News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Εμμονή Camavinga: επιστροφή για το derbi με την Atlético στο Metropolitano

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Τραυματίστηκε στις 13 Αυγούστου μετά από μια σύγκρουση με τον Τσουαμένι και 49 μέρες αργότερα μπορεί να επιστρέψει, επισπεύδοντας τις προθεσμίες και ανακουφίζοντας τον Αντσελότι, που λαχταρά το τολμηρό παιχνίδι του Γάλλου


Εμμονή Camavinga. Η επιστροφή του Γάλλου έχει μετατραπεί σε κάτι απαραίτητο για μια ομάδα που επιδιώκει να βρει ερεθίσματα με τη μορφή του καλού ποδοσφαίρου στο κέντρο του γηπέδου. Επιδιώκεται να ανακτήσει αυτό το ρευστό, δυναμικό και δυνατό παιχνίδι που έδωσε στη Ρεάλ Μαδρίτης τόσο καλά αποτελέσματα την περασμένη σεζόν. Και σ’αυτό ο μέσος είναι ένας πραγματικός ειδικός.

Ο Κάρλο Αντσελότι δεν έχει σκεφτεί ποτέ αυτούς που δεν είναι έτοιμοι να παίξουν. Δεν έχει θέσει ποτέ καμία δικαιολογία στο τραπέζι για την απουσία οποιουδήποτε παίκτη, όσο σημαντικός κι αν είναι στο σχήμα του ή λόγω συσσώρευσης απουσιών. Έχει βρει πάντα λύσεις μέσα στην ομάδα, αλλά τις τελευταίες βδομάδες του έχει λείψει αυτό που θα μπορούσε να’χει προσφέρει ο Eduardo Camavinga σ’αυτό το ξεκίνημα της σεζόν.

Δεν έχει κάνει ντεμπούτο στη σεζόν

Ο Γάλλος δεν έχει καταφέρει ακόμα να κάνει το ντεμπούτο του μέχρι στιγμής σ’αυτήν την σεζόν. Ο τραυματισμός που υπέστη στην προπόνηση πριν απ’τον αγώνα του Super Cup τον έχει εμποδίσει να το κάνει. Λόγω του απροόπτου και του πώς συνέβη, χάλασε τα αρχικά σχέδια του madridista τεχνικού. Κι ο χρόνος έχει δείξει ότι ο θυμός που έδειξε την ώρα του τραυματισμού ήταν δικαιολογημένος.

Του Camavinga ήταν μια ευαίσθητη απώλεια μπροστά στο διστακτικό ξεκίνημα της λευκής ομάδας. Ο Γάλλος βάζει στο τραπέζι εναλλακτικές που ίσως μόνο αυτός μπορεί να προσφέρει στο madridista ρόστερ αυτή τη στιγμή. Η ικανότητα να τρυπάει γραμμές, να φτάνει στην αντίπαλη περιοχή κι αυτή η έμφυτη ποιότητα που έχει να πέφτει στο έδαφος και να κλέβει μπάλες στις κόντρες, είναι μερικά απ’τα χαρακτηριστικά που έχουν λείψει απ’την ενδεκάδα του Αντσελότι σ’αυτές τις πρώτες 6 βδομάδες αγώνων.

Δύο βδομάδες νωρίτερα

Το διάστρεμμα του έσω πλάγιου συνδέσμου στο αριστερό γόνατο έχει εξελιχθεί θετικά, τόσο που τις επόμενες μέρες ο Γάλλος θα ενταχθεί σταδιακά στις εργασίες της ομάδας. Γιατροί και τεχνικοί πιστεύουν ότι έχει έρθει η ώρα να κοιτάξει ξανά προς το χορτάρι, για να μπορέσει να απολαύσει τα πρώτα του λεπτά στη σεζόν.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος και δεν είναι άλλος απ’το να μπορέσει ο Αντσελότι να’χει στη διάθεσή του τον Γάλλο διεθνή στο ντέρμπι της Κυριακής στις 29 Σεπτεμβρίου με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η θετική εξέλιξη του τραυματισμού και η ικανότητα του Camavinga να επισπεύδει τις προθεσμίες στους τραυματισμούς, κάτι που έχει ήδη αποδείξει σε δύο περιπτώσεις στη Ρεάλ Μαδρίτης, δείχνουν να κάνουν την επιθυμία του προπονητή πραγματικότητα.


Ο Camavinga είναι ένας ποδοσφαιριστής που τον σέβονται και τον εκτιμούν οι συμπαίκτες του και τον αγαπούν οι οπαδοί για τον θεαματικό και ριψοκίνδυνο τρόπο παιχνιδιού του. Ο τρόπος ζωής του τον έχει οδηγήσει επίσης να κερδίσει τους πάντες και η απουσία του γίνεται επίσης αισθητή και στο συναισθηματικό κομμάτι.


Κανείς δεν θέλει να το ρισκάρει, αλλά η αλήθεια είναι ότι απ’τη μια πλευρά ο Camavinga κάνει βήματα προς την πλήρη ανάκαμψη κι απ’την άλλη η ανάγκη της ομάδας δείχνει ότι λαχταρά το ποδόσφαιρο και τη δυναμική του Γάλλου. Όλα αυτά μπορούν να μετατραπούν, προς χαρά του προπονητικού επιτελείου, στην επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους δύο βδομάδες νωρίτερα, με το Metropolitano στον ορίζοντα.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.