News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Sporting Real 2-3

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Ποιος δεν το πίστευε; Ποιος δεν το έλεγε μέσα του; Το’χουμε μάθει πια καλά, η φετινή ομάδα είναι του 90’. Και δεν είναι μόνο ο Ράμος, ασφαλώς ο μέγας προφήτης του δόγματος. Είναι κι ο Μοράτα. Κι από σήμερα είναι κι ο Ίσκο. Μαγεία τον φωνάζουν στα madridista αποδυτήρια. Σήμερα απέδειξε γιατί. Ανδαλουσιανή μαγεία, μαγεία εξωτική, του Νότου. Της γης του Χουανίτο. Της γης του Σέρχιο Ράμος…


Η δουλειά έγινε. Η πλειοψηφία αυτών που θα ξεκινήσουν την Τρίτη, πήρε σήμερα ρεπό. Ακόμα κι ο Μαρσέλο, ξεκουράστηκε για 55 ολόκληρα λεπτά. Απ’τον Κοεντράο!!! Ναι, ναι απ’τον Κοεντράο. Η πίστη κινεί βουνά, κι ο Κοεντράο σήμερα έπαιξε 55 λεπτά. Και οι ξεκούραστοι καλούνται την Τρίτη, να συνεχίσουν την πορεία προς την ιστορία. Διότι περί αυτού πρόκειται, περί γραψίματος ιστορίας. Την Τρίτη, όπου πλέον, όταν ο Ρόμπεν θα κόβει απ’τα δεξιά, δεν θα βλέπει τον Μίλερ, αλλά τον Λεβαντόφσκι…


Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για την λευκή ομάδα. Η Χιχόν, μια ομάδα που παλεύει για την ζωή της στην κατηγορία, ήταν αποφασισμένη ν’αμυνθεί με το μαχαίρι στα δόντια. Κι απ’την άλλη, η Ρεάλ, πέρα απ’τα αναξιόπιστα μπακ, λόγω της μέρας, κλήθηκε να παίξει με 6άρι τον Κόβασιτς. Έναν παίκτη που διακρίνεται στο ανοιχτό γήπεδο, στο γρήγορο transition, στους χώρους. Και που απέναντι στην Χιχόν, δεν βρήκε ποτέ. Και η ομάδα το ένιωσε. Πρώτη στιγμή στον αγώνα για τη λευκή ομάδα, όταν στο 10’, ο Ντανίλο, έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Λούκας πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος μέσα στην περιοχή, η οποία ήταν άσχημη και πέρασε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, η Χιχόν βρήκε άμεσα αυτό που έλπιζε. Ο Vesga έσκαψε ανενόχλητος τη μπάλα, με τον Χάμες να μην προλαβαίνει να τον κλείσει, οι Νάτσο και Κόβασιτς έχασαν τον Cop ο οποίος απέναντι απ’τον Κίκο έκανε το 1-0.

Η απάντηση απ’την Ρεάλ ήρθε άμεσα. Στο 16’, ο Λούκας έκοψε δεξιά για τον Ίσκο στο ύψος της περιοχής. Κι ο Malagueño, πήρε το ραβδί και δημιούργησε. Χόρεψε όλη την άμυνα, άδειασε τρεις παίκτες, και με το κακό αριστερό του πόδι (πως είναι το καλό του ρε παιδιά;), έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία. GOLAZO

Η Ρεάλ προσπάθησε από’κει και πέρα να επιβάλει τον ρυθμό, αλλά ο αγώνας δεν ταίριαζε καθόλου στον Κόβασιτς, και η ομάδα δεν τα κατάφερνε, ενώ κι ο Ασένσιο δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Ο Μοράτα δεν τροφοδοτούνταν, και το ημίχρονο έκλεισε με την λευκή ομάδα να΄χει μόλις ακόμα μία στιγμή, όταν στο 26’, ο Χάμες έκανε την διαγώνια, ο Λούκας σέντραρε από δεξιά, κι ο Μοράτα έπιασε την κεφαλιά πιεζόμενος μέσα στην περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει ψηλά.

Το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος, ήταν ανάλογο του πρώτου. Η Χιχόν, μόλις στη δεύτερη στιγμή της στον αγώνα, βρήκε και πάλι αυτό που έλπιζε. Οι Αστουριανοί εκτέλεσαν το φάουλ στον χώρο του κέντρου, η μπάλα έφτασε στον Babin στ’αριστερά της περιοχής, ο οποίος είχε ξεχαστεί μόνος του, ο Ράμος έτρεξε να τον κλείσει αλλά δεν πρόλαβε, ο Babin έκανε την κεφαλιά πάσα, ο Νάτσο έχασε στον αέρα τον Vesga ο οποίος έκανε με κεφαλιά το 2-1. Και πάλι η Ρεάλ απάντησε σύντομα. Στο 57’, ο Ντανίλο σέντραρε από δεξιά κι ο Μοράτα έκανε με κεφαλιά το 2-2.


Από’κει και πέρα η Ρεάλ κατάφερε, με την είσοδο και του Μαρσέλο στον Κοεντράο, να ελέγξει καλύτερα τον αγώνα, να αυξήσει πολύ την πίεση κλείνοντας την Χιχόν στην εστία της, αλλά το γκολ δεν έρχονταν. Στο 61’ ο Χάμες εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, με την κεφαλιά του Ντανίλο να περνάει λίγο έξω, στο επόμενο λεπτό η Χιχόν έγινε απειλητική στην αντεπίθεση, όταν ο Isma López κινήθηκε μόνος του παράλληλα στην περιοχή, σούταρε αμαρκάριστος, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απ’το δοκάρι κι από’κει και πέρα ήταν μονόλογος της madridista ομάδας.

Στο 69’, ο Μαρσέλο σέντραρε από αριστερά, ο Μοράτα έπιασε την κεφαλιά με τον Cuéllar να μπλοκάρει. Στο 71’, ο Ίσκο πήρε και πάλι το ραβδί του, χόρεψε ξανά όλη την άμυνα, η οποία έδιωξε την τελευταία στιγμή, πάνω στον Μαρσέλο, ο οποίος σούταρε από πολύ καλό σημείο, χάνοντας τεράστια ευκαιρία με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ήταν σειρά του Χάμες να προσπαθήσει, όταν ο cafetero κινήθηκε παράλληλα στην περιοχή κι έκανε το φαλτσαριστό με τη μπάλα να περνάει άουτ. Από’κει και πέρα, επικράτησε το άγχος και η έλλειψη επιλογών και καθαρού μυαλού. Στο 82’ ο Ίσκο εκτέλεσε το κόρνερ και η κεφαλιά του Ράμος πέρασε άουτ. Πλησιάζαμε στο 90’ κι ο Μαρσέλο έκανε την κοντινή πάσα στον Ίσκο που βρίσκονταν στο ύψος της περιοχής. Ο Malagueño πήρε τη μπάλα, και χωρίς να το πολυσκεφτεί, έκανε άμεσα το πλασέ κάτω απ’τα πόδια που του έκλειναν το πεδίο, στην κλειστή γωνία του Cuéllar, κάνοντας το τελικό 3-2, δίνοντας άλλη μια αποκαλούμενη «νίκη τίτλου» στην λευκή ομάδα. GOLAZO

Ο Μοράτα είχε ένα μέτριο ματς, καθώς δεν τροφοδοτήθηκε πολύ. Ακόμα κι έτσι, έβαλε το γκολ του, έπιασε στα 17 τον Μπενζεμά, και δεν σπατάλησε καμιά μεγάλη ευκαιρία. Ο Λούκας προσπάθησε πολύ όσο έπαιξε, είχε μια ασίστ, αλλά σίγουρα, έχει κάνει και καλύτερα παιχνίδια. Κακό ματς για τον Ασένσιο μετά την παράσταση στο Μόναχο.

Καλό παιχνίδι απ’τον Χάμες δημιουργικά, αμυντικά δεν βοήθησε τόσο πολύ, φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη στο πρώτο γκολ της Χιχόν. Τεράστιο ματς απ’τον Ίσκο, mvp με δυο γκολάρες. Κακό ματς απ’τον Κόβασιτς, φέρει ευθύνη στο πρώτο γκολ, δεν τον βοήθησε το στιλ του αντιπάλου.

Ο Ράμος ήταν ο καλύτερος πίσω. Ακόμα και στο δεύτερο γκολ, φάνηκε πως έτρεξε να καλύψει την απροσεξία κάποιου άλλου. Εξαρτάται απ’το αν υπήρχε μαν του μαν στον Babin, κι αν ναι, ποιος ήταν που τον ξέχασε. Μέτριο παιχνίδι απ’τον Νάτσο, με ευθύνη και στα δύο γκολ. Ο Ντανίλο δημιουργικά πρόσφερε πράγματα, και είχε μια ασίστ, αλλά αμυντικά επέτρεψε τα κλασικά του ρήγματα. Ο Κοεντράο δεν άφησε ρήγματα, αλλά απέτυχε να βοηθήσει μπροστά. Σταθερός ο Κασίγια όπου χρειάστηκε, δεν φέρει ευθύνη στα γκολ.

Ο Μαρσέλο έδωσε ενέργεια κι άλλη πνοή στην ομάδα με την είσοδό του, ενώ είχε και μια ασίστ. Ο Μαριάνο μπήκε με το γνωστό του πάθος, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει.



Η στήλη εύχεται στους αναγνώστες, Καλή Ανάσταση

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%80%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BD-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-813906908747714/

@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.