News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Πώς ο Mbappé έχει επιστρέψει στο ραντάρ της Ρεάλ Μαδρίτης και του Florentino

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Του Antonio Sanz

Υπάρχουν πράγματα που ο Φλορεντίνο δεν συγχωρεί. Όταν πρόκειται για την υπογραφή των καλύτερων, εμφανίζεται πάντα. Κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί


Υπάρχουν πράγματα που ο Φλορεντίνο δεν συγχωρεί. Όταν πρόκειται για την υπογραφή των καλύτερων, εμφανίζεται πάντα. Κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί. Όταν ασχολείται με την χειραγώγηση στην αγορά, κινείται όπως κανείς. Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος των μελών της Ρεάλ Μαδρίτης παρακολουθεί παραμονεύοντας (ή όχι) την κίνηση ενός Mundial που θα σηματοδοτήσει το ρυθμό του παρόντων, κι εκείνων που δεν είναι. Επιπλέον, ο ηγέτης δεν ξεχνά τα κομμάτια που μετατράπηκαν σε στόχο και που για τον έναν ή τον άλλο λόγο ξέφυγαν, όπως ο Mbappé. Γι’αυτό, τα κρατάει ως επιθυμητές επιθυμίες. Ενώ προσπαθεί να μην διαβρώσει φιλικές οντότητες, ο Ζιντάν χαράζει, ο José Ángel Sánchez σχεδιάζει και το αφεντικό εκτελεί. Κανείς δεν αμφισβητεί το μοντέλο αφού κέρδισε τα τρία απ’τα τελευταία τέσσερα Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Το μόνο που θα μπορούσε να δυσκολέψει τη δράση είναι η εξάντληση του Γάλλου προπονητή, ο οποίος σήμερα παραμένει πρόθυμος να συνεχίσει, τουλάχιστον ακόμη μία σεζόν. Θα δούμε τι σκέφτεται ο Ζιζού μέσα σε μια εβδομάδα.

Με τον Gareth Bale στην ράμπα της εξόδου -εκκρεμεί μια συνομιλία πρόσωπο με πρόσωπο μεταξύ Ουαλού και Pérez για να καθοριστεί το καλύτερο για κάθε πλευρά- η Ρεάλ Μαδρίτης περιμένει, έχοντας προετοιμαστεί προσεκτικά απέναντι στην UEFA, την τελική απόφαση της Επιτροπής της του Δημοσιονομικού Ελέγχου των Club. Η ετυμηγορία είναι ακόμα άγνωστη μέχρι να παρουσιάσει η París Saint-Germain τα οικονομικά ενώπιον του εν λόγω οργάνου ελέγχου όταν τελειώσει η τρέχουσα σεζόν. Είναι το σημείο του «break even» που χρειάζεται η γαλλική οντότητα μπροστά στον επείγοντα χαρακτήρα που υποβάλλεται απ’τα στελέχη που ελέγχουν το Champions League και τα οποία δέχονται την παρενόχληση των εταιριών με την περισσότερη φήμη στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η Μπάγερν ή η Ρεάλ Μαδρίτης. Η υποδοχή στο Παρίσι παικτών όπως ο Neymar ή ο Mbappé αναστάτωσε τη διεθνή οικονομία του ποδοσφαίρου. Αλλά τώρα που ο Φλορεντίνο φλερτάρει πρώτα τον ένα, μετά τον άλλο, για να καταλήξει με τον στόχο να ενώσει και τους δύο, η ήπειρος τρέμει.


Η κόντρα που σηματοδοτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και του κράτους του Κατάρ επιδιώκοντας την μεταγραφή του Kylian Mbappé εκτράπηκε στην κοινωνία ελέγχου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η París Saint-Germain κατάλαβε ότι ήταν η στιγμή να τοποθετηθεί με κατάχρηση στη διαμάχη. Ο νέος αθλητικός διευθυντής της PSG, Antero Henrique, δέχθηκε τις επιθετικές κινήσεις μιας οντότητας που είχε αποφασίσει να μην φοβηθεί μπροστά σε κανέναν. Αγωνίστηκε περήφανα για το μαργαριτάρι της Γαλλίας. Ο εκτελεστικός κι ο Emery, ο προπονητής, τον δελέασαν προτού επιστρέψει στην προετοιμασία της Μονακό. Το αγόρι παρέμενε σταθερό στο Πριγκιπάτο και το τσιγκλούσε το ενδιαφέρον του Zidane, ο οποίος έκανε διακριτικά της δουλειά του της κατάκτησης. Αλλά υπέγραψε ο Alves και στη συνέχεια ο Neymar κι ο επιθετικός άρχισε ν’αμφιβάλλει και να πιστεύει σε μερικούς χρόνους. Ο παίκτης που άφησε την FC Barcelona πίεσε με το παραπάνω. «Δεν σταματούσε να μου στέλνει μηνύματα: «πότε έρχεσαι;», έφτασε ν’αποκαλύψει ο Γάλλος σε μια συνέντευξη στο «France Football». Αλλά στην Παρί, μετά την εκταμίευση για τον πρώην azulgrana, οι λογαριασμοί έβγαιναν μόνο αν η αναβαλλόταν η πληρωμή. Ούτε ένα κράτος δεν ήταν ικανό να υποστηρίξει τα 180 εκατομμύρια ευρώ στα οποία κοστολογήθηκε ο Kylian. Τους προέκυψε ο δανεισμός με υποχρεωτική οψιόν αγοράς. Ένας βομβαρδισμός μεταξύ των οικονομικών στελεχών που τώρα πρέπει να εγκρίνει το οικονομικό «fair play».

Μια ποινή στην PSG, κλειδί

Τον Ιούλιο του 2014, η UEFA τιμώρησε ήδη την PSG για μη συμμόρφωση με τον δημοσιονομικό κανονισμό με 60 εκατομμύρια ευρώ κι έναν περιορισμό της λίστας στην επόμενη έκδοση του Champions League σε 21 παίκτες (έναντι των 25 επιτρεπτών). Η τρέχουσα προθεσμία για τον διακανονισμό των λογαριασμών λήγει στις 30 Ιουνίου. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για μια αναντιστοιχία ύψους σχεδόν 80 εκατομμυρίων ευρώ που θα μπορούσε να επιλυθεί με την πώληση παικτών για την προσαρμογή των μισθών και των εξόδων. Ωστόσο, δεν παρατηρούν όλοι με την ίδια διακριτικότητα αυτό που συμβαίνει στην Παρί. Αν ήταν ήδη δύσκολη η κατανόηση των 222 εκατομμυρίων του Neymar, τα άλλα 180 που αναβλήθηκαν για τον Mbappé έτριξαν υπερβολικά. Και ταυτόχρονα.

Πρόκειται για τη συγκίνηση του Mbappé για να τον κάνει να καταλάβει ότι υπάρχει μόνο ένα ενδεδειγμένο σπίτι για την ανάπτυξη και την εξέλιξη: η Ρεάλ Μαδρίτης

Τότε, εμφανίστηκε ο Tebas με ενεργητικό κι εκτελεστικό χέρι μπροστά στα club-κράτη. Παρουσιάστηκε ως αντίπαλος της γαλλικής εισβολής, -η PSG επέλεξε να αρνηθεί την κατάθεση της ρήτρας του Βραζιλιάνου παίκτη στην έδρα διαχείρισης των club- για να καταλήξει ν’απειλήσει την UEFA για την προσβολή. Αυτός ο ευρωπαϊκός οργανισμός αποφάσισε να περάσει απ’την ισπανική επαγγελματική ένωση ποδοσφαίρου και να εμποδίσει το ασυνεπές φρένο που έδειξε ο ηγέτης. Στη συνέχεια ήρθε μια δημόσια και μιντιακή σταυροφορία για να αποδείξει τις παγίδες. "Η PSG παίρνει 40 ή 50 εκατομμύρια του τουρισμού του Κατάρ, που ξέρουμε όλοι τους τουρίστες που πηγαίνουν, όταν μια χώρα του ίδιου μεγέθους, που μπορεί να’ναι οι Βερμούδες, πληρώνει ένα ή δύο εκατομμύρια γι’αυτή την έννοια. Τα πάντα είναι γεμάτα από χορηγούς, οι οποίοι για να αποφύγουν τις απώλειες, διογκώνουν τον χορηγό", επεσήμανε ο ηγέτης σε διάφορα φόρουμ. Στο βάθος, πρόκειται για πίεση για να αποφευχθεί η εφαρμογή αυτής της έννοιας που ερεθίζει τόσο τον Javier Tebas.

"Σε δέκα χρόνια θέλω να παίζω στην καλύτερη ομάδα του κόσμου. Αν είναι η PSG, μπορεί να’μαι ακόμα εδώ". Ο Mbappé ήταν ειλικρινής στην καθαρότερη μορφή του. Δεν αρνείται τίποτα στο μέλλον επειδή γνωρίζει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ακόμα εκεί. Το λευκό club παραμένει σε αναμονή του τι θα παρουσιάσει η ρυθμιστική επιτροπή της UEFA περιμένοντας με ενδιαφέρον το ψήφισμα ενώπιον μιας πιθανής ποινής, η οποία θα’ταν η δεύτερη μετά από τέσσερα χρόνια. Εν τω μεταξύ, η κίνηση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Πρόκειται για τη συγκίνηση του Mbappé για να τον κάνει να καταλάβει ότι υπάρχει μόνο ένα ενδεδειγμένο σπίτι για την ανάπτυξη και την εξέλιξη. Το λευκό club περιμένει τις εξελίξεις με τη Μονακό σε περίπτωση που η PSG καταλήξει ζημιωμένη. Έτσι έχουν τα πράγματα, με αγγλικές επιρροές που απαιτούν επίσης έναν ποδοσφαιριστή που αυξάνει το κασέ του, η κατάχρηση για την οποία διαμαρτύρεται και διακηρύσσει ο Tebas μπορεί να καταλήξει με τα οστά του νεαρού Γάλλου στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Florentino έχει θέσει ήδη το ραντάρ. Τα υπόλοιπα βρίσκονται στα χέρια της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου της UEFA. Πάμε, ένα game of thrones για να ανακτήσει έναν πρίγκηπα της Ευρώπης.





Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.