News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Juve περιμένει απ΄τον Mendes να επιβεβαιώσει ότι είναι 100 εκατομμύρια για να παρουσιάσει την προσφορά

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Της Patricia Terroba

Η τελευταία ώρα της υπόθεσης Κριστιάνο Ρονάλντο


Η έξοδος του Κριστιάνο Ρονάλντο απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης και η υποτιθέμενη την προσγείωση του στο Τορίνο έχει εισέλθει πλέον στην καθοριστική της φάση. Μετά τις συζητήσεις που έγιναν με τον πράκτορα του παίκτη, Jorge Mendes, και τον γενικό διευθυντή του λευκού συνόλου, Jose Angel Sanchez, το τελευταίο κι οριστικό βήμα θα’ταν μια επίσημη παρουσίαση, από πλευράς της Γιουβέντους, της σταθερής προσφοράς για τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή.

Αν κι αυτή η επιχείρηση, τεράστιου οικονομικού μεγέθους, μελετάται και δουλεύεται εδώ κι αρκετό καιρό κρυφά στο γραφείο του Andrea Agnelli, του προέδρου του συλλόγου του Τορίνο, περιμένει τώρα την τελική επιβεβαίωση από πλευράς του Mendes ότι η τιμή εξόδου του παίκτη είναι 100 εκατομμύρια ευρώ για να αναλάβουν την απόκτηση. Ο Agnelli, σε στενή συνεργασία με τους κύριους μετόχους του συλλόγου, -μεταξύ των οποίων και η ισχυρή FIAT- κατέληξε στο συμπέρασμα ότι γι’αυτό το ποσό ήταν βιώσιμη και κερδοφόρα επιχείρηση.


Ο Agnelli δεν έχει μόνο την προφανή ποδοσφαιρική συμβολή και το άλμα ποιότητας που μπορεί να δώσει στην ομάδα του ο Cristiano, αλλά γνωρίζει επίσης κι ότι υπογράφει «διεθνή μάρκα» που θα επεκτείνει σε όλο τον κόσμο την εικόνα της Γιουβέντους, με τα σημαντικά οικονομικά έσοδα που συνεπάγεται αυτό. Η συγκλονιστική άνοδος του club στη χρηματιστηριακή αγορά μόλις αποκαλύφθηκε το πλάνο είναι ένα ισχυρό παράδειγμα. Ο ίδιος ο Τορινέζος πρόεδρος έχει μιλήσει επανειλημμένα με τον Πορτογάλο αστέρα για να μάθει προσωπικά τη διαθεσιμότητά του κι έχει το λόγο του παίκτη για να βρεθεί στην ομάδα του.

Η «υπόθεση Cristiano», η οποία έχει εκτιναχθεί απ’την περασμένη Τρίτη, όταν το εξώφυλλο της MARCA ανακοίνωσε το σοβαρό ενδιαφέρον της Γιουβέντους εξαρτάται πλέον απ’το αν η δέσμευση που ανέλαβε η Ρεάλ Μαδρίτης τον Ιανουάριο, να τον αφήσει να φύγει για 100 εκατομμύρια ευρώ, παραμένει σε ισχύ. Μετά τα τελευταία κι έντονα γεγονότα, συμπεριλαμβανομένης συνόδου κορυφής Mendes-Sánchez, η διασταύρωση των πληροφοριών είναι συντριπτική.

Χθες, απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης επέμειναν επίσημα στο ότι η ρήτρα είναι 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ποσό που θα διέκοπτε κάθε δυνατότητα, αν και ανεπίσημα στο Santiago Bernabeu θεωρούν δεδομένη την αποχώρηση του CR7. Αυτή η «υπενθύμιση» του 1 δισεκατομμυρίου ερμηνεύεται ως μια διπλή πρόθεση της Μαδρίτης: Απ’τη μία πλευρά, να διατηρήσει «το πάνω χέρι» στη διαπραγμάτευση κι ακόμα και να μπορέσει να «γδάρει» κάτι παραπάνω απ’αυτό το ποσό και να φθάσει την τελική μεταγραφή στα 120 εκατομμύρια. Απ’την άλλη, και το πιο σημαντικό, να’χει τα ηνία της επικοινωνίας και να καταλάβει η κοινή γνώμη ότι το λευκό club δεν θέλει να αποχωριστεί τον παίκτη.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υπάρξει καμία άλλη κίνηση μέχρι να συμβεί η αναμενόμενη προσφορά ή να πιέσει δημοσίως ο Cristiano. Χθες υπήρξε μια πρόοδος σε αυτή την έννοια με τις λέξεις, ως αντίο, απ’τον Jorge Mendes στην Record. Παρόλο που το αποτέλεσμα θα μπορούσε να συμβεί σύντομα, το απαραίτητο βήμα είναι να’χει ο Agnelli την σιγουριά ότι το ποσό είναι 100. Σύμφωνα με το Sky Italia, ο Τορινέζος πρόεδρος περιμένει να’ναι ο ίδιος ο Jorge Mendes αυτός που θα του επιβεβαιώσει αυτό το τέλος. Χθες το βράδυ, κάποιες φήμες έδειχναν ότι ο σούπερ-μάνατζερ θα μετακόμιζε σήμερα στο Τορίνο για να προωθήσει την επιχείρηση. Άλλες πληροφορίες δείχνουν ότι θα’ταν ο διαχειριστής της αντιπροσωπείας της Juventus, ο "Beppe" Marotta, αυτός που θα ταξιδέψει σήμερα στη Μαδρίτη για να επιλύσει την κατάσταση.


Εν τω μεταξύ, στην Ιταλία ισχυρίζονταν επίσης ότι η Γιουβέντους θα παρουσίαζε τον παίκτη αύριο, κάνοντας να συμπέσει η τόσο εξαιρετική υπογραφή με τον συμβολισμό της ημερομηνίας: 7 απ’το 7, κάνοντας υπαινιγμό στο νούμερο του Cristiano. Αυτό το ακραίο θα σήμαινε μια ιλιγγιώδη έκβαση της υπόθεσης.

Προς το παρόν, το επόμενο βήμα σ’αυτή την «σαπουνόπερα» θα έπρεπε να’ναι η επίσημη παρουσίαση της προσφοράς. Κάτι που η Juve θα έκανε μόλις επιβεβαίωνε ποια είναι η πραγματική τιμή για την οποία μπορεί να φύγει ο Κριστιάνο.





Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.