News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το επιλεγμένο εννιάρι απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο Joselu... για να αντικαταστήσει τον Mariano

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Υπήρξαν πολλές προσφορές, αλλά λίγες πείθουν όπως το κάνει ο ακόμα παίκτης της Εσπανιόλ, ο οποίος αν δεν αλλάξει κάτι θα υπογράψει στα λευκά μετά τα ματς με την Ισπανία


Ο Χοσέλου είναι το επιλεγμένο εννιάρι... για να αντικαταστήσει τον Μαριάνο, όχι τον Καρίμ Μπενζεμά. Από τότε που έγινε γνωστό το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης να πάρει τις υπηρεσίες του πρώην παίκτη της λευκής cantera, στο Valdebebas ήρθαν κάθε είδους προσφορές για κλασικούς επιθετικούς, καθαρά εννιάρια, για επιτελικούς μέσους με γκολ, για παίκτες πλευράς... αλλά η μία μετά την άλλη, οι επιλογές έχουν απορριφθεί εκτός απ’αυτήν του Joselu, παίκτη που έχει πείσει τους πάντες και τον οποίο βλέπουν ως την καλύτερη εναλλακτική λύση λόγω του κόστους της επιχείρησης και της απόδοσης που μπορεί να δώσει.

Ο ακόμα παίκτης της Εσπανιόλ περιμένει εκείνη την κλήση που να πιστοποιεί όλα όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες δύο βδομάδες, αλλά η απόφαση έχει ήδη ληφθεί απ’τους ηγέτες της Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά από πολλή ανάλυση και λεπτομερή εξέταση όλων των πιθανών εναλλακτικών, έχει καταλήξει στη πεποίθηση ότι ο Joselu μπορεί να προσφέρει σημαντικά λεπτά και γκολ, όπως έχει κάνει αυτή τη σεζόν στην ομάδα του και στην πρώτη ευκαιρία που είχε για να το κάνει με την εθνική Ισπανίας.

Ρήτρα κλειδί

Ο Χοσέλου, μετά τον υποβιβασμό της καταλανικής ομάδας, είχε την επιλογή να αναζητήσει έναν δανεισμό για μια σεζόν, κάτι για το οποίο ενημέρωσε ήδη τον σύλλογο, κάτι που σχεδίαζε να κάνει. Μ’αυτόν τον τρόπο, η Εσπανιόλ αποδεσμεύει έναν σημαντικό μισθό, αλλά δεν χάνει τον παίκτη σε περίπτωση μιας πιθανής ανόδου την επόμενη σεζόν. Επωφελούνται και οι δύο πλευρές. Όλοι συμφωνούν.

Με την επιστροφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης -τη συμφωνία την θεωρούν δεδομένη στο Valdebebas- ο Χοσέλου θα επιστρέψει στο σπίτι του. Πεπεισμένος madridista, δεν έχει κρύψει ποτέ τον θαυμασμό του για τη λευκή ομάδα, όπως απέδειξε με την παρουσία του στο Παρίσι, στον τελικό του Champions League, υποστηρίζοντας την ομάδα του Αντσελότι και ιδιαίτερα τον Καρβαχάλ, συμπαίκτη του στην Καστίγια και κουνιάδο του.

Η εμπιστοσύνη σ’αυτά που μπορεί να προσφέρει ο Ισπανός διεθνής είναι απόλυτη ανάμεσα στους ηγέτες και τους τεχνικούς της Ρεάλ Μαδρίτης. Ξέρουν ότι ο ρόλος του δεν θα’ναι αυτός του βασικού εννιαριού, αλλά του παίκτη που μπορεί να εμφανιστεί σε σημαντικές στιγμές της σεζόν. Αυτό που έχουν ξεκάθαρο, ξεκινώντας με τον Αντσελότι, είναι ότι ο ρόλος του δεν θα’χε καμία σχέση με αυτόν που έπαιξε ο Μαριάνο τις τελευταίες σεζόν. Είναι μια πραγματική εναλλακτική για το βασικό εννιάρι σε ορισμένες περιόδους της σεζόν.

Ένα ακόμη εννιάρι

Στην πιθανή έλευση άλλου εννιαριού που να μπορεί να αντικαταστήσει τον Μπενζεμά ανοίγει μια παρένθεση εν αναμονή της εξέλιξης της αγοράς και των επιλογών που μπορεί να εμφανιστούν, καθώς και της τελικής διαμόρφωσης του ρόστερ που θα ηγηθεί ο Ιταλός τεχνικός.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ξοδέψει κοντά στα 200 εκατομμύρια ευρώ κι αυτό που δεν αναμένεται είναι άλλη μια μεγάλη δαπάνη. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι κλείνει η πόρτα στην άφιξη άλλου εννιαριού, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για το καλοκαίρι του 2024 έχει ήδη υπογραφεί ένας καθαρός επιθετικός όπως ο Έντρικ. Μεταγραφή που δεν έχει άμεση επίδραση αθλητικά, κάτι που ψάχνουν οι τεχνικοί και δεν τα παρατάνε.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.