News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ανάλυση MARCA: Κι αν τελικά ο Zidane ήταν ο μόνος που είχε δίκιο;

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Μεγάλη νίκη ενάντια στη Deportivo για να φοβίσει τους αντιπάλους



Ο Zinedine Zidane υπερασπίζεται εδώ και μήνες τους παίκτες του. Ενάντια στον άνεμο και σ’ένα πλήθος κριτικών, αυτές που έρχονταν από όλα τα καρδιακά σημεία του πλανήτη. Κανείς δεν καταλάβαινε αυτή την τόσο ένθερμη θέση και περισσότερο βλέποντας την ανταπόκριση αυτών που προστάτευε. Ακόμη κι όταν η Deportivo μπήκε μπροστά στο 23ο λεπτό του παιχνιδιού και οι αμφιβολίες επέστρεφαν μετά από ένα καλό ξεκίνημα, ο Γάλλος συνέχιζε τόσο πεπεισμένος για το τι μπορούν να κάνουν ακόμα τα αγόρια του.

Μετά απ’αυτό το γκολ του Adrián ήρθε αυτό που δεν είχε φανεί ποτέ σ’αυτό το πρωτάθλημα. Γκολ πάει, γκολ έρχεται μέχρι τα 7 ενάντια σε μια αποσυναρμολογημένη Deportivo. Έδωσε την αίσθηση ότι εκείνοι που φοράνε τα λευκά ξαφνικά συνειδητοποίησαν ότι ο προπονητής τους έβγαινε μπροστά γι’αυτούς απ’την πρώτη μέρα κι ότι αυτοί δεν ανταποκρίνονταν με τον ίδιο τρόπο.

Με τα 7 κάποιος μπορεί να φτάσει να σκεφτεί ότι ο Zidane είχε δίκιο, ότι δεν υπήρχε κρίση αλλά κακή στιγμή, ότι δεν χρειαζόταν να υπογράψουν κανέναν, ότι οι δικοί του είναι οι καλύτεροι, ότι σύντομα επρόκειτο να κάνουν τα πράγματα καλά, ότι η κακή στιγμή ήταν ψυχολογική κι όχι σωματική κι έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε με κάθε είδους επιχειρήματα που προβλήθηκαν απ’τον τεχνικό και τα οποία έχουν αντικρουστεί από όλες τις γωνίες.

Βλέποντας τους madridistas παίκτες να τρέχουν, να παίζουν και να διαλύουν, κάποιος σταματά, προβληματίζεται και πιστεύει ότι ο Ζιντάν είχε δίκιο και ότι όλοι οι υπόλοιποι ήμασταν λάθος. Τώρα μένει να μάθουμε την ανταπόκριση σε διαδοχικά παιχνίδια, αλλά με την εμφάνιση της καλύτερης έκδοσης του Μπέιλ, του πνεύματος σκόρερ του Κριστιάνο Ρονάλντο, τις προωθήσεις με νόημα του Μαρσέλο και την επιβεβαίωση ότι ο Nacho πρέπει να’ναι βασικός στην λευκή άμυνα... δίνεται η σκέψη ότι έρχεται η καλύτερη έκδοση της Ρεάλ Μαδρίτης.

Αυτό το μάθημα που σχεδιάστηκε απ’την Ρεάλ Μαδρίτης ενάντια σε μια καταθλιπτική Ντεπορτίβο ήρθε απ’το χέρι της ομάδας Α, αλλά με αποχρώσεις, με την απουσία του Isco να τραβάει την προσοχή, γεγονός που επαναλαμβάνεται με την πάροδο του χρόνου απ’τη σύγκρουση με τη Μπαρτσελόνα. Ο Ζιντάν ήθελε να επιστρέψει στο 4-3-3, με το BBC να’χει επανέλθει, αλλά ήθελε να γλυκάνει την παρουσία των τριών στο χόρτο, δίνοντας λεπτά στον Borja Mayoral απ’την αρχή σε μια γλυκόπικρη δοκιμή. Τώρα μένει το Β να δείξει τον λόγο για τον οποίο τους εμπιστεύθηκαν. Η Leganés περιμένει και η PSG και το Champions League επίσης, η οποία πια ίσως να μην φουσκώνει τόσο πολύ το στήθος...

Η ευρεία νίκη, επιπλέον με το να δίνει δίκιο στον Zidane, χρησίμευσε για ν’αποδείξει ότι ο Gareth Bale είναι και πρέπει να’ναι ο πιο καθοριστικός παίκτης αυτής της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ουαλός είναι ένα βήμα πάνω απ’τους υπόλοιπους κι όταν ήταν χειρότερα ο αγώνας για την ομάδα του, έδειξε τον εαυτό του, την έψαξε και επινόησε ένα απ’τα καλύτερα γκολ της σεζόν.

Στη λευκή υποχρέωση, ο αριθμός των ευκαιριών που παραχώρησε η ομάδα του Zidane σε μια εύθραυστη Deportivo, η οποία εκτός απ’το να προηγηθεί είχε πέντε καθαρές ευκαιρίες να σκοράρει και να βάλει τη Ρεάλ Μαδρίτης σε σοβαρά προβλήματα.

Με την ευκαιρία, ο Casemiro αφού έδωσε την ασίστ στον Ρονάλντο τόλμησε να πει: «Επιτέλους παίξαμε καλά», σε μια τολμηρή δήλωση που ερχόταν να παραδεχτεί αυτό που βλέπαμε όλοι εκτός απ’τον Ζιντάν, αλλά στον Βραζιλιάνο θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ίσως να’ναι ο Γάλλος ο μόνος που είχε δίκιο. Την Τετάρτη, επόμενη εξέταση.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:





Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.