News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Castello Lukeba εμφανίζεται στο radar της Real Madrid

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Δεν υπάρχει βιασύνη. Αναζητείται στόπερ, αλλά με χρόνο και χωρίς επείγοντα. Ο Γάλλος της RB Leipzig αναλύθηκε απ’την λευκή αθλητική διοίκηση στο Metropolitano κόντρα στην Ατλέτικο


Η αναζήτηση μιας νεανικής αναφοράς για το κέντρο της άμυνας της Ρεάλ Μαδρίτης έχει ενεργοποιηθεί. Το ραντάρ λειτουργεί ήδη για να βρει αυτόν που μπορεί να’ναι ο επόμενος στόχος αφού δεν κατάφερε να ολοκληρώσει επιτυχώς (για προφανείς λόγους όπως ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πενταπλασίασε σχεδόν αυτό που πρόσφερε η Ρεάλ Μαδρίτης) την επιχείρηση Yoro. Την περασμένη Πέμπτη, ο λευκός σύλλογος έστρεψε τα μάτια του στο Metropolitano για να δει σε δράση τον Castello Lukeba, έναν 21χρονο κεντρικό αμυντικό της RB Leipzig που έχει κάνει ήδη το ντεμπούτο του στη εθνική ανδρών της Γαλλίας.

Χωρίς βιασύνη, αλλά χωρίς παύση. Ενώ ο θόρυβος των μέσων ενημέρωσης δείχνει τον Alphonso Davies και τον Alexander Arnold λόγω της λήξης του συμβολαίου τους στις 30 Ιουνίου του 2025, η λευκή αθλητική διοίκηση εξετάζει, αναζητά και εξετάζει πιθανούς στόχους για την ενίσχυση της ομάδας. Είναι αλήθεια ότι ο Καναδός κι ο Άγγλος εκδηλώνονται. Το ερώτημα είναι αν το κάνουν επειδή θέλουν να φορέσουν τα madridista λευκά ή για να ανανεώσουν με αύξηση σε Μπάγερν Μονάχου και Λίβερπουλ επειδή καραδοκεί η λευκή σκιά.

Ο χρόνος θα δείξει τις προθέσεις του καθενός, αλλά η αλήθεια είναι ότι η αναζήτηση επικεντρώνεται πλέον στην θέση του στόπερ. Απ’τη Γερμανία επισημαίνεται ότι η παρακολούθηση του παίκτη που γεννήθηκε στη Λυών ξεκίνησε πριν από βδομάδες, ότι του Metropolitano δεν είναι η πρώτη κίνηση γύρω απ’τον Γάλλο. Αυτή τη στιγμή, όπως συμβαίνει με άλλους παίκτες, βρίσκονται στη φάση της ανάλυσης, του να δουν και να παρακολουθήσουν τον παίκτη σε απαιτητικούς αγώνες όπως αυτός της RB Leipzig με την Atlético.


Έναν χρόνο στη Μπουντεσλίγκα

Ο Λουκέμπα έφτασε στη Γερμανία το 2023 απ’την Ολιμπίκ Λυών, τον σύλλογο όπου εκπαιδεύτηκε ο αριστεροπόδαρος στόπερ που παρακολουθεί η Ρεάλ Μαδρίτης. Βασικός στη γαλλική Ολυμπιακή ομάδα που έχασε το χρυσό απ’την Ισπανία, έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα των ανδρών πριν από ένα χρόνο. Αδιαμφισβήτητος βασικός απ’την άφιξή του στη Bundesliga, ο παίκτης της RB Leipzig ανήκει σε εκείνο το ανεξάντλητο γαλλικό εργοστάσιο των στόπερ (Saliba, Yoro, Konaté, Upamecano, Badé...).

Με κοστολόγηση 40 εκατομμυρίων ευρώ στο Transfermarkt, ο γερμανικός σύλλογος πλήρωσε στην Ολιμπίκ Λυών 34, 6 λιγότερα απ’την τρέχουσα αποτίμηση του Castello Lukeba. Ο 21χρονος αριστεροπόδαρος στόπερ είναι σταθερός στο σχήμα του Rose και έχει αναλάβει το καθεστώς του βασικού από τότε που έφτασε στο γερμανικό club.

Ο Αζάρ, ως αναφορά

Η ανάλυση συνεχίζεται, αλλά η αφετηρία για τις μεταγραφές παραμένει η ίδια. Από τη μια προσπαθούν να βρουν νεαρά ταλέντα (Βίκτορ Ρέις απ’την Palmeiras), με εμπειρία και στρατηγική. Μετά τον Αζάρ είναι πολύ δύσκολο για τη Ρεάλ Μαδρίτης να κάνει μια επέμβαση 100 εκατομμυρίων με ποδοσφαιριστές που αγγίζουν τα 30 έτη. Από την άλλη, είναι σε αναμονή για τους ποδοσφαιριστές με συμβόλαια που πλησιάζουν στο τέλος. Και έτσι θα είναι για τους επόμενους μήνες.

Επίσης εξετάζουν τι υπάρχει στην cantera, με τον Joan Martínez επικεφαλής. Ο μακροχρόνιος τραυματισμός που υφίσταται έχει επιβραδύνει την παρουσία του στην πρώτη ομάδα, ωστόσο αναμένεται και μ’ένα νέο συμβόλαιο. Ο Jacobo Ramón ή ο Asencio είναι άλλοι κεντρικοί αμυντικοί που τραβάνε την προσοχή ανάμεσα σ’εκείνους που υπάρχουν στο Valdebebas ή τουλάχιστον σ’εκείνους που ξεχωρίζουν περισσότερο προς το παρόν.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.