News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Barcelona αφήνει νεκρή τη Ρεάλ Μαδρίτης και την αποβάλει απ'τη μάχη για τον τίτλο της Liga

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Του Jesús Garrido

Εντυπωσιακό azulgrana δεύτερο μέρος

Ούτε τρία Ευρωπαϊκά Κύπελλα της Ρεάλ Μαδρίτης σε τέσσερα χρόνια δεν εμποδίζουν να συνεχίζει η Barca να'ναι ανώτερη, να της κερδίζει τρία συνεχόμενα Clásicos στο σπίτι και να την αφήσει και πάλι χωρίς πιθανότητες στην Liga


Ακόμα δεν έχει τελειώσει ο πρώτος γύρος και το πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Αυτή είναι η περίληψη του Clásico για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Του  Fútbol Club Barcelona του απομένει πολύ μπροστά του, κάποιοι αντίπαλοι που το κυνηγούν από μακριά κι αγωνιστικές που περνάνε με μια σχεδόν τέλεια συγκομιδή. Τέσσερις μήνες πριν, στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν ανάμεσα στις δύο ομάδες, οι λευκοί έδωσαν ένα μάθημα στους culés, στο δεύτερο τους έδωσαν ακόμα ένα κι όλα φαίνονταν να ανακοινώνουν τη συνέχιση ενός νικηφόρου madridista κύκλου, μετά από τόσες επιτυχίες στο 2017. Στο τέλος αυτού του έτους, η Μαδρίτη έχει περισσότερή έννοια να διατηρήσει τη θέση της στο Champions League παρά την επίτευξη της πρώτης θέσης αφού χάθηκε στην ασφυξία του δεύτερου μέρους.

Το καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα ωραίο για τον Ζιντάν. Φυσικά όλοι μας περιμένουμε ανυπόμονα αυτή την καλοκαιρινή εποχή, καθώς δημιουργεί συχνά χαλάρωση και γλέντι, και κάποια περιστασιακή απογοήτευση, όπως όταν αποχαιρετάς αυτήν την τόσο έντονη αγάπη όσο και γνωστή απ'όλους ως εφήμερη. Τον Zizou δεν τον έπεισε η μεταγραφική πολιτική του Florentino, αλλά όλα τα υπόλοιπα που συνέβησαν στην επίσημη επιστροφή του ανταγωνισμού κατέγραψαν το χαμόγελο στο πρόσωπό του. Έδωσε ένα μάθημα στον Μουρίνιο και πάνω στη βδομάδα το έδωσε στη Barça. Και είχε απουσίες, δεν ήταν ο Cristiano, όχι για να παίξει βασικός. Και για να κερδίσει, του συνέβη να δοκιμάσει κάτι που στη συνέχεια ο Muñiz έφερε στα άκρα στη Girona: ένα ατομικό μαρκάρισμα του Kovacic στον Μέσι. Ή έτσι πιστεύαμε...

Η θυσία για να'χει τον μικρόσωμο Κροάτη στη σύνθεση ήταν ν'αφήσει τον Isco Alarcón στον πάγκο. Λιγότερος ενθουσιασμός στον αγωνιστικό χώρο, αλλά, επομένως, πολύ περισσότερος έλεγχος θέσης και χώρου ενάντια σε μια ομάδα που σε αντιμετωπίζει με τα ίδια όπλα, τέσσερις κεντρικοί μέσοι στο κέντρο. Ο Isco έχει ρίξει ένα ή δύο βαθμούς τη φρεσκάδα του του πρώτου τρίτου της σεζόν και η αρχική του απουσία επέτρεπε στον Zidane να'χει την ικανότητα ν'αλλάξει την πορεία του τεράστιου ματς. Isco, Asensio, Bale, Lucas, Theo... όλοι στον πάγκο για να επιλύσουν τον αγώνα όταν στον Valverde αυτό που μένει είναι ο Denis Suárez και λίγα περισσότερα.

Στο τέλος του Valverde του έκανε ακριβώς το ίδιο αυτό που ήταν δίπλα του στον πάγκο, επειδή η Μαδρίτη έχασε τον προσανατολισμό, έχασε το κεφάλι της στο δεύτερο μισό. 45 λεπτά αρκετά καλά για να ξεκινήσει τον αγώνα, κυριαρχώντας και στις δύο περιοχές, επιτρέποντας μόνο μία ευκαιρία του Paulinho και κλέβοντας τη μία μπάλα μετά την άλλη. Το ημίχρονο  την αναστάτωσε. Μπήκαν οι βιασύνες για να κερδίσει, για να βάλει το τρίτο πριν απ'το πρώτο, για να σκεφτεί ότι μετά από άλλα 45 λεπτά με 0-0 η Λίγκα ήταν χαμένη. Ξαφνικά, αυτό που πριν δεκαπέντε λεπτά έβγαινε φυσικά, στο δεύτερο μέρος έμενε στον αντίπαλο, πάντα, ξανά και ξανά.


Το καλύτερο που έκανε η Μαδρίτη κατά το πρώτο ημίχρονο ήταν η απενεργοποίηση του Busquets. Η χρησιμοποίηση του Kovacic ήταν πολύ διαφορετική απ'αυτή του Super Cup, τουλάχιστον εξ αρχής. Ήταν ο Modric που βρισκόταν πάνω στον Messi κι ο συμπατριώτης του ανάγκασε τον culé αμυντικό χαφ να'ταν πολύ ανακριβής. Κανένας απ'τους δύο culés δεν εμφανίστηκε σχεδόν σε καμία στιγμή. Μόνο ο Μέσι, επειδή είναι Λέων, ξεκόλλησε απ'το μαρκάρισμά του κι έβγαλε μια χρυσή μπαλιά στον Paulinho με τον Keylor να απέκρουε το βολέ του. Στο δεύτερο μέρος όλα άλλαξαν. Ο Kovacic έπιασε τον Μέσι, σχεδόν κυριολεκτικά. Τόσο, που όταν ο Busquets έσπασε γραμμές μ'ένα κόψιμο και μια πάσα κι άφησε τον Rakitic μόνο του, ο Kovacic πήγε για τον Messi, παρά το ότι είχε δίπλα του τον φορέα της μπάλας. Επέτρεψε στον Rakitic να βγάλει στον Sergi Roberto κι αυτός στον Σουάρεζ για ν'ανοίξει το σκορ. Η Μαδρίτη δεν εμφανίστηκε ξανά.

Στην ανάλυση των στιγμών πριν απ'το αρχικό σφύριγμα, διαισθανόσουν ότι η διάταξη των δύο συνόλων θα'ταν αρκετά παρόμοια. 4-4-2 με τέσσερις καθαρούς μέσους και δύο επιθετικούς, προφανώς όλα φυσικά. Αυτό που άλλαξε σ'αυτό που σχεδιάστηκε ήταν ο Paulinho. Και γελούσαν γι'αυτόν και για τη Barça που τον πήρε. Ο Valverde βρήκε στον Βραζιλιάνο το πιο κοντινό πράγμα που υπάρχει σ'έναν μπαλαντέρ στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Δεν είναι ότι παίζει σε διάφορες θέσεις, είναι ότι συνεισφέρει ανά πάσα στιγμή. Η Barça έπαιξε με τέσσερις στο κέντρο και δύο μπροστά, αλλά οι δύο μπροστινοί ήταν οι Suárez και Paulinho. Χρησίμευε ως αναφορά στον Ter Stegen στη μακρινή έξοδο της μπάλας, ήταν μια ελεύθερη ψυχή για τη λευκή άμυνα γιατί δεν την φόβιζε κι ένας συνεργάτης για τους Messi, Suarez, Iniesta και οποιονδήποτε γύρω του.

Τον Σέρχιο Ράμος μπορούσαν να τον αποβάλουν λίγο μετά το 0-1 επειδή έκανε την τόσο συνηθισμένη ενέργειά του να ενοχλεί τους συμπαίκτες του και τον αντίπαλο, ρίχνοντας μια πολύ καθαρή σφαλιάρα στο πρόσωπο Suárez του. Ο Sánchez Martínez αποφάσισε να μην το δει και του χάρισε την κόκκινη. Την έβγαλε στον Carvajal, τον οποίο αν ρωτήσετε τώρα μπορεί να πει ότι θα προτιμούσε το 0-2 με έντεκα παρά το 0-2 με δέκα. Επρόκειτο να μπουν οι Asensio και Bale, μετά σίγουρα κι ο Isco, αλλά όχι, έπρεπε να μπει ο Nacho γιατί η Μαδρίτη έμεινε χωρίς μπακ. Πέναλτι κι αποβολή για την παρεμπόδιση ενός γκολ με το χέρι, όπως ο ίδιος ο «Λουιζίτο» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, αλλά εκείνη τη φορά η Ουρουγουάη χαμογέλασε, τώρα το Bernabeu κλαίει γιατί συνεχίζει ακόμη να'ναι ανίκανο ν'ανατρέψει τον κύκλο της Barca.

Ούτε τρία Ευρωπαϊκά Κύπελλα της Ρεάλ Μαδρίτης σε τέσσερα χρόνια δεν εμποδίζουν να συνεχίζει η Barca να'ναι ανώτερη, να της κερδίζει τρία συνεχόμενα Clásicos στο σπίτι, να της μαυρίζει πολύ συχνά το πρόσωπο με ντροπιαστικά αποτελέσματα. Σκόραρε μέχρι κι ο Aleix Vidal στο 93, ένας παίκτης σχεδόν εξόριστος. Στον Ζιντάν μπαίνει το πρόσωπο του Αντσελότι, του Μπενίτεθ και τόσων άλλων προπονητών που έχασαν το πρωτάθλημα πριν απ'τα Χριστούγεννα. Αυτό δεν έχει πλέον λύση, έχει όμως αποζημίωση με τις άλλες διοργανώσεις που διακυβεύονται. Αλλά ο καθένας σηκώνεται από ένα χτύπημα σαν αυτό γρήγορα και τρέχοντας...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:





Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.