News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ποιος πιστεύει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα κερδίσει αυτή την Liga;

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Του Jesus Garrido

Ο Ζιντάν είναι πεπεισμένος ότι ακόμα γίνεται

Κρίνοντας απ’τα πιο πρόσφατα γεγονότα, δηλαδή, απ’ό, τι συνέβη στο Wanda Metropolitano, υπάρχουν λόγοι για αισιοδοξία, αλλά τα δεδομένα δείχνουν ότι η δυσκολία είναι μεγάλη

Είναι ασυνήθιστο στην Ρεάλ Μαδρίτης να ξεφεύγουν τα πρωταθλήματα με ευκολία και, την ίδια στιγμή, μια παλιά συνήθεια. Είναι 33 κερδισμένα πρωταθλήματα, πολλά περισσότερα χαμένα. Δεν γίνεται να κερδίζει πάντα, θα αποκαλούνταν δικτατορία και οι κανόνες του παιχνιδιού θα’πρεπε να μεταβάλλονταν αναγκαστικά ώστε να δώσουν την ευκαιρία στους άλλους συμμετέχοντες, κάτι παρόμοιο μ’αυτό που συμβαίνει στη Formula 1, όταν μια ομάδα ανακαλύπτει μια νέα τεχνολογία που της δίνει διαδοχικά πρωταθλήματα παρά την τεράστια προσπάθεια των αντιπάλων. Η Μαδρίτη της δεκαετίας του 60 κέρδισε τα οκτώ απ’τα δέκα πρωταθλήματα της δεκαετίας. Η Μαδρίτη του 21ου αιώνα, στον οποίο έχουν διεξαχθεί πια 17 σεζόν, έχει έξι.

Είναι μια παράδοση να πετάει τα πρωταθλήματα στα σκουπίδια το φθινόπωρο, ο madridismo το κατανοεί πια ως φυσιολογικό, γκρινιάζει για λίγες στιγμές εξέγερσης και αργότερα ονειρεύεται το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, ξεχνώντας την εγχώρια δόξα για τον ευρωπαϊκό θρίαμβο. Ακούγεται καλύτερα «είμαστε οι καλύτεροι της Ευρώπης» παρά το «Είμαστε οι καλύτεροι της Ισπανίας», η χώρα από μόνη της είναι μικρή, έτσι ώστε ο ενθουσιασμός προεκτείνεται στο μεγαλείο ως θεραπεία στην ασθένεια τόσο ακούσια όσο και αδιανόητα.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν λέει ότι στις 18 Νοεμβρίου, μέρα του ντέρμπι, δεν νιώθει να’χουν πετάξει το πρωτάθλημα. «Αυτό το σκέφτεται πολύς κόσμος , αλλά εγώ όχι», υποστηρίζει περήφανα, στην πεποίθησή του ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα αδύνατο. Το ν’ανατρέψει δέκα βαθμούς από ένα Football Club Barcelona που εκφράζει λιγότερο ταλέντο από ότι, για παράδειγμα, η Βιγιαρεάλ, δεν ακούγεται τρελή ιδέα ενός τρελού, αλλά για ένα πρόσωπο που μείωσε έντεκα βαθμούς απ’τον Luis Enrique, όταν πήρε την ομάδα στις αρχές του 2016. Έμεινε μόλις στους δύο απ’το να σηκώσει έναν τίτλο πιο αδιανόητο  απ’το «Tamudazo» του 2007, δέκα χρόνια πλέον μετά από’κείνο. Η Μαδρίτη δεν είχε ξεπεράσει ποτέ ένα μειονέκτημα οκτώ βαθμών, τα μαθηματικά την εμποδίζουν να’χε ξεπεράσει ένα των δέκα.

Κι ωστόσο ο Ζιντάν πιστεύει. Τουλάχιστον λέει ότι πιστεύει. Πιστεύει ότι η ομάδα του παραμένει η ίδια που εξαπάτησε όλο τον πλανήτη κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εβδομάδων του Αυγούστου, ότι δεν ήταν μια απλή καλοκαιρινή αγάπη, ότι το ποδόσφαιρο που εφάρμοσε δεν ήταν αιτία τύχης, αλλά χαρακτηριστικό της αιτιότητας. Αυτό δείχνει ότι η Μαδρίτη έχει την καλύτερη ομάδα στον κόσμο κι ότι υποφέρει απλά από ένα ψυχολογικό μπλοκ που παρατείνεται πλέον για τρεις μήνες. Κρίνοντας απ’τα πιο πρόσφατα γεγονότα, δηλαδή, απ’το τι συνέβη στο Wanda Metropolitano, υπάρχουν λόγοι για αισιοδοξία, καθώς οι madridistas πρωταγωνιστές ανέβασαν το επίπεδό τους, όπως αναγνώρισε ο προπονητής, μόνο που δεν βρήκαν το αντίπαλο τέρμα με την σαφήνεια άλλων πιο ευτυχισμένων ημερών, μπορώντας λοιπόν να υποθέσει ότι στις επόμενες αναμετρήσεις η τύχη θα’ναι διαφορετική και η μπάλα θα μπει.

Αυτά που δεν βοηθούν είναι τα δεδομένα, κρύα και κακόβουλα, καθώς κανείς δεν μπορεί να τους αντικρούσει τίποτα. Αυτά λένε ότι σε δώδεκα αγωνιστικές έχει καθιερωθεί στην βαθμολογία με διαφορά δέκα βαθμών απ’την πρωτοπορία, τον μοναδικό και πραγματικό στόχο της Μαδρίτης χρονιά με τη χρονιά. Διαβεβαιώνουν επίσης ότι υπάρχουν έξι βαθμοί ακόμα και με τον δεύτερο της βαθμολογίας, ο οποίος διατηρεί ένα θαυμάσιο σερί με πρόβλεψη να το διατηρήσει. Το χάσμα με τον πρώτο επιλύεται μόνο με τρεις ήττες και μια ισοπαλία της Μπάρτσα, η οποία έχει παραχωρήσει μόλις μια ισοπαλία σ’αυτό το πρώτο τρίτο του πρωταθλήματος.

Τα στατιστικά δείχνουν επίσης ότι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, έχει ένα γκολ σε οκτώ ματς, όσο κι ο άλλος κύριος επιθετικός της ομάδας, ο Μπενζεμά· δύο έχει ο Bale, ο οποίος δεν παίζει απ’τις 26 Σεπτεμβρίου λόγω δύο διαδοχικών τραυματισμών. Επιπλέον, η Μαδρίτη σκοράρει λιγότερο, επειδή δημιουργεί επίσης λιγότερες ευκαιρίες. Και το πρόγραμμα μας λέει ότι η Μαδρίτη έχει ακόμα τις επισκέψεις σε San Mames και Balaídos και πρέπει να υποδεχτεί Σεβίλλη, Μπαρτσελόνα και Βιγιαρεάλ στις επτά αγωνιστικές που μένουν ακόμα για να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, δηλαδή, έχει παίξει εναντίον των από κάτω κι έχει πάψει να παίρνει βαθμούς.

"Η Barça δεν θα κερδίζει πάντα κι εμείς θα’μαστε εκεί". Αυτή είναι η ελπίδα που διατηρεί ο Ζιντάν και η Ρεάλ Μαδρίτης: τη λογική που αναγκάζει τη Barça να πέσει σε κάποια στιγμή κι όχι μόνο μία φορά, αλλά αρκετές, από εδώ μέχρι το Μάιο. Η Barça του Valverde είναι χυδαία και παίζει πολλές φορές περισσότερο για να μην χάσει παρά για να κερδίσει, αλλά μαζεύει τα τρίποντα με προφανή απλότητα. Θα υπάρξουν φορές, όχι μόνο μία ή δύο, στις οποίες η ισορροπία αυτή θα χαθεί και θα γλιστρήσει. Κατά τη διάρκεια τουλάχιστον τεσσάρων ματς θα’χει ένα δίχτυ προστασίας σε σχέση με τη Μαδρίτη και την Ατλέτικο, τους προβλεπόμενους εχθρούς. Μετά, θα παίζουν πια με τη φωτιά. Αλλά αυτή είναι η αδυναμία της Μαδρίτης, το να’χει επιτρέψει στους culés να δημιουργήσουν μια ζώνη άνεσης που τους επιτρέπει να μην προσέξουν αρκετές φορές και που, με τη σειρά της, αναγκάζει τους λευκούς να μην είναι απρόσεκτοι ξανά.

Η Μαδρίτη δεν πρόκειται να κερδίσει και τα 26 εναπομείναντα παιχνίδια. Η Barça πιθανότατα θα αφήσει βαθμούς περισσότερο από τέσσερις ή πέντε φορές. Η Atlético ελπίζει ο Ντιέγκο Κόστα να’ναι η λύση σε απολύτως όλα τα δεινά της, τα οποία δεν είναι λίγα. Ο Κριστιάνο κάποια μέρα θα σκοράρει ξανά, όπως κι ο Griezmann. Αλλά φυσικά, κι ο Messi επίσης, κι αυτό ενώ έχει ένα γκολ στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.