News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η τύχη της Μαδρίτης...

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Του Jesús Sánchez


Το ακόμα πιο δύσκολο για την Ρεάλ Μαδρίτης. Η Μπάγερν θα’ναι ο αντίπαλός της στα ημιτελικά με το δεύτερο σκέλος στο Μπερναμπέου. Το λευκό club δεν έχει τιμή ως δήθεν αφεντικό των κληρώσεων: πρώτα του’τυχε η PSG, μετά η Γιουβέντους και, τέλος η πρωταθλήτρια Γερμανίας, με την οποία τέθηκε αντιμέτωπο στα προημιτελικά την περασμένη σεζόν, στη πιο δύσκολη στιγμή αυτού που στη συνέχεια έχει γίνει γνωστό ως Δωδέκατο. Η περίφημη τύχη της Μαδρίτης, ένας απ’τους μεγάλους μύθους στις μέρες μας.

Η μουσική της τύχης αφήνει μια θαυμάσια διπλή αναμέτρηση, το Clásico της Ευρώπης, το ματς που παίχτηκε τις περισσότερες φορές στον διαγωνισμό (24, με 11 νίκες για κάθε ομάδα και δύο ισοπαλίες). Της Μαδρίτης της ήρθε πολύ καλά τις δύο τελευταίες φορές (2017 και 2014) κι έχει πέντε συνεχόμενες νίκες ενάντια στον μεγάλο της αντίπαλο, (το καλύτερο σερί της στο ζευγάρι), αλλά στις αναμνήσεις της, στη μακρά ιστορία της, υπάρχουν πάντα φαντάσματα που φορούν κόκκινα. Ποτέ δεν ήταν εύκολο να παίζει στο Μόναχο.

Η Μπάγερν έχει τη συσκευασία της Juventus, αυτή της «μεγάλης της Ευρώπης», που είναι κάτι που δεν αγοράζεται με χρήματα, και εξαιρετικούς παίκτες, αν και κάπως βετεράνους. Η προσθήκη του James Rodríguez, με ιδιαίτερο κίνητρο λόγω του λευκού του παρελθόντος, είναι μια μεγάλη προσθήκη. Η Μπάγερν έχει ως στυλ τη νίκη κι ένα ανταγωνιστικό γονίδιο παρόμοιο με της Μαδρίτης. Είναι μια μάχη γιγάντων, που θα έλεγε κι ο Antonio Vega. Η επιθυμία της για εκδίκηση θα’ναι εξαιρετική. Η Μαδρίτη είναι ο εχθρός όλων στην Ευρώπη, αλλά κυρίως της Μπάγερν.

Δεν θα’ναι καθόλου απλό για κανέναν. Ο διαιτητικός θόρυβος, μετά από μια ιστορία που θεωρείται προκατειλημμένη, δεν θα βοηθήσει τη Μαδρίτη στο Μόναχο.

Η ομάδα του Zidane έχει λόγους να’ναι ανήσυχη. Διαισθάνομαι λόγω των τελευταίων γεγονότων ότι προτιμά να παίξει το δεύτερο σκέλος εκτός έδρας. Το να ξεπεράσεις τρεις συνεχόμενες φορές τη Μπάγερν φαίνεται περίπλοκο. Κι όλος ο διαιτητικός θόρυβος μετά την πρόκρισή της ενάντια στη Γιουβέντους (υπήρξε πολλή συζήτηση, αλλά μεροληπτική, για τη διπλή αναμέτρηση του 2017 με τη Μπάγερν) δεν θα βοηθήσει επίσης πολύ όταν θα παίξει στο Allianz. Μιας και η ιστορία λέγεται ανάλογα με ορισμένα συμφέροντα, ξεχνιέται ότι το πέναλτι που καταλογίστηκε στον Carvajal δεν ήταν και θυμούνται τα οφσάιντ γκολ του Ρονάλντο στην παράταση. Είναι προφανές ότι το δεύτερο της Μπάγερν, που προκάλεσε την παράταση, δεν ήταν επίσης κανονικό. Ο Pep, απογοητευμένος απ’την ήττα του τις προάλλες, θυμήθηκε την κόκκινη του Vidal στο Bernabeu, αλλά με τον τρόπο του, με την ιδιαίτερη επιλεκτική του μνήμη. Επειδή ο φανταστικός Χιλιανός παίκτης μπορούσε να αποβληθεί στο 4ο λεπτό, για ένα πολύ σκληρό τάκλινγκ στον Isco με τις τάπες στον αστράγαλο.

Ούτε και η Γερμανή πρωταθλήτρια δεν θα’ναι πάρα πολύ χαρούμενη. Ήταν ακριβώς ο Vidal ο παίκτης που στραβομουτσούνιασε όταν ο Cristiano Ronaldo έβαλε το πέναλτι που άφησε εκτός τη Γιουβέντους. Κι αυτό τα λέει όλα. Η Μαδρίτη στο Champions League (νικήτρια των τριών απ’τις τέσσερις τελευταίες εκδόσεις) είναι αυτή τη στιγμή το υψηλότερο βουνό στον κόσμο. Παίζει καλά και κερδίζει. Παίζει κανονικά και κερδίζει. Παίζει άσχημα και προκρίνεται. Δεν πεθαίνει ούτε κι όταν ξεψυχάει. Το ένστικτό της της επιβίωσης είναι μοναδικό.

Σέβονται και φοβούνται ο ένας τον άλλον. Μπάγερν-Μαδρίτη. Ακούγεται τόσο καλό όσο πάντα. Ζήτω το Champions League.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.