News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Atlético αποδέχτηκε πριν καιρό την οδυνηρή φυγή του Theo Hernández στη Ρεάλ Μαδρίτης

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Του Alonso Castilla

Η El Confidencial αποκάλυψε το λευκό ενδιαφέρον

Αυτή η εφημερίδα αποκάλυψε πριν μερικές εβδομάδες το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης για τον μπακ της Ατλέτικο. Πληρώνει τα 24 εκατομμύρια που προβλέπονται στη ρήτρα


Απ’τη στιγμή που έμαθε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης παραμόνευε σοβαρά, άρχισε να ωριμάζει μια απόφαση που, όπως φαίνεται, δεν θα αντιστραφεί. ΗEl Confidencial ενημέρωσε πριν από αρκετές εβδομάδες το ενδιαφέρον του λευκούclub για την απόκτηση των υπηρεσιών του Theo Hernández, του ισχυρού αριστερού μπακ της Ατλέτικο Μαδρίτης που ολοκληρώνει μια εξαιρετική σεζόν στις τάξεις της Αλαβές. Χθες, η Marca επεσήμανε ότι ο Florentino Pérez έχει λάβει ήδη την απόφαση να καταβάλει τα 24 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπονται στη ρήτρα του Γάλλου. Η πραγματικότητα είναι ότι στις όχθες του Manzanares έχουν αποδεχτεί με το παραπάνω εδώ και καιρό τη σκληρή πραγματικότητα. Δεν έχει μπορέσει να γίνει τίποτα, επειδή ο ενδιαφερόμενος έχει αποφασίσει ότι το καλύτερο για την καριέρα του είναι να ντυθεί στα λευκά.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι ενημερωμένη για όλες τις κινήσεις που έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης απ’την αρχή. Στον Miguel Ángel Gil δεν έχει μείνει άλλη επιλογή, εκτός από απροσδόκητη τροπή, απ’το να παραιτηθεί και να δει πώς ένα απ’τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου φεύγει για να ενισχύσει τις τάξεις του μεγάλου ιστορικού εχθρού. Εδώ και χρόνια έχει τεθεί σε ισχύ μια άγραφη συμφωνία με την οποία τα δύο ιδρύματα δείχνουν σεβασμό σε τέτοιες περιπτώσεις για να αποφύγουν έναν συνεχή πόλεμο. Μένει να δούμε πώς θα ενεργήσει, δημόσια, το rojiblanca ίδρυμα, αν θα εκφράσει ανοιχτά τη δυσφορία του κι αν θα λογοκρίνει την ενέργεια του αντιπάλου. Ίσως να’ναι αυτή η τακτική που θ’ακολουθήσει έξω απ’τις πόρτες, αν κι αυτή η άγραφη συνθήκη μεταξύ των μεγάλων συλλόγων της Μαδρίτης εξακολουθεί να ισχύει.

Η φυγή του Theo Hernández, αν επιβεβαιωθεί, όπως φαίνεται, σημαίνει μια σκληρή και βίαια επίπτωση στην γραμμή πλεύσης του Cholo Simeone. Ο Αργεντινός προπονητής, που εκτός καταστροφής θα παραμείνει στο πόστο την επόμενη σεζόν, είχε τον Γάλλο στο μυαλό του για να αποτελέσει μέλος του rojiblanco ρόστερ. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία επ'αυτού. Θεωρούταν ότι η εκπαίδευσή του θα ολοκληρώνονταν με το μοίρασμα της θέσης για κάποιο διάστημα με τον Filipe Luis, το πρόβλημα είναι ότι ο πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας θεωρεί ότι τα πράγματα θα του πάνε καλύτερα στην άλλη πλευρά της πόλης. Μια εικόνα που κάνει ζημιά στα μάτια του πιστού rojiblanco οπαδού. Αυτή η απροσδόκητη αναποδιά θα αναγκάσει την αθλητική διαχείριση της Atleti να θέσει το βλέμμα της σε άλλους παίκτες για να ενισχύσει την αριστερή πλευρά, κάτι που δεν εξέταζε.


Coentrao, εκτός λειτουργίας

Η Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Coentrao εκτός λειτουργίας σε μόνιμη βάση, έχει σαφές εδώ και πολύ καιρό ότι η ενίσχυση της αριστερής πλευράς είναι περισσότερο από απαραίτητη. Μετά από ενδελεχή παρακολούθηση της αγοράς, ο Theo έγινε ο εκλεκτός, με τα στελέχη να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή ότι η σύγκρουση με την Ατλέτικο Μαδρίτης θα’ταν αναπόφευκτη. Τον Μάιο κλείνει τα 29, αλλά αυτή την σεζόν οι τραυματισμοί έχουν πλήξει περισσότερο από μία φορά τον Μαρσέλο. Ο μπακ υποφέρει μια τεράστια φθορά, ανάμεσα στα παιχνίδια με τον σύλλογό του και την εθνική ομάδα της Βραζιλίας, το οποίο έχει μια ξεκάθαρη επίπτωση στη φυσική του κατάσταση. Η άφιξη του Theo θα ενίσχυε αισθητά μια κουτσή τώρα περιοχή, εξασφαλίζοντας επίσης για τα επόμενα χρόνια έναν παίκτη πρώτου μεγέθους γι’αυτήν.

Στο εσωτερικό της Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου το όνομα του Theo κυκλοφορεί σε κάθε γωνιά για μέρες, δεν έχει κάτσει καλά το ότι έχει ξεσπάσει το θέμα. «Έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο μαζί μας και είναι διάρκειας αρκετών ετών», δήλωσε ο Enrique Cerezo. Ο rojiblanco πρόεδρος, μακριά απ’την εκτελεστική εξουσία που χειρίζεται ο Gil, πρόσθεσε ότι «είναι παίκτης μας, περιμένουμε ότι τον Σεπτέμβριο θα’ναι μαζί μας». Απ’τη μεριά του, ο Ζιντάν, ο οποίος μπορεί να’ναι το νέο αφεντικό του Theo την επόμενη σεζόν, τόνισε ότι «είναι ένας καλός παίκτης, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’αυτό. Για τα υπόλοιπα, δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο». «Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό που πρέπει να κάνω με τους παίκτες μου. Δεν μπορώ να σχολιάσω άλλα πράγματα», ολοκλήρωσε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης.


Η Ατλέτικο Μαδρίτης, με μια υπόθεση που την χτυπά σκληρά, ξέρει ότι με τον αδελφό του Theo πρέπει να ενεργήσει γρήγορα για να αποφύγει να ακολουθήσει την ίδια πορεία, αν και η τελική στάση είναι άλλη. Η εξέλιξη του Lucas έχει πάει παράλληλα μ’αυτή του αδελφού του, όντας ήδη ένα βασικό περιουσιακό στοιχείο για την οντότητα του Manzanares. Το συμβόλαιό του βελτιώθηκε κι επεκτάθηκε τον περασμένο Αύγουστο, αλλά στο σκοτεινό ορίζοντα εμφανίζεται η Barcelona κι άλλοι μεγάλοι της Ευρώπης. Θα πρέπει σχεδόν βέβαια να δέσει με περισσότερη ενέργεια τον Γάλλο αμυντικό, περισσότερο μετά από μια εκπληκτική δήλωση του Simeone σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα «AS»: «Ο Lucas καλείται να παίξει στη Μπάγερν ή στην Ρεάλ Μαδρίτης». Η Ατλέτικο δεν εμφανίζονταν στη φράση του στρατηγού. Το μήνυμα έφτασε στον εκτελεστικό τομέα. Για να μην επαναληφθεί η περίπτωση του Theo, θα πρέπει να ξηλωθεί. 

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%80%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BD-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-813906908747714/

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.