News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Florentino δεν θα κάνει πίσω με τη Super League και πόσο μάλλον με απειλές

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Του Joaquín Maroto

Η Super League έχει έρθει για να μείνει. Έχω ήδη πει ότι όταν ο Φλορεντίνο δεν κάνει τίποτα στην τύχη. Ο πρόεδρος της Μαδρίτης βρίσκεται πίσω από αυτό το πρότζεκτ εδώ και 20 χρόνια και τώρα δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Και πόσο μάλλον με απειλές. Να προσέξει ο Ceferín, μην τυχόν αντί να διώξει τα SuperClubes της Ευρώπης, είναι τα SuperClubes που θα διώξουν την UEFA.

Η Super League είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη σεζόν 2022-23, αλλά τώρα μπορεί να επισπευστεί κατά ένας έτος. Θα εξαρτηθεί από το ρόλο που θα πάρει η FIFA σ’αυτό. Προς το παρόν, δημόσια, είναι υπέρ της UEFA. Όμως, εσωτερικά, η θέση της είναι διαφορετική. Η FIFA γνωρίζει ότι το να απειλούν τους μεγάλους συλλόγους της LaLiga, της Premier και της Serie A (σύντομα θα ενταχθούν σ’αυτούς οι Γάλλοι και οι Γερμανοί) με το να αφήσουν τους παίκτες τους έξω απ’το Mundial είναι σαν να φτύνουν στον ουρανό. Τα SuperClubes συγκεντρώνουν το 90% των σπουδαίων ποδοσφαιριστών του κόσμου. Χωρίς αυτούς το Mundial καταρρέει. Ο χρόνος που θα αφιερώσει η FIFA για να το διαψεύσει αυτό θα’ναι περισσότερος από ό, τι θα χρειαστούν τα γεγονότα για να το επιβεβαιώσουν.

Στο διεθνές ποδόσφαιρο, από κανέναν δεν ξεφεύγει το γεγονός ότι οι πρόεδροι της FIFA και της UEFA οδηγούνται σε θάνατο. Ωστόσο, οι σχέσεις ανάμεσα στον πρόεδρο της Superliga, Florentino Pérez και στον Gianni Infantino είναι εξαιρετικές. Όταν η UEFA απειλεί να διώξει τους αντάρτες απ’το Euro, δεν υπολογίζει ότι αυτή την απειλή την απενεργοποιεί ένα Mundial κάθε δύο χρόνια. Αυτό για τη FIFA θα σήμαινε διπλασιασμό των εσόδων της. Τα SuperClubes δεν θα έθεταν εμπόδια στο να παραχωρήσουν τους παίκτες τους, κάτι που θα έκαναν με την UEFA. Αλλά δεν θέλω να προτρέχω στα γεγονότα.

Το άλλο επιχείρημα, αυτό της αλληλεγγύης, της ισότητας και της ελευθερίας που απορρέει απ’την UEFA είναι απλώς για να μην ασχολείσαι. Καμία απ’αυτές τις αξίες δεν έχει βγει ποτέ απ’τη FIFA ή την UEFA. Οι δύο τελευταίοι πρόεδροί τους, οι Blatter και Platini, απαλλάχθηκαν λόγω διαφθοράς. Η μόνη φορά στην ιστορία που έχει μπει στην Ελβετία το FBI ήταν για να συλλάβει την διοίκηση της FIFA. Πόσο σοβαρό θα’ταν το θέμα ώστε να διασχίσουν τον Ατλαντικό οι Αμερικανοί μόνο για αυτό, με τα πράγματα που πρέπει να υπάρχουν κρυμμένα στην Ελβετία...

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.