News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Mendy ανατρέπει την κατάσταση και η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιό του

Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Έχει δυσκολευτεί, αλλά ο Γάλλος έχει καταφέρει να πείσει τους πάντες μέσα στη madridista οντότητα. Τόσο που ο λευκός σύλλογος ετοιμάζει ήδη μια νέα προσφορά ανανέωσης για τον Γάλλο μπακ.


Η Ρεάλ Μαδρίτης το’χει αποφασίσει. Ο Κάρλο Αντσελότι ζήτησε να συνεχίσει ο Φερλάν Μεντί και οι ηγέτες του madridista club θέλουν να επεκτείνει ο αμυντικός το συμβόλαιο που τον ενώνει με τη madridista οντότητα μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2025. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Έχει καταφέρει να ξεκαθαρίσει αμφιβολίες, κουτσομπολιά και φήμες. Τόσο που η πρόταση ανανέωσης συμβολαίου βρίσκεται ήδη στον φούρνο. Η αξία του ανεβαίνει και στα γραφεία του Valdebebas δεν έχει περάσει απαρατήρητη η απόδοσή του και εκείνη η ισορροπία που αποκτά η λευκή ομάδα με την παρουσία του στην ενδεκάδα του Ιταλού τεχνικού.

Η κίνηση δεν σημαίνει ότι η συμφωνία έχει κλείσει, αλλά είναι μια ξεκάθαρη απόδειξη των προθέσεων του συλλόγου που προεδρεύει ο Florentino Pérez, μ’έναν παίκτη που ήρθε το ίδιο καλοκαίρι με τον Luka Jovic και τον Eden Hazard. Πέντε χρόνια αργότερα, η καλύτερη μεταγραφή ήταν, αναμφίβολα, αυτή του αριστεροπόδαρου ποδοσφαιριστή, που κάνει την καλύτερη του σεζόν σε διάρκεια και απόδοση. Η συνεχής υποστήριξη του Αντσελότι κι ο σεβασμός που έχει κερδίσει στ’αποδυτήρια έχουν βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός Mendy που νιώθει σιγουριά κι αυτοπεποίθηση, τόσο ώστε να μετατραπεί στον ανίκητο αμυντικό. Ή σχεδόν.

Ο Ferland Mendy έχει πείσει τους πάντες. Δεν το’χε καθόλου εύκολο. Μάλλον το αντίθετο, γιατί στο madridista περιβάλλον είχε ακόμη και κάποιους επικριτές, αλλά η αξιοπιστία και η αμυντική του ασφάλεια έχουν βάλει τέλος σε οποιεσδήποτε αμφιβολίες μπορεί να υπήρχαν γύρω από έναν ποδοσφαιριστή που έφτασε απ’τα χέρια του Ζινεντίν Ζιντάν κι ο οποίος έχει εκραγεί με τον Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος δεν έχει κρύψει σε καμία στιγμή ότι θεωρεί τον Γάλλο το καλύτερο αμυντικό μπακ στον κόσμο.

Με 33 αγώνες φέτος, ο Γάλλος είναι κοντά στο να ισοφαρίσει τη σεζόν του με τις περισσότερες συμμετοχές, που ήταν το 20-21 με 38 συμμετοχές στον αγωνιστικό χώρο. Εάν βρίσκεται κοντά στο να ισοφαρίσει την ποσότητα, η ποιότητα γέρνει σαφώς προς την φετινή σεζόν.

Η Premier και η Σαουδική Αραβία

Η διαπραγμάτευση δεν θα’ναι απλή για τους ηγέτες της Ρεάλ Μαδρίτης. Από αμφισβητήσιμος έχει γίνει αδιαμφισβήτητος, το οποίο έχει κάνει αρκετές ομάδες της Premier (η Σίτι έχει συζητηθεί ως μία απ’αυτές) και τη Μπάγερν Μονάχου να παρακολουθούν το τι συμβαίνει με το μέλλον του Mendy, όπως επίσης παρακολουθεί και το τι συμβαίνει με τον Miguel Gutiérrez. Η Σαουδική Λίγκα έκανε ήδη μια πρόταση στον ατζέντη του παίκτη, αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται ότι το μέλλον του περναει απ’το να μοιραστεί τη διοργάνωση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει ένας τρίτος συμμετέχοντας σ’αυτή την παρτίδα, που δεν είναι άλλος απ’τον Alphonso Davies, ο οποίος αντίθετα με ό,τι συμβαίνει με τον Mendy, ρίχνει την αξία του, τόσο που αυτή τη στιγμή καταλαμβάνει τη θέση του αναπληρωματικού στη Μπάγερν. Γνωρίζετε ήδη ότι οι πιέσεις πολλαπλασιάζονται όταν ένας παίκτης δεν θέλει να ανανεώσει. Οι ηγέτες του γερμανικού συλλόγου αρνούνται κάθε είδους διαπραγμάτευση...

Θα’ταν πολύ περίεργη η περίπτωση να μοιράζονταν τ’αποδυτήρια στο Valdebebas την επόμενη σεζόν οι Ντέιβις και Μεντί. Η θεωρία ότι σε ορισμένες θέσεις δεν πρέπει να υπάρχουν δύο αναγνωρισμένοι βασικοί ταιριάζει στη θεωρία του αριστερού μπακ. Κι όλα αυτά μ’έναν Φραν Γκαρθία που συνεχίζει επίσης να εξελίσσεται στην πρώτη του σεζόν στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.