News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane γαντζώνεται στους νεότερους

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Του Santiago Segurola

Δεν είναι εύκολο για τον Zidane να καθορίσει τις προτεραιότητες της ομάδας σ’αυτή την απρόσμενη έναρξη της σεζόν. Δεν είναι το ίδιο το να κυνηγάς τη Barça απ’το να την κυνηγάς με επτά πόντους διαφορά. Και δεν είναι το ίδιο να μετακινείς τον πάγκο στις νικηφόρες δυναμικές, όπως συνέβη στην προηγούμενη σεζόν, απ’το να το κάνεις σε μια κατάσταση αβεβαιότητας. Στους πολλούς τραυματισμούς που πλήττουν την ομάδα, η Μαδρίτη έχει προσθέσει τα απογοητευτικά αποτελέσματά της στο Bernabeu: μια ήττα και δύο ισοπαλίες. Μακριά απ’το να ξεκινάει με μια καταστροφή, η Μαδρίτη βρίσκεται σε αντίστροφη θέση απ’την αναμενόμενη. Είναι αυτές οι στιγμές που μετρούν τις πεποιθήσεις των προπονητών. Στη Βιτόρια, ενάντια στην Αλαβές, ο Ζιντάν δεν είχε αμφιβολίες: έριξε τους νεαρότερους χωρίς πλωτήρα. Και λειτούργησαν όλοι.

Η Μαδρίτη δεν μπορούσε να αντέξει μια νέα παραχώρηση. Ενάντια στις προβλέψεις του καλοκαιριού, η Barça διατηρεί την ανταγωνιστική ικανότητα που την έχει χαρακτηρίσει τα τελευταία χρόνια. Έχει χτυπήσει σύντομα στη Liga κι έχει χτυπήσει σκληρά. Η Μαδρίτη πρέπει να την ακολουθήσει, όταν προβλεπόταν το αντίθετο. Σε μια αντιπαλότητα που πηγαίνει πέρα ​​απ’την κρίση μιας ομάδας σε κάτι άλλο με ιλιγγιώδη ταχύτητα, η Μαδρίτη βρίσκεται στην άβολη θέση να απαντήσει στις ερωτήσεις που φαινόταν να προορίζονται για τη Barca.

Αν και η Μαδρίτη έχει μπροστά το απαιτητικό ματς της Ντόρτμουντ και ταλανίζεται απ’τους τραυματισμούς, ο Ζιντάν ήταν σε θέση να παρατάξει ανθρώπους σαν τον Bale και τον Modric για να σιγουρέψει το μεγαλύτερο περιθώριο αξιοπιστίας σε έναν αγώνα που δεν μπορούσε να χάσει ούτε και να’ρθει ισόπαλος. Ωστόσο, επέλεξε την νεότερη, πιο εθνική και λιγότερο εξετασμένη έκδοση του ρόστερ. 7 απ’τους 11 βασικούς ήταν Ισπανοί: Carvajal, Sergio, Nacho, Lucas Vazquez, Isco, Ceballos και Asensio. Ήταν μια πρωτοφανής σύνθεση για έναν κρίσιμο αγώνα.

Μπορεί να ερμηνευτεί ως μια ομάδα υποχρεωμένη απ’τις περιστάσεις, αλλά επίσης κι ως ένα ολικό στοίχημα του Zidane. Σε μια στιγμή κάποιας βαρύτητας έδειξε μια απόλυτη εμπιστοσύνη στους νεότερους και στη νέα γραμμή που πρότεινε ο σύλλογος, που τώρα παρέχεται από αρκετούς απ’τους καλύτερους νέους Ισπανούς. Στο Anoeta, ο Ζιντάν έβαλε τον Mayoral, ο οποίος σκόραρε ένα γκολ και ήταν αποφασιστικός σ’ένα ακόμα. Στο Mendizorroza, ο Ceballos έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι ως βασικός. Η ανταπόκρισή του ήταν άψογη. Σκόραρε τα δύο γκολ της Μαδρίτης κι έμοιαζε να βρίσκεται μια αιωνιότητα στην ομάδα.

Ο Zidane δεν σπεκουλάρει με τους νέους. Σ’αυτό το σημείο, οι Theo, Ceballos, Mayoral και Marcos Llorente έχουν πάρει περισσότερα λεπτά από ό, τι υποτίθεται. Περνούν την ίδια διαδικασία με τον Asensio την περασμένη σεζόν. Είναι δοκιμασμένοι, έχουν παίξει σημαντικούς αγώνες και το έκαναν χωρίς μπρατσάκια, στις τυπικές συνθήκες που μετράνε την ποιότητα των νέων παικτών και, κυρίως, την ακεραιότητά τους.

Όλα δείχνουν ότι η Μαδρίτη έχει επιτύχει μ’αυτή τη γενιά των νέων, και το καλύτερο είναι ότι έχει γίνει γνωστό σύντομα. Ο Zidane τους έχει προσφέρει τις ευκαιρίες που για χρόνια φαίνονταν αδιανόητες στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο Mendizorroza, η ομάδα δεν ήταν ποτέ ασφαλής απ’την αντιπαλότητα. Ισοφαρίστηκε κι απάντησε με σταθερότητα, αλλά μέχρι την τελευταία στιγμή ένιωθε ότι κινδυνεύει. Ποτέ δεν κατόρθωσε να πάρει τη διαφορά που άξιζε.

Ήταν μια αναμέτρηση ιδιαίτερα επιμορφωτική για τους πιο νέους και πολύ σημαντική για τον Zidane. Δεν απόκλινε απ’το σχέδιο σε καμία στιγμή. Το αποτέλεσμα έδειχνε τη σημασία των αλλαγών. Ο Ζιντάν δεν ενέδωσε. Μπήκαν ο Marcos Llorente και ο Mayoral. Ο Modric και ο Bale παρέμειναν στον πάγκο μέχρι το τέλος. Το μήνυμα του τεχνικού ήταν έντονο και θαρραλέο. Βρήκε την άψογη ανταπόκριση της ομάδας. Η Μαδρίτη θα διανύσει δρόμο μ’αυτή τη γενιά.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.