News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Όταν είσαι ΑΕΚ…

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Όταν είσαι ΑΕΚ…Ή όταν γίνεσαι -έστω και με καθυστέρηση- δεν επιτρέπεις σε κανέναν Αστέρα να… λάμψει στο γήπεδό σου.

Συνέρχεσαι αμέσως απ’ το «κοιμισμένο» σου πρώτο μέρος, ακολουθείς τα γνωστά σου αστέρια (Λυμπερόπουλος-Λεονάρντο) και αφού καθαρίσεις με 2-0, φωνάζεις πειστικά ότι «η ΑΕΚ είναι εδώ» κι έτοιμη ν' αντεπιτεθεί στη Σούπερ Λίγκα!


Κερδίζεις, δε -εκτός απ’ το πρώτο τρίποντο (απ’ τα πιθανά επτά που έχεις μπροστά σου) έναν ξανανιώμενο Κάρλος κι έναν… αναγεννημένο Ρίκκα!

Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις -αλλά με τις επιθετικές διαθέσεις που δεν είχε κρύψει σε καμία από τις τελευταίες προπονήσεις- ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Νίκος Κωστένογλου. Ο τεχνικός της ΑΕΚ διατήρησε το 4-3-3 των τελευταίων ματς και έβαλε όντως έναν πιο δημιουργικό χαφ (Κάρλος) στη θέση του τιμωρημένου Βάργκας.

Έτσι, η διάταξη της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας και Κοντοές. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ ξεκίνησε ο Μάκος, μπροστά του οι Καφές-Κάρλος και στην τριάδα της επίθεσης οι Λεονάρντο (αριστερά), Μπέλεκ (δεξιά) και Λυμπερόπουλος (κορυφή).

«Δόξα τω Θεώ» να λες…

Ούτε του… πνευματικού του δεν πρέπει να το πει ο Κωστένογλου ότι η ΑΕΚ πήγε προηγούμενη στο ημίχρονο. Ο «πάτερ» είδε έναν απ’ τους τομείς της δουλειάς που έκανε στη διακοπή να βγαίνει (γκολ σήμα-κατατεθέν Λυμπερόπουλου έπειτα από κόρνερ), αλλά είδε να βγαίνει επίσης και η… ψυχή των φίλων της «Ένωσης» μέχρι να το κρατήσει.

Κι αυτό διότι η επιλογή του Κάρλος στα χαφ προσέθεσε μεν ποιότητα (κι εξαιρετικές εναλλαγές της μπάλας ενίοτε με τους μπροστά), αλλά αφαίρεσε μαρκαρίσματα -και αντοχές από τον Μάκο που (ελλείψει και Βάργκας) τους κυνηγούσε όλους. Επέτρεψε, δε, στον εξαιρετικό Αστέρα να αναρωτιέται στην ανάπαυλα πώς θα ήταν το ματς, αν ο Χούλι έβρισκε τη… σωστή πλευρά των διχτύων, ο Δέλλας ΔΕΝ κόντραρε το τετ α τετ του Μπρέσκα και ο Ράγιος δεν είχε βάλει το… χεράκι του στο γκολ που (σωστά) δε μέτρησε.

Έτσι μάλιστα…

Το τέταρτο του ημιχρόνου αποδείχθηκε υπερ-αρκετό για τον Κωστένογλου -όχι απλά για να εντοπίσει τη δυσλειτουργία. Αλλά και για να επιδιώξει άμεσα να τη διορθώσει -βγάζοντας απ’ το ματς τον Μπέλεκ και απ’ τη ναφθαλίνη τον Ρίκκα και αλλάζοντας τον Καράμπελα (που υπέφερε απ’ τον Μπρέσκα) με τον Γεωργέα. Αυτό ήταν… Η μηχανή άρχισε αμέσως να ρολάρει!

Δεν παρήγαγε, λοιπόν, το δεύτερο γκολ που θα «καθάριζε» το ματς στην ευκαιρία του Κάρλος (προϊόν μιας ακόμα εξαιρετικής εναλλαγής της μπάλας με Καφέ-Λυμπερόπουλο). Δεν το παρήγαγε αμέσως μετά, όταν ο Καφές επιβεβαίωσε (ΚΑΙ λόγω τραβήγματος του Άλβαρες) ότι δεν… καταδέχεται να βάλει εύκολο γκολ. Ε, στην τρίτη «και φαρμακερή» το παρήγαγε ο Λεονάρντο -εξαργυρώνοντας μια απ’ τις φοβερές μπαλιές του Κάρλος και κάνοντας το δοκάρι του Μπρέσκα στο 80’ απλά τον… επιθανάτιο ρόγχο του Αστέρα.

sport-fm.gr
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.