένω ένα ανοιχτό και επιθετικό παιχνίδι. Η ομάδα που θα χάσει θα αποκλειστεί.
Η Μέταλιστ είναι μία ομάδα πολύ γρήγορη, με ταχύτατους ποδοσφαιριστές μπροστά αλλά και τεχνίτες. Η ομάδα που θα επιβάλλει τον ρυθμό της θα κερδίσει. Νομίζω ότι θα είναι πιο δύσκολο το αυριανό παιχνίδι γι' αυτούς τους λόγους.
Την πιθανότητα να πάει το ματς στα πέναλτι: Το σκέφτομαι (σ.σ. γελάει). Είναι μία πιθανότητα και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να το αφήσουμε στην τύχη.
Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Μπορεί όντως να φτάσουμε στη διαδικασία των πέναλτι και δεν μπορεί να μην το σκεφτόμαστε. Μπορεί με αυτόν τον τρόπο να βρούμε λύση στο παιχνίδι και στην υπόθεση - πρόκριση.Θα δούμε.
Το εάν περιμένει διαφορετική τακτική και προσέγγιση του αγώνα από την Μέταλιστ: Πιστεύω ότι αυτό εξαρτάται από το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το τι θα γίνει. Για εμάς με το που ξεκινήσει το ματς, εμείς προηγούμαστε, οπότε και το 0-0 θα μας ήταν αρκετό.
Ξέρουμε ότι ο αντίπαλος θα ανοιχτεί για να βάλει ένα γκολ γιατί θέλει τη νίκη. Πιστεύουμε ότι με αυτή την έννοια θα είναι διαφορετικά τα πράγματα για τον αντίπαλο. Παίζουμε όμως στην έδρα μας. Πρέπει να επιβάλουμε το δικό μας στιλ παιχνιδιού γιατί η ομάδα που θα το επιβάλλει, θα είναι αυτή που θα το κερδίσει το ματς.
Το κατά πόσον θα είναι ή όχι στην αποστολή ο Ντιόγο: Είναι μία πιθανότητα. Δεν ξέρω ακόμα αν θα είναι στην αποστολή. Είναι κάτι που πρέπει να το σκεφτώ ακόμα. Θα το κρίνω και θα δω τι θα κάνω.
Το εάν θα πάει για να κρατήσει το 1-0 του πρώτου αγώνα ο Ολυμπιακό ή εάν θα κυνηγήσει τη νίκη: Δεν μπορούμε να στηριχτούμε πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα. Σίγουρα προηγούμαστε, αλλά θα ξεκινήσουμε το ματς σαν να είναι 0-0. Από εκεί και πέρα, θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.
Την πιθανότητα οι παίκτες του να υποτιμήσουν τον αντίπαλο: Να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αναγνωρίζουμε πάρα πολύ την αξία της Μέταλιστ. Τους κερδίσαμε εκεί, αλλά ήταν πολύ δύσκολο για εμάς. Ξέρουμε ότι και αύριο θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Σίγουρα δεν υποτιμούμε τον αντίπαλο.
Την δυσκολία στην διαχείριση πολλών διοργανώσεων για μία ελληνική ομάδα: Το να μπορέσεις να συνδυάσεις καλή απόδοση και το να αγωνίζεσαι σε τρεις διοργανώσεις ,είναι δύσκολο. Όχι μόνο για τις ελληνικές ομάδες. Ειδικά για μία διοργάνωση όπως το Γιουρόπα Λιγκ που παίζεις Πέμπτη βράδυ και μετά Κυριακή είναι δύσκολη. Αυτό σημαίνει μεγάλη απώλεια δυνάμεων.
Σημαίνει πως κουράζεσαι. Όπως και να 'χει, στο Γιουρόπα Λιγκ έχουμε άλλο ένα ματς να παίξουμε και αυτό σκεφτόμαστε. Το σκεφτόμαστε πολύ και μετράει πολύ για εμάς, ειδικά εάν το χάσουμε γιατί δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Αν το κερδίσουμε θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με τον ίδιο τρόπο που κάναμε μέχρι στιγμής.
Την ενδεκάδα: Ναι έχω μία γενική ιδέα στο μυαλό μου, έχω καταλήξει στο τι θα κάνω αύριο. Την Κυριακή είχα κάποιες σκέψεις στο μυαλό μου, την Δευτέρα είχα κάποιες άλλες. Θα δούμε που θα καταλήξω. Θα το δούμε πιο μετά.
Την ποιότητα και το έμψυχο υλικό του Ολυμπιακού: Οι άνθρωποι με τους οποίους δουλεύω κάθε φορά είναι ό,τι καλύτερο έχω. Με αυτούς προσπαθώ να ολοκληρώσω τις προσπάθειες. Στην ομάδα έχουμε ότι καλύτερο.
Οι άνθρωποι που έχω φέτος είναι ό,τι καλύτερο έχω και όλοι μαζί προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε. Είναι μία πρόκληση για εμάς να περάσουμε στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ και όλοι όσοι βρίσκονται στον Ολυμπιακό, θέλουν να βοηθήσουν για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους.
Είναι πρόκληση για όλους μας. Πρόκληση είναι και για τη Μέταλιστ γιατί και εκείνη θέλει να πετύχει και να περάσει στους «8» της διοργάνωσης.
www.gazzetta.gr
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.