News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Καμπανάκι του Ancelotti στο ρόστερ

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Μέσα στο λευκό περιβάλλον γίνεται λόγος για την πρώτη απογοήτευση της σεζόν


Ο Κάρλο Αντσελότι δεν είναι φίλος των μεγάλων χειρονομιών, ούτε στη νίκη, ούτε στα αρνητικά αποτελέσματα όπως αυτό που είχε η ομάδα του στην επίσκεψη στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα. Δεν του αρέσουν ούτε και οι πομπώδεις ομιλίες που μπορούν να οδηγήσουν σε συζητήσεις που θεωρεί πάντα περιττές. Ο Ιταλός, για άλλη μια φορά, έχει υπάρξει πιστός στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων και οι πρώτοι που έμαθαν ότι αυτό που συνέβη στη Μαγιόρκα δεν πρέπει να επαναληφθεί ήταν οι ίδιοι οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο προπονητής είδε πολλά πράγματα στο γήπεδο που δεν του άρεσαν καθόλου. Το έκανε γνωστό στο ημίχρονο και στο τέλος του αγώνα. Δεν μπορούσε να κρύψει τον θυμό που ένιωθε για τους δύο πρώτους χαμένους βαθμούς στη σεζόν, αλλά πάνω απ’όλα για μια εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με το τι θέλει για την ομάδα του.

Αμυντική αλληλεγγύη

Υπάρχει μια αφετηρία γι’αυτή τη νέα Ρεάλ Μαδρίτης, που δεν είναι άλλη απ’την αλληλεγγύη. Δεν έχει νόημα να μαζεύεις τους καλύτερους στον κόσμο αν δεν καταλαβαίνουν ότι στο σημερινό ποδόσφαιρο είναι τόσο σημαντικό να επιτίθεσαι όσο και να αμύνεσαι, κάτι που δεν συνέβη κόντρα στη Μαγιόρκα. Χωρίς κόπο και θυσία, δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Ο Αντσελότι έχει ξεκάθαρο ότι μια ομάδα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει την πολυτέλεια να δημιουργεί αμυντικές ανισορροπίες που οδηγούν σε άνετες αντεπιθέσεις των αντιπάλων.

Ώρες ώρες το δεύτερο γκολ της Μαγιόρκα ήταν πιο κοντά απ’αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης. Υπερβολικές επαφές με τη μπάλα, περιττές γαρνιτούρες και κόλπα, τα οποία στο μόνο που οδηγούν είναι σε απώλεια ευκαιριών και στο να αφήνουν στον αντίπαλο δρόμους διαφυγής. Ο προπονητής το υπενθύμισε στους παίκτες στο ημίχρονο. Δεν καταλάβαινε ορισμένες καταστάσεις που συνέβησαν στο παιχνίδι κι έτσι τους γνωστοποίησε.


Πρώτη απογοήτευση της σεζόν

Ο Αντσελότι δεν χρειάζεται να υψώσει τη φωνή του. Οι παίκτες της τωρινής Ρεάλ Μαδρίτης ξέρουν ότι κανείς δεν πρόκειται να τους χαρίσει τίποτα, και αν είναι αυτοί που κάνουν αυτά τα δώρα, θα περάσουν πολύ άσχημα, αλλά ο προπονητής έπρεπε να τους το υπενθυμίσει μετά από αυτά που έγινε κόντρα στη Μαγιόρκα. Η επιτυχία κόντρα στην Αταλάντα δεν μετράει καθόλου, αν τέσσερις μέρες αργότερα αρχίζεις να χάνεις ευκαιρίες στη Liga και, πάνω απ' όλα, αν δίνεις ζωή στους αντιπάλους.

Δεν υπάρχει κρίση ή κάτι τέτοιο, αλλά υπάρχει ένα καμπανάκι απ’τον προπονητή προς το ρόστερ κι επίσης απ’τους ηγέτες, που δεν μπορούσαν να κρύψουν τη δυσαρέσκειά τους μετά απ’ότι είδαν στην Πάλμα. Δεν το περίμεναν και είναι η πρώτη απογοήτευση της σεζόν. Χρησιμεύει ως προειδοποίηση, αλλά στην ευγενή περιοχή δεν περίμεναν κάτι τέτοιο. Και είναι ότι παρόλο που απομένει πολύ, δεν αρέσει να βλέπουν τους εαυτούς τους κάτω απ’τη Μπαρτσελόνα. Σε κανέναν κι ακόμη λιγότερο σ’έναν Carlo Ancelotti ο οποίος ξέρει ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με την πρόκληση να οδηγήσει στην επιτυχία αυτό που θεωρεί το καλύτερο ρόστερ της μακράς και εκτεταμένης καριέρας του.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.