Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Ο Cristiano και η έλλειψη σεβασμού με τον Neymar

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca

Ενώ η Μαδρίτη εργάζεται ενόψει του μέλλοντος στην υπογραφή του Neymar, ο Κριστιάνο αντιστέκεται στο να τον θεωρήσουν παρελθόν. Θέλει περισσότερα. Περισσότερους τίτλους, περισσότερα γκολ, περισσότερα χρήματα και περισσότερο σεβασμό.



Ο Cristiano έχει ξεμπλοκαριστεί, με μια αδηφαγία στο σκοράρισμα υπερβολική ακόμα και για τον ίδιο, τον ποδοσφαιριστή του ενός γκολ ανά παιχνίδι (443 γκολ σε 429 ματς με τα λευκά). Απ’τον Ιανουάριο έχει 21 σε 11 και πλέον έχει μέσο όρο τη βαρβαρότητα των τελευταίων εννέα σεζόν του: 37 σε 35. Μόνο μέσα απ’τα γκολ έχει ξαναγεννηθεί η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία τρομάζει και πάλι στην Ευρώπη μετά από κάποιους μήνες για λήθη στους οποίους πέταξε με άσχημο τρόπο τη Liga, το Κύπελλο και το να την βλέπεις να έπαιζε προκαλούσε θλίψη.

Στους συνηθισμένους του στόχους της κάθε σεζόν (ακόμα ένα Champions League, ακόμα μία Χρυσή Μπάλα, ακόμα ένα Χρυσό Παπούτσι, ακόμα ένα Pichichi), ο Πορτογάλος προσθέτει τώρα μια νέα πρόκληση: να αποδείξει στο club του ότι έκανε λάθος όταν πριν μήνες τον θεώρησε τελειωμένο κι ενεργοποίησε την 'Επιχείρηση Ανανέωση' με τον Neymar.

Γι 'αυτό έχει προταθεί να αλλάξει τα τραπέζια του Αυγούστου για να καθίσει να διαπραγματευτεί την άξια αναθεώρηση του μισθού του υπό τις καλύτερες συνθήκες και το καταφέρνει. Αυτές οι προκλήσεις είναι το καύσιμο με το οποίο τροφοδοτείται η υπερβολική ανταγωνιστικότητά του, η ίδια που τον έχει κάνει να’ναι ικανός να αμφισβητεί το θρόνο από μια μεγαλοφυία όπως ο Messi.

ΜΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ

Όταν στο τέλος του καλοκαιριού του είπαν απ’το σύλλογο ότι δεν μπορούσαν να του βελτιώσουν τη σύμβασή του αφότου του το υποσχέθηκαν τον Ιούνιο μετά τον τελικό του Κάρντιφ, ο Κριστιάνο αισθάνθηκε προδομένος. Μετά την ανατροπή που έγινε στην αγορά με την ανανέωση του Μέσι (45 εκατομμύρια καθαρά ετησίως) και την υπογραφή του Neymar (35 εκατομμύρια) θεωρούσε μια έλλειψη σεβασμού το ότι η Μαδρίτη δεν έκρινε δίκαιο να ανεβάσει το μισθό του των 23 εκατομμυρίων. Η σύγκριση με τον Αργεντινό της Barca (του οποίου το συμβόλαιο έληγε) και ιδιαίτερα με τον Βραζιλιάνο της PSG, ακόμα ένας υποψήφιος, σήμαινε μια προσβολή για τον κατακτητή των τριών εκ των τεσσάρων τελευταίων Χρυσών Μπαλών. Όπως συνηθίζει να σχολιάζει με τον ιδιωτικό κύκλο του, είναι ένα θέμα σεβασμού και καθεστώτος παρά χρημάτων.

Τόσο ή περισσότερο από εκείνη την άρνηση, τον Κριστιάνο τον πόνεσε να γνωρίζει ότι ενώ περνούσε τη χειρότερη αθλητική στιγμή του, αρνούμενος μπροστά απ’το τέρμα, απ’το club διαρρεόταν ότι δεν θα του βελτίωναν τη σύμβαση. Αλλά αποδεικνύεται εύκολο να κατανοηθεί η θέση και των δύο πλευρών. Ο Cristiano αξίωνε μια αύξηση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ στη Μαδρίτη αιτιολογούσαν ότι πώς θα πλήρωναν ακόμα περισσότερα έναν επιθετικό 33 ετών που έδινε συμπτώματα παρακμής (είχε δύο γκολ σε δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος) και με τρία ακόμη έτη σύμβασης μπροστά. Η απαίτηση του αθλητισμού της ελίτ δεν καταλαβαίνει από ιστορίες.

Για να καταλήξει να τα μπλέξει, ο σύλλογος φαίνεται διατεθειμένος να τινάξει τη μπάνκα ώστε να πάρει τον Neymar, πληρώνοντας 300 εκατομμύρια και θέτοντας του ένα παρόμοιο μισθό μ’αυτό που παίρνει στην Παρί Σεν Ζερμέν: 35 εκατομμύρια. Δώδεκα περισσότερα απ’αυτά που παίρνει ο Κριστιάνο. Να αισθάνεται και πάλι κακομεταχειρισμένος.

Η ΜΑΔΡΙΤΗ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ

Έτσι, πιστός στο αξίωμά του "εγώ μιλάω στο γήπεδο", έχει προταθεί να κερδίσει αυτή την αύξηση μισθού με βάση τα γκολ και ν’αποδείξει στη Μαδρίτη ότι απομένει Cristiano για κάποιο διάστημα. Προς το παρόν, ο σύλλογος έχει αλλάξει τον χάρτη πορείας έχοντας διαπιστώσει ότι παραμένει απαραίτητος και θα διαπραγματευτεί μαζί του στο τέλος της σεζόν. Διαχειρίζονται κάποιοι αριθμοί που αγγίζουν τα 28 με 30 εκατομμύρια συν στόχους. Ο Πορτογάλος, επιπλέον, έχει την υποστήριξη του Zidane, ο οποίος πρόσφατα διαβεβαίωσε: "Δεν φαντάζομαι τη Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς τον Cristiano". Υπογράψει ή όχι τον Neymar, τώρα ούτε και η Μαδρίτη θέλει να το φανταστεί.




Η σελίδα της στήλης στο facebook: