News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Kroos επιστρέφει ένας βασιλιάς

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Του Juan Ignacio Garcia-Ochoa

Πρώτο παιχνίδι μετά την αποχώρησή του απ’τη Μπάγερν

«Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι το να παίζω εναντίον της πρώην μου δεν θα με επηρεάσει» Kroos


Τον Toni Kroos, το τούνελ των μονομάχων του στάδιο της Μπάγερν δεν θα τον εντυπωσιάσει απόψε. Επιπλέον, θα μπορούσε ν’ανεβεί τα 16 σκαλοπάτια που συνδέουν τον διάδρομο των αποδυτηρίων με την κόλαση του Allianz με κλειστά τα μάτια. Ξέρει τον δρόμο. Τον έχει κάνει 205 φορές. Φυσικά, πάντα με τη φανέλα της Μπάγερν. Σήμερα θα το κάνει με της Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεν φαίνεται, ωστόσο, ότι ο Kroos είναι ένας από εκείνους τους παίκτες που θα τους επηρεάσει η αλλαγή της φανέλας. Ψυχρός όπως ο πάγος, ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης είναι έτοιμος να γίνει κακός ενώπιον των πρώην του. Χθες το βράδυ, στην αναγνωριστική προπόνηση, δεν ξόδεψε ούτε ένα δευτερόλεπτο στο να εξετάσει το επιβλητικό γήπεδο του Μονάχου. Ενώ πολλοί απ’τους συμπαίκτες του έχαναν το βλέμμα ανάμεσα στα νέον κόκκινα φώτα που φωτίζουν τις κερκίδες, ο Kroos πήρε μια μπάλα και την έκανε να κύλα μ’έναν από τους προπονητές φυσικής κατάστασης της ομάδας με χειρουργική ακρίβεια. Πολύ λίγο τον ανησυχεί η ατμόσφαιρα που θα συναντήσει απόψε.

«Όποιος με γνωρίζει ξέρει ότι η συναισθηματική φόρτιση για μένα δεν έχει καμία σημασία. Θα’ναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι γιατί είναι προημιτελικός του Champions League κι εναντίον της Μπάγερν, αλλά τίποτα περισσότερο. Δεν θα επηρεάσει το παιχνίδι μου», διαβεβαίωσε χθες ο Toni Kroos. Και είναι ότι πίσω απ’αυτόν τον ξανθό Γερμανό κρύβεται ένας παίκτης που έχει περίσσεια προσωπικότητα. Θυμηθείτε ότι προσπέρασε το να πιάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν κέρδισε το τελευταίο Mundial στο Μαρακανά, γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το ποδόσφαιρο, όχι τα κλαπατσίμπαλα που το περιβάλλουν. «Το αξεσουάρ δεν με νοιάζει», λέει πάντα.

Γι’αυτό, την παραμονή της επιστροφής στο Μόναχο, δεν τον ένοιαξε επίσης να παραδεχτεί σε μια συνέντευξή του στη χώρα του ότι αισθάνεται πολύ πιο madridista απ’ότι Bayern, όσο κι αν στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται 68 παιχνίδια παραπάνω στα κόκκινα απ’ότι στα λευκά. Με το μακροβιότερο συμβόλαιο στο ρόστερ, μέχρι το 2022, είναι μόνο θέμα χρόνου να ξεπεράσει τον αριθμό των παιχνιδιών με τη Μπάγερν να μετατραπεί σ’έναν θρύλο της Μαδρίτης. Είναι σε καλό δρόμο γι’αυτό.

Ο Kroos άφησε τη Μπάγερν επειδή στη Μαδρίτη, σκέφτηκε όταν χτύπησε την πόρτα του, δεν μπορείς να πεις όχι. Επίσης στη γερμανική ομάδα δεν είχε το καθεστώς που έχει φτάσει στη λευκή ομάδα. Απ’το Allianz έφυγε ένας σπουδαίος παίκτης κι επιστρέφει ένας βασιλιάς. Ο βασιλιάς των ασίστ της Ρεάλ Μαδρίτης με 43 σε δυόμισι σεζόν, μόνο έξι λιγότερες απ’όσες έδωσε όταν έπαιζε στη Μπάγερν. Ο βασιλιάς της πάσας, ο πιο ακριβής παίκτης τις τελευταίες δύο σεζόν τόσο στη Liga όσο και στο Champions League, με μια ακρίβεια 93%. Ο βασιλιάς της στρατηγικής, ο καλύτερος συνεργάτης του Sergio Ramos στις στημένες φάσεις. «Δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις το κεφάλι του Sergio», έλεγε γελώντας, παραδεχόμενος ότι είναι ένα θεμελιώδες όπλο αυτής της Μαδρίτης.


Συνοδευόμενος απ’τον Casemiro, γνωρίζει σήμερα ότι η Μαδρίτη χρειάζεται την καλύτερη εκδοχή του για να βγει ζωντανή απ’το Μόναχο. Ο Αλλά Kroos πιστεύει. Όπως κι ο Αντσελότι γνωρίζει άριστα τη Μαδρίτη του, αυτός ξέρει επίσης πώς να απενεργοποιήσει τις νάρκες τις οποίες θα συναντήσει η ομάδα του στο γήπεδο. Πολλοί απ’τους σημερινούς αντιπάλους του ήταν συμπαίκτες του πριν από τρία χρόνια και είναι επίσης φίλοι του στην εθνική Γερμανίας. Ακολουθήστε τον Antonio...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%80%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BD-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-813906908747714/

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.