News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Florentino: «Θέλουμε το τρίτο συνεχόμενο Champions League»

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Των Juan Ignacio Gallardo και Jose Felix Diaz

Δεύτερο μέρος της συνέντευξης στη MARCA

Το μέλλον της Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει αισιόδοξο. Οι αθλητικές και οικονομικές επιτυχίες κι ένα νεαρό ρόστερ, είναι οι βάσεις λόγω των οποίων ο madridista πρόεδρος πιστεύει ότι το μέλλον είναι όλο και πιο λευκό.

Πώς είναι η εικόνα της Ρεάλ Μαδρίτης σε παγκόσμιο επίπεδο; Πώς την αντιλαμβάνεται ο Φλορεντίνο Πέρεθ;

Μ'έναν θεαματικό τρόπο. Ήταν πάντα και θα παραμείνει έτσι. Με το δικό μας αθλητικό και οικονομικό πρότζεκτ θα συνεχίσουμε σίγουρα να'μαστε ηγέτες, κι επίσης και στο κοινωνικό και στην αλληλεγγύη. Έχουμε περισσότερα από 400 σχολεία στον κόσμο σε κοινωνικό επίπεδο. Με τη δικαιολογία της Ρεάλ Μαδρίτης βοηθάμε τα παιδιά 70 χωρών σε όλο τον κόσμο που είναι σε κίνδυνο. Τους περνάμε τις αξίες της Ρεάλ Μαδρίτης και θέλουμε να φτάσουμε στα 1.000 σχολεία. Πρέπει να'μαστε υποδειγματικοί σε όλα. Στην ζωή μου δεν έχω επικρίνει ποτέ έναν διαιτητή, έναν παίκτη, έναν προπονητή... κανέναν. Η εικόνα που δίνει ο Butragueño είναι εξαιρετική κι επίσης αυτή που δίνει ο προπονητής μας και οι παίκτες μας, ειδικά ο Ρονάλντο, που όλα τα παιδιά  του κόσμου θέλουν να βγουν μια φωτογραφία μαζί του. Αυτό το κύρος τροφοδοτείται. Τα κοινωνικά μας δίκτυα ήταν τα πρώτα που ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια ακόλουθων.

Έχει ομαλοποιηθεί η σχέση με την Ατλέτικο μετά την υπόθεση Theo; Θα μπορείτε να υπογράψετε απ’την Ατλέτικο και το αντίστροφο;

Είναι ότι ποτέ δεν υπήρξε τέτοια συμφωνία, εκτός με τα παιδιά. Αν ο ένας έχει ενδιαφέρον στον άλλο, συζητιέται κι εάν είναι εφικτό γίνεται και τέλος. Δεν υπήρξε ποτέ τίποτα άλλο. Έχουν υπάρξει πολλοί παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης που έχουν καταλήξει στην Ατλέτικο κι επίσης θα μπορούσε να’χει έρθει κάποιος απ’την Ατλέτικο χωρίς πρόβλημα.

Σας μένουν προκλήσεις μετά την κατάκτηση τριών Champions League σε τέσσερα χρόνια και δύο απ’αυτά συνεχόμενα;

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια διαρκής πρόκληση, είναι να ξεπερνάς τον εαυτό σου κάθε μέρα. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία και να πάρουμε το τρίτο συνεχόμενο Champions League. Αυτό είναι το νέο μας κίνητρο. Οι παίκτες το έχουν συζητήσει ήδη κι ο σύλλογος προστίθεται σ’αυτό.

Τι σημαίνει το στάδιο στο νέο πρότζεκτ του Florentino Pérez;

Όλα συνεχίζουν την πορεία τους. Είχαμε την ατυχία να ασκήσουν έφεση και το Ανώτατο Δικαστήριο έπρεπε να αποφανθεί. Το Ειδικό Σχέδιο έχει εγκριθεί πριν από τρεις μέρες και τώρα επεξεργάζονται τις πρώτες άδειες για να τεθεί σε ισχύ το συμβόλαιο που έχουμε με την IPIC.

Θα’χει όνομα ή επίθετο το Santiago Bernabeu;

Θα δούμε με τι τρόπο. Είναι μια πιθανότητα που μελετάται.

Ποιος είναι ο στόχος της cantera; Να ανέβει στη Segunda ή να εκπαιδεύει παίκτες για την πρώτη ομάδα;

Είμαι περήφανος για την cantera. Όταν τελειώνει η σεζόν αναλύουμε πόσοι παίκτες μπορούν να ανεβούν στην πρώτη ομάδα ή να’ναι παίκτες της Primera División. Ο στόχος είναι να καταλήξουν όλοι να παίξουν στην πρώτη ομάδα, αλλά δεν είναι δυνατόν. Τώρα θ’ανέβουν πολλοί απ’την juvenil στην Castilla. Ο στόχος είναι να εκπαιδεύουμε παίκτες.

Ο Ζιντάν έχει λόγο στην κατασκευή του ρόστερ;

Ναι, αλλά δεν έχει υπάρξει ποτέ κανένα πρόβλημα μαζί του. Ούτε πέρυσι, ούτε θα υπάρξει φέτος. Θα καθίσουμε όταν έρθει και καθώς ο συντονισμός είναι πλήρης, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Ξέρει τι θέλουμε και τι θέλουν οι οπαδοί. Πριν φύγει για διακοπές ο Ζιντάν, μας είπε ότι θα’ταν ευτυχής να συνεχίσει να υπολογίζει όλους τους παίκτες.

Μπορεί να το είπε για ευκολία, έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα με την άφιξη των νέων παικτών;

Το είπε πεπεισμένος κι επειδή έχουμε κάποιους θεαματικούς παίκτες, το καλύτερο δυνατό ρόστερ. Εμάς θα μας έκανε επίσης πολύ ευτυχισμένους. Ο Ζιντάν δείχνει αυτήν την εμπιστοσύνη τη στιγμή στην οποία κάνει rotation σ’όλη την ομάδα κι έχουν παίξει όλοι. Δεν ήταν για μια φορά και είναι ευχαριστημένοι όλοι. Την επόμενη σεζόν θα συνεχίσει να κάνει το ίδιο και γι’αυτό μας ενδιαφέρει να’χουμε νεαρούς παίκτες, επειδή θα’χουν λεπτά και θα συνεχίσουν να βελτιώνονται. Είναι καλό που είναι οι Vallejo, Theo, Asensio...

Πρέπει να γίνουν ανανεώσεις κι αναμένονται πολλές, έτσι δεν είναι;

Μας αρέσει ν’ανανεώνουμε τους πάντες πριν τους απομείνουν λιγότερα από δύο χρόνια συμβολαίου.

Γιατί περιμένατε τόσο με τον Isco;

Ο Isco είχε αμφιβολίες και γ’αυτό έχει καθυστερήσει τόσο. Τώρα φαίνεται ότι όλα έχουν ρυθμιστεί και θα υπογράψει στην επιστροφή απ’τις διακοπές.

Μπενζεμά, Varane, Carvajal, Asensio και Sergio Ramos, κάποιος άλλος;

Είναι διαφορετικές περιπτώσεις, αλλά η ιδέα μας είναι να ανανεώσουμε όλους αυτούς τους παίκτες. Κάποιους για δύο χρόνια, άλλους για ένα. Η πλειοψηφία θα υπογράψει τη νέα σύμβαση τη στιγμή που θα επιστρέψει εδώ απ’τις διακοπές.

Τι έχει συμβεί με τον Pepe; Πλέον δεν μετράει για τον σύλλογο οριστικά;

Ούτε και με τον Pepe έχω μιλήσει. Αν φύγει θα μου άρεσε να φύγει ωραία και να το κάνει απ’τα επίσημα με όλα τα τρόπαιά του. Του εξήγησα την ιδέα μας κι ότι θα χαιρόμασταν να συνεχίσει ένα ακόμη έτος. Πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να παίξει ένα ακόμα έτος κι αυτός ήθελε δύο.

Εξετάζετε τη δημιουργία του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ρεάλ Μαδρίτης;

Δεν θα αγοράσουμε μια θέση και θ’αρχίσουμε την υπογραφή παικτριών απ’όλες τις χώρες για να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Η ιδέα μας είναι να το κάνουμε απ’τη βάση, απ’τα χαμηλότερα επίπεδα κι εκπαιδεύοντας τις παίκτριες και στη συνέχεια να φτάσουν ψηλά. Θέλουμε να βοηθήσουμε στην εκπαίδευση των κοριτσιών, όπως κάνουμε με τα αγόρια, αλλά γι’αυτό πρέπει να’χουμε μια κατάλληλη δομή και να παρέχουμε στο Valdebebas την υποδομή που χρειάζεται για να δώσουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση. Θα μας άρεσε μέσα σε λίγα χρόνια, αυτά τα κορίτσια ν’ανταγωνίζονται, αλλά προς το παρόν αυτό που δεν μελετάμε είναι να υπογράψουμε, αν και αν εκπαιδεύσουμε παίκτριες για κάποιο διάστημα, θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.