News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Real Madrid vs Juventus: Ο κύκλος του 7 στο Champions League

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Του J. L. Calderon 

Η Μαδρίτη του Cristiano επιδιώκει τον όγδοο συνεχόμενο ημιτελικό της στην Ευρώπη

Όταν ο Cristiano Ronaldo έφτασε στην Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2009, το λευκό σύνολο περνούσε τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του στο Champions League. Το 2005 είχαν μπει στο τούνελ των 16 και δεν κατάφερναν να δουν το φως. Αποκλεισμό μετά τον αποκλεισμό, η ομάδα είχε χάσει βάρος στην Ευρώπη. Με λίγα λόγια, όταν ο Κριστιάνο έφτασε στο Μπερναμπέου, η Μαδρίτη είχε πέντε χρόνια που αποκλειόταν στους 16. Και της απέμενε να υπομείνει έναν ακόμη αποκλεισμό πριν να'πιανε δουλειά ο Πορτογάλος και να επέστρεφε την Ρεάλ Μαδρίτης στη θέση που της αντιστοιχεί στην Ευρώπη.

Επειδή χωρίς τα γκολ του CR7 δεν γίνεται να εξηγηθεί η επιτυχημένη πορεία της Μαδρίτης στο Champions League στις τελευταίες οκτώ σεζόν. Τρεις τίτλοι κι επτά συνεχόμενοι ημιτελικοί, με τα δύο πόδια στον όγδοο στο λίγο που θα αξιοποιήσει σήμερα η Μαδρίτη το ηχηρό αποτέλεσμα του πρώτου σκέλους των προημιτελικών κατά της Γιουβέντους.

Είναι αδύνατο να μην έχει επιρροή σε μια ομάδα όταν έχει σκοράρει 102 γκολ σε μια  διοργάνωση (μέγιστου 13 αγώνων) σε εννιά σεζόν. Αυτή η βιαιότητα υπογράφεται απ’τον Πορτογάλο στη Μαδρίτη. Είναι ο κύκλος του 7: επτά συνεχόμενοι ημιτελικοί κι ελλείψει του να τελειώσει την Juve απόψε για να φτάσει στον όγδοο. Μια χρυσή εποχή στην κορυφαία ηπειρωτική διοργάνωση.


Ο Cristiano τελείωσε την κατάρα των 16 με βάση τα γκολ: 6, 10, 12, 17, 10, 16, 12 και 14 είναι τα νούμερά του απ’τη σεζόν 10-11 και μετά, όταν η Μαδρίτη έφτασε στα πρώτα ημιτελικά αυτής της ιστορικής τωρινής ακολουθίας. Χωρίς αυτή την παραγωγή στο σκοράρισμα απ’τον Πορτογάλο, σίγουρα η ιστορία θα’ταν μια άλλη πολύ διαφορετική.

Μια ιστορία που συνεχίζει να γράφεται επειδή η φιλοδοξία του Cristiano δεν έχει όρια. Τόσο πολύ ώστε ο λευκός εκρηκτικός είναι σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει το δικό του ρεκόρ σε μια έκδοση του Champions League: τα 17 γκολ που σημείωσε στην 13-14, το έτος του Δέκατου. Έχει σκοράρει στις εννέα υποχρεώσεις αυτού του τουρνουά και έχει ήδη 14 γκολ όταν παίζονται ακόμα οι προημιτελικοί. Εάν η Μαδρίτη τελειώσει τη δουλειά απόψε ενάντια στη Γιουβέντους, θα’χει τουλάχιστον ακόμη δύο παιχνίδια για να συνεχίσει να αυξάνει το σκορ του.

Αυτή τη σεζόν, όπως και στις προηγούμενες, η επίδραση Cristiano είναι καταστροφική. Χωρίς τα γκολ του, το Champions League της Μαδρίτης θα’ταν ένα μυστήριο. Για αρχή, για παράδειγμα, θα’χε πάει στην παράταση με την PSG. Επειδή η ζωή φαίνεται με άλλο χρώμα με τον Πορτογάλο και περισσότερο στην Ευρώπη. Η εξουσία με την οποία κινείται η Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League είναι η ίδια με την οποία το λευκό 7 εξουδετερώνει τους αντιπάλους.

Ασταμάτητος

Η τελευταία που διαπίστωσε πως τους εξαντλεί ο Πορτογάλος είναι η Γιουβέντους. Η ντομπλέτα του στο Τορίνο άφησε την αναμέτρηση περισσότερο από δρομολογημένη. Οι άνδρες του Allegri ήταν προειδοποιημένοι μετά την παράσταση που είχε κατά της PSG στους 16 και, κυρίως, μετά τον τελικό του Κάρντιφ, αλλά αυτή την στιγμή ο Cristiano είναι ασταμάτητος. Του βγαίνουν τα πάντα. Ακόμα και το ιστορικό ψαλιδάκι με το οποίο σήκωσε όρθιο το Juventus Stadium. Το Champions League είναι η διοργάνωσή του και μετά απ’αυτόν ένα γκρουπ παικτών που μεγαλώνουν σε μια διοργάνωση που έχουν κατακτήσει σε τρεις απ’τις τέσσερις τελευταίες εκδόσεις της. Ο κύκλος του 7 δεν σταματά και συνεχίζει να συγκεντρώνει κεφάλαια.

Επειδή τίποτα δεν προσκαλεί να σκεφτεί κανείς ότι η Μαδρίτη πρόκειται να εφησυχάσει απόψε θέτοντας σε κίνδυνο την συνέχεια της στο Champions League. Έχει τρία χρόνια χωρίς να γνωρίζει την ήττα στο Bernabéu και σχεδόν πάντα έχει προσφέρει την καλύτερη εκδοχή της στην κορυφαία ηπειρωτική διοργάνωση. Πάνω απ’όλα, όταν το τουρνουά μπαίνει στην καθοριστική φάση του. Οι λευκοί όχι μόνο περνούν τα νοκ άουτ, αλλά το κάνουν με μια εξουσία που προκαλεί φόβο. Σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, το πρώτο ματς τους έχει χρησιμεύσει για να καθαρίσουν τον δρόμο από τρομάρες. Αυτό συνέβη στο Τορίνο την περασμένη εβδομάδα. Ενάντια στη Γιουβέντους, εκτός έδρας και στους προημιτελικούς: 0-3. Τώρα μένει μόνο να τελειώσουν τη δουλειά και για έναν ακόμα ημιτελικό.





Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.