News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane πρέπει να βγάλει τον Asensio απ'το κενό

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Του Santiago Segurola

Βρίσκεται σ'εκείνη την επικράτεια  στην οποία δεν αισθάνεται ούτε βασικός ούτε αναπληρωματικός. Ο Zidane ανάμιξε βασικούς κι αναπληρωματικούς, απόφαση λίγο συνηθισμένη...
  
Η αστάθεια προήδρευσε στην απόδοση της Ρεάλ Μαδρίτης ενάντια στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ομάδα ελκυστική  για τις προθέσεις της, αλλά απογοητευτική για την αμυντική αδυναμία της. Οι φιλοδοξίες της σε Γερμανία και Ευρώπη μένουν πίσω, πολύ πίσω. Έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2013, τον έχασε ενάντια στη Μπάγερν Μονάχου σ'ένα συναρπαστικό παιχνίδι κι από τότε έχει γλιστρήσει στην κατάταξη. Δεν είναι μια αξιόπιστη ομάδα. Ούτε και η σημερινή Μαδρίτη, αλλά υπάρχει η υποψία ότι είναι ένα συγκυριακό πρόβλημα.

Ο Zidane ανάμιξε βασικούς κι αναπληρωματικούς, απόφαση λίγο συνηθισμένη τις τελευταίες αγωνιστικές, όπου η βασική ομάδα ήταν πολύ προβλέψιμη. Η εκπληκτική Μαδρίτη, αυτή που κέρδισε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο στο Κάρντιφ, έχει λειτουργήσει χειρότερα απ'το αναμενόμενο: ήττες (χωρίς τους τραυματίες Keylor και Carvajal) με Girona και Τότεναμ· ισοπαλίες με Ατλέτικο Μαδρίτης και Athletic. Η απουσία των νεαρών αποδείχτηκε πιο σημαντική από ποτέ στην εποχή Ζιντάν. Για πρώτη φορά, δημιουργήθηκε ένα σχεδόν ερμητικό όριο μεταξύ των βασικών και των αναπληρωματικών.

Το κενό δεν έχει ευνοήσει κανέναν. Η Μαδρίτη παραπαίει περισσότερο απ'το αναμενόμενο στο πρωτάθλημα (η χειρότερη επίδοσή της απ'τη σεζόν 2008-09) κι έχουν εγερθεί αμφιβολίες σχετικά με τις μεταγραφές του καλοκαιριού, αντιπρόσωπες της μεγάλης γενιάς που κέρδισε το Ευρωπαϊκό Κ 19 πριν από δύο χρόνια κι έφτασε αυτό το καλοκαίρι στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ 21. Οι αγώνες ενάντια στη Fuenlabrada στο Copa del Rey δεν βοήθησαν. Οι αναπληρωματικοί φάνηκαν περισσότερο αναπληρωματικοί απ'το προβλεπόμενο.

Ενάντια στη Μπορούσια Ντόρτμουντ υπήρξε ένα ισορροπημένο μίγμα. Ο Ζιντάν παρέταξε τους Theo, Kovacic, Lucas Vázquez και Mayoral. Στη συνέχεια μπήκαν οι Ceballos και Marcos Llorente. Όλοι τους βελτιώθηκαν σε σχέση με τις πρόσφατες εμφανίσεις τους. Οι Mayoral και Lucas Vázquez σκόραραν τα δύο απ'τα τρία γκολ. Ο Theo υπέφερε με τον Pulisic, αλλά τρύπησε την αριστερή πλευρά με την τεράστια δύναμή του. Οι Ceballos και Marcos Llorente βοήθησαν το καλό παιχνίδι της Μαδρίτης στα τελευταία 30 λεπτά του αγώνα, το οποίο εξύψωσε το ηθικό των οπαδών. Βοήθησε το μεγάλο παιχνίδι του Κριστιάνο Ρονάλντο, τόσο ακόρεστος στην εκτέλεση όσο ποτέ, αλλά πιο ευέλικτος, πιο γρήγορος και πιο συμμετοχικός από ό, τι τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο πλαίσιο αυτό, όπου έχει ανοίξει μεγαλύτερη απόσταση απ'όση πρέπει μεταξύ της βασικής ομάδας και της λεγόμενης δεύτερης μονάδας, κανένας παίκτης δεν έχει υποφέρει περισσότερο αυτή τη ρωγμή απ'τον Marco Asensio, ένας παικταράς που έχει βρεθεί πιο κοντά στους αναπληρωματικούς απ'ότι στις μορφές. Η παρουσία του στο πρώτο σκέλος ενάντια στην Fuenlabrada, όπου υπήρχαν αρκετοί παίκτες απ'την Castilla, υπέδειξε πολύ γραφικά την κατάστασή του. Ο Asensio βρίσκεται στο ευαίσθητο έδαφος του παίκτη που αξίζει να'ναι βασικός, αλλά ωθείται σιγά-σιγά σε αναπληρωματικός.

Ο Asensio δεν εμφανίστηκε στην αρχική σύνθεση ενάντια στη Borussia Dortmund. Αντικατέστησε τον τραυματισμένο Varane στο πρώτο μισό και η ανταπόκρισή του μέχρι το ημίχρονο ήταν ανησυχητική. Πέρασε απαρατήρητος. Φάνηκε λυπημένος, χωρίς τη δύναμη που τον χαρακτηρίζει. Ο Asensio, του οποίου η επίδραση στο παιχνίδι και στα γκολ έχει υπάρξει πάντα αξιοσημείωτη, δεν άφησε ούτε μία λεπτομέρεια στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ανακήρυξε γιατί είναι ένας ουσιώδης παίκτης για την Ρεάλ Μαδρίτης και την Εθνική Ισπανίας.

Η Μπορούσια δεν βρήκε τον τρόπο να σταματήσει τον Asensio, κλίνοντας προς τα αριστερά σ'όλο το δεύτερο μισό. Χρησιμοποίησε όλο το ρεπερτόριό του (την ακρίβεια στις σέντρες, την ευκολία να συνεργάζεται, τις τεχνικές πολυτέλειες όταν ήταν απαραίτητο) για να δείξει μια υπεροχή που δεν είναι εύκολο να εκφραστεί στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Η κλάση του Asensio δεν είναι αμφισβητήσιμη. Δεν μπορεί να χάσει βάρος σε μια ομάδα που τον χρειάζεται. Τη Μαδρίτη δεν την βολεύει να τοποθετήσει τον Asensio σ'αυτό το επικίνδυνο κενό όπου ο παίκτης δεν αισθάνεται ούτε βασικός ούτε αναπληρωματικός.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.