News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Χάος για το Clásico του Supercopa

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Του Alfredo Matilla

Η Laliga προτείνει να γίνει στις 11 και 14 Αυγούστου, παρά το ότι η Μαδρίτη παίζει στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ εναντίον της United στις 8. Τώρα πρέπει να το εγκρίνει η Ομοσπονδία στις 20 Ιουλίου. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, θ’αποφασίσει το CSD.

Οι ημερομηνίες του επόμενου προγράμματος της σεζόν 2017-18 θα μπορούσαν να φέρουν περισσότερα προβλήματα απ’ό, τι υπήρχαν ήδη μεταξύ Laliga, Ομοσπονδίας και AFE μετά τις τελευταίες διαφορές στις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν. Η Laliga θέλει το Super Cup Ισπανίας μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Barcelona να γίνει στις 11 και 14 Αυγούστου (το Real Madrid tv το έχει ήδη συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του), κι όχι στις 12 και στις 15, όπως αναμένονταν. Μια απόφαση που θα προκαλέσει συμφόρηση, καθώς θα ανάγκαζε να γίνει το πρώτο επίσημο Clásico της σεζόν (υπάρχει κι ένα άλλο φιλικό στις 29 Ιουλίου στις ΗΠΑ) μόλις τρεις μέρες μετά τον αγώνα της λευκής ομάδας για το Ευρωπαϊκό Σούπερ στα Σκόπια εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (8 Αυγούστου). Αυτή είναι η πρόταση που έχει γίνει πρόσφατα και που πρέπει να εγκρίνει η Ομοσπονδία στη Γενική της Συνέλευση στις 20 Ιουλίου. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία κι εξαντληθούν οι δύο ευκαιρίες που υπάρχουν για την υποβολή προτάσεων, όπως θα μπορούσε να συμβεί λόγω των κακών σχέσεων μεταξύ των θεσμικών οργάνων, θα’ναι το CSD αυτό που πρέπει να παρέμβει για να πάρει μια απόφαση.

Η Laliga πρότεινε ήδη πριν από δύο σεζόν αυτό το ίδιο το πρόγραμμα και η Ομοσπονδία το ενέκρινε τελικά μετά από διαπραγματεύσεις, αν και υπάρχει μια ομάδα που ζημιώνεται σε σχέση με την άλλη, όπως μπορεί να συμβεί αυτή τη φορά με τη Μαδρίτη. Το 2015 η Barca νίκησε την Σεβίλλη στο Ευρωπαϊκό Σούπερ στην Τιφλίδα σε μια αγωνιώδη παράταση στις 11 Αυγούστου (5-4) και μόλις τρεις μέρες αργότερα, στις 14 Αυγούστου, υπέφερε τις συνέπειες της τόσης φθοράς χάνοντας στον πρώτο αγώνα του ισπανικού Super Cup στο Σαν Mamés με 4-0. Η Barca παραπονέθηκε πικρά, καθώς αισθάνθηκε αδικημένη και δεν μπόρεσε να σώσει την αναμέτρηση στο δεύτερο σκέλος τρεις ημέρες αργότερα (1-1). Ωστόσο, υπάρχει ένα προηγούμενο στο οποίο θα μπορούσε να προσκολληθεί η Μαδρίτη: την περασμένη σεζόν η Σεβίλλη έπαιξε στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στο Trondheim στις 9 Αυγούστου και στις 12 και 15 έπρεπε να παίξει στο Supercopa Ισπανίας με τη Μπαρτσελόνα. Ζήτησε να πάει αργότερα και η Ομοσπονδία το δέχτηκε: έπαιξε το πρώτο σκέλος στις 14 και τον επαναληπτικό στις 17.

Ο Tebas θέλει να επαναλάβει αυτό το ημερολόγιο γιατί η πρότασή του για την έναρξη της Laliga είναι για την Παρασκευή στις 18 Αυγούστου, όπου σίγουρα κάποιοι αγώνες θα γίνουν στις 20:00, μετά από αίτημα της AFE για την αποφυγή υψηλών θερμοκρασιών, αν κι άλλοι θα μπορούσαν να γίνουν στις 19:00 σε περιοχές όπου το επιτρέπει ο καιρός. Το υπόλοιπο της αγωνιστικής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 19 και την Κυριακή στις 20 Αυγούστου. Η αρχή έχει ήδη προσαρμόσει ακόμη κι αυτές τις ημερομηνίες του Supercopa της Ισπανίας στην ιστοσελίδα, ελλείψει της επισημοποίησης. Η Barca, ωστόσο, έχει την πώληση εισιτηρίων του πρώτου αγώνα της ενάντια στη Μαδρίτη, ορισμένη για της 12 Αυγούστου (σημειώνοντας ότι δεν είναι επίσημη), αν κι αρκετές εξειδικευμένες ιστοσελίδες οι οποίες θα διαθέσουν επίσης εισιτήρια για το παιχνίδι δείχνουν ήδη ότι το Μπάρτσα-Μαδρίτη θα γίνει στις 11 Αυγούστου όπως θέλει η Laliga.

Αυτό που έχει αποφασιστεί είναι ότι αυτή την σεζόν θα γίνουν και πάλι αγώνες τα Χριστούγεννα, όπως στην Premier, λόγω του ότι η Laliga πρέπει να τελειώσει το ταχύτερο δυνατόν το πρόγραμμα και πρέπει να πιεστεί ενόψει του Mundial της Ρωσίας το 2018. Μέχρι κι έξι αναμετρήσεις θα μπορούσαν να γίνουν στις 23 Δεκεμβρίου, με στόχο να ξεκουραστούν μια εβδομάδα αργότερα και να επιστρέψουν στην επανέναρξη τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου με ένα νέο γύρο του Copa del Rey. Η Laliga θέλει το πρωτάθλημα της Primera να τελειώσει στις 20 Μαΐου του 2018, μια εβδομάδα πριν απ’τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Κίεβο (26 Μαΐου). Η Ομοσπονδία δεν εργάζεται γι’αυτό, καθώς αυτό θα σήμαινε ότι ο τελικός Κυπέλλου δεν είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, όπως τα τελευταία χρόνια, κι ότι πρέπει να γίνει μια Τετάρτη. Ως εκ τούτου, θα προτείνει να τελειώσει η Laliga μια εβδομάδα πριν απ’αυτό που επιθυμεί ο Tebas. Η τελική απόφαση θα γίνει γνωστή στις 20 Ιουλίου.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.