News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Real Madrid vs Deportivo: Μισή Liga για να διορθώσει την άλλη μισή

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Του José Luis Calderón

Η ομάδα του Zidane χρειάζεται μια επιστροφή μετά την άθλια πορεία της στο πρωτάθλημα



Η Μαδρίτη ξεκινά τον δεύτερο γύρο της Liga ενάντια στη Deportivo με την πρόθεση να γυρίσει σελίδα, αφού έκανε ένα πρώτο μισό στο πρωτάθλημα για λήθη. Οι λευκοί, ποτέ δεν ειπώθηκε καλύτερα, χρειάζονται να γυρίσουν την κατάσταση, μια συστροφή.

Ο τίτλος δεν φαίνεται πλέον να’χει λύση αφού παραχώρησε 19 βαθμούς στη Barça, τρεις απ’αυτούς στο Clásico του Bernabéu, αλλά είναι απαραίτητο ν’αλλάξει τη δυναμική για να αντιμετωπίσει άλλους στόχους και να εξασφαλίσει το Champions League του επόμενου έτους. Αυτή τη στιγμή, όπως προειδοποίησε ο Κρος, αυτός είναι ο νούμερο ένα στόχος. Στη συνέχεια θα φανεί αν η ομάδα είναι συνδεδεμένη αρκετά για να πάει σκαρφαλώνοντας θέσεις.



Μετά το χειρότερο πρώτο γύρο εδώ και χρόνια, η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάζεται ένα σχεδόν ολικό πλύσιμο προσώπου για να σταθεί στο ύψος το δεύτερου μισού του πρωταθλήματος που αρχίζει σήμερα με πολλά λάθη προς διόρθωση.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΣΕΡΙ

Έχουν εννέα διαδοχικές αγωνιστικές χωρίς να κάνουν δύο νίκες στη σειρά. Απ’τις 22 Οκτωβρίου, όταν έκανε ενάντια στην Eibar το καλύτερο σερί στο φετινό πρωτάθλημα με τέσσερις διαδοχικές νίκες (Alavés, Espanyol, Getafe και Eibar), η ομάδα δεν έχει υπάρξει ικανή να’χει διάρκεια στ’αποτελέσματα. Έχει τρεις μήνες στους οποίους έχει προσθέσει 12 απ’τους 27 βαθμούς, με τρεις νίκες, τρεις ήττες και τρεις ισοπαλίες.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΤΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η Μαδρίτη έχει καταφέρει να κάνει το Bernabéu να μην φοβίζει. Η δυναμική στο σπίτι είναι τόσο κακή που οποιοσδήποτε αντίπαλος βλέπει τον εαυτό του με πιθανότητες να πάρει κάτι. Δεν είναι περίεργο ότι σ’αυτό το στάδιο της σεζόν το’χουν καταφέρει ήδη οι Βαλένθια, Λεβάντε, Μπέτις, Μπάρτσα και Βιγιαρεάλ. Οι λευκοί έχουν αφήσει ένα σύνολο 13ων βαθμών στις υποχρεώσεις τους στο σπίτι, δύο περισσότερους απ’όσους έχασαν την περασμένη σεζόν σε όλη τη Liga (11).



ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ BBC

Είναι σημαντικό να ανακτήσει το BBC για τον σκοπό. Η φτωχή συμβολή του στο σκοράρισμα μέχρι στιγμής είναι ένας απ’τους λόγους της λεπτής κατάστασης που αντιμετωπίζει η Μαδρίτη στο πρωτάθλημα. Και οι τρεις μαζί έχουν 10 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα: τέσσερα ο Cristiano, τέσσερα ο Bale και δύο ο Benzema. Ένα γελοίο νούμερο σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν και το οποίο η Μαδρίτη χρειάζεται να βελτιώσουν για να μπορέσει ν’ανατρέψει. Σήμερα ξανασυναντιόνται στην αποστολή κι ο ZZ θα αποφασίσει αν το κάνουν επίσης και στο γήπεδο εξ αρχής.

ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΠΥΓΜΗ

Το γκολ δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα του BBC, αλλά και της ομάδας γενικότερα. Η Ρεάλ Μαδρίτης δυσκολεύεται πάρα πολύ να σκοράρει και να μετατρέψει τις ευκαιρίες που διαθέτει. Στην τελευταία ήττα εναντίον της Βιγιαρεάλ μπόρεσε να διαπιστωθεί για πολλοστή φορά. Τα 32 γκολ σε 18 αγωνιστικές είναι μια σπάνια αποσκευή για μια ομάδα που έχει συνηθίσει σε πολύ υψηλότερα ποσοστά. Είναι μια άλλη απ’τις πτυχές για βελτίωση των ανδρών του Ζιντάν για το δεύτερο γύρο, αφού έμεινε χωρίς γκολ σε τέσσερις απ’τις τελευταίες επτά αγωνιστικές (Atlético, Athletic, Barcelona και Βιγιαρεάλ).

ΜΟΙΡΑΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕΡΗ

Η Μαδρίτη χρειάζεται να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός στη σωματική πτυχή για να ξεπεράσει το πικρό ποτήρι των δεύτερων μερών, τα οποία αποτελούν μέχρι τώρα μια επιβάρυνση. Οι λευκοί έχουν αφήσει να χαθούν πολλοί βαθμοί μετά το διάλειμμα και είναι λίγες οι αναμετρήσεις που έχουν πάρει αν δεν τις έχουν καθαρίσει στο πρώτο ημίχρονο. Τα δεύτερα μέρη είναι ένα βασανιστήριο και μια αιμορραγία βαθμών, όταν την περασμένη σεζόν υπολογίζονταν για επικές ανατροπές στα τελευταία λεπτά ή ήταν η στιγμή που ανέτρεπαν.

ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ

Ο Zidane δεν έχει καταφέρει να’χει όλους τους παίκτες του σε οποιαδήποτε αγωνιστική. Οι τραυματισμοί έχουν επηρεάσει την ομάδα από την αρχή του πρωταθλήματος. Το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα είναι του BBC. Ο προπονητής δεν έχει μπορέσει ακόμα να τους βάλει μαζί σε μια αρχική εντεκάδα. Περισσότεροι απ’τους μισούς απ’τους λευκούς παίκτες έχουν περάσει απ’το αναρρωτήριο και πολλοί απ’αυτούς για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα: Kovacic, Μπέιλ, Benzema, Marcelo, Carvajal, Vallejo, Keylor, Theo, Sergio Ramos...



Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.