Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Η πιο σκληρή διακοπή του Benzema

Του Pablo Polo

Δεν είναι ούτε και στην τελευταία λίστα του Deschamps πριν απ’το Παγκόσμιο Κύπελλο και χάνονται οι πιθανότητές του



Ο Didier Deschamps έδωσε την τελευταία του λίστα πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία. "Δεν πρόκειται να σας πω ψέματα και είναι ξεκάθαρο ότι απ’αυτούς τους 24 οι περισσότεροι θα πάνε στο Παγκόσμιο Κύπελλο", σχολίαζε ο προπονητής. Ούτε και σ’αυτό το τελευταίο ραντεβού πριν απ’τη στιγμή της αλήθειας ήταν ο Benzema. Ο παίκτης δεν περίμενε τίποτα άλλο, ακόμη και γνωρίζοντας ότι ήταν ίσως το τελευταίο του φυσίγγιο. Του απομένει ένα, αλλά ξέρει ότι αυτό δεν υποστηρίζεται από κανένα λογικό επιχείρημα. Από τότε που βγήκε το σκάνδαλο της sextape του Valbuena, ο Deschamps δεν τον ξανακάλεσε. Η τελευταία του παρουσία ήταν τον Οκτώβριο του 2015.

Ούτε τα μηνύματα του προέδρου της Ομοσπονδίας, Noël Le Graët υπενθυμίζοντας ότι ο παίκτης ήταν πια επιλέξιμος -άροντας την τιμωρία-, ούτε οι τίτλοι που έχει πάρει ο Karim όλο αυτό το διάστημα (μεταξύ άλλων δύο Τσάμπιονς Λινγκ), δεν τον έχουν κάνει ν’αλλάξει γνώμη. Ο Benzema έχει καιρό τώρα που ζητά μια αθλητική εξήγηση στην απουσία του, αλλά δεν θα την βρει γιατί δεν υπάρχει. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα προσωπικό ζήτημα.

Η κλήση, από πλευράς του προπονητή, του Lucas Hernández, επίσης βυθισμένος σε μια δικαστική διαδικασία, έχει καταργήσει μια άλλη θεωρία του ότι τα χρώματα της Γαλλίας μπορούν να τα φορέσουν μόνο παίκτες με μια υποδειγματική συμπεριφορά. Με τον Lucas έχει επικρατήσει η κοινή λογική. Ένας νεαρός παίκτης που έχει τα πάντα για να’ναι διεθνής με τη Γαλλία και που θα’ταν ένα λάθος από πλευράς της FFF να κατέληγε στην Ισπανία, έτσι δεν υπήρξε περισσότερη συζήτηση. Με τον Benzema τίποτα δεν είναι λογικό. Έχοντας μετατραπεί στον κορυφαίο Γάλλο σκόρερ του Champions League, ξεπερνώντας τον Henry, η συμπεριφορά του στη Μαδρίτη δεν προσφέρει αμφιβολίες και δεν φαίνεται η στάση του να’χει μολύνει την ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων.

Κανένας απ’τους προπονητές που είχε δεν τον έχει δει ως ένα ξένο στοιχείο. Ούτε ο Mourinho, ούτε ο Ancelotti, ούτε ο Benítez, ούτε ο Zidane. Αλλά ο Deschamps δεν θέλει να χαλάσει την αρμονία των αποδυτηρίων της Γαλλίας και γι 'αυτό δεν καλεί τον Karim, παρά το ότι για τους ίδιους τους παίκτες των Les Bleus δεν είναι ένα πρόβλημα.

Αυτή η εβδομάδα δεν θα’ναι εύκολη για τον Benzema. Ο Ζιντάν έλεγε στη περίοδό του ως παίκτης ότι το καλύτερο για να’σαι συντονισμένος και με αυτοπεποίθηση ήταν να πηγαίνεις στην εθνική ομάδα. Το να παίζεις δύο παιχνίδια την εβδομάδα είναι περισσότερο καλό παρά κακό. Ούτε για τον Karim ούτε για κανέναν δεν είναι καλό αυτό το διάστημα της αδράνειας. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις, θα ακολουθήσει ένα ειδικό σχέδιο στο Valdebebas για να διατηρήσει τον τόνο. Ο Γάλλος βρισκόταν στην καλύτερη εκδοχή του, όπως φάνηκε στο Παρίσι ή αυτήν την Κυριακή κατά της Girona, και το καλύτερο για να συνεχίσει σ’αυτή τη γραμμή είναι να παίζει, κάτι που δεν θα μπορέσει να κάνει μέχρι τον αγώνα στην Λας Πάλμας εντός 10 ημερών.





Η σελίδα της στήλης στο facebook: