News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Bayern Real 1-2

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Το απόγευμα ξεκινούσε μ’έναν θετικό οιωνό: το μεγάλο αστέρι των Βαυαρών, ο Λεβαντόφσκι δεν κατάφερνε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του κι έμενε εκτός. Ακόμα κι έτσι, το τι θα ακολουθούσε το βράδυ, δεν θα μπορούσε να το’χε προβλέψει κανείς. Γιατί δεν ήταν ότι η δεν ήταν καλή η Μπάγερν ή ότι δεν έπαιξε καλά. Ήταν ότι η Ρεάλ έκανε ένα τεράστιο ματς, σίγουρα το καλύτερο του Ζιντάν στον πάγκο της, ο οποίος σήμερα αντιμετώπιζε έναν απ’τους δάσκαλους του, και του έδειξε ότι έχει μάθει το μάθημα πολύ καλά. Και αυτό που χρειάζονταν και δεν μπορούσε να το κάνει μόνος του, του το'φερε η μοίρα: ο Μπέιλ αντιμετώπισε μυικό πρόβλημα, δεν μπορούσε να συνεχίσει, θα λείψει για κάποιο διάστημα, κι έτσι ο ΖΖ μπόρεσε να τον βγάλει στο 57, κάτι αναγκαίο, καθώς ο Ουαλός δεν έχει ρυθμό και δεν βλέπεται, αλλά κάτι που δεν θα'κανε ποτέ σ'εκείνο το λεπτό, αν δεν αναγκάζονταν. Και είχε τουλάχιστον την οξυδέρκεια, να περάσει τον Ασένσιο. Και δικαιώθηκε γι'αυτό. Η Ρεάλ πήρε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Μ’ένα σκορ που την αδικεί, καθώς άξιζε και τρίτο γκολ -αυτό το 1-2, λες και το υπογράψαμε συμβόλαιο φέτος-. Πρόκριση όμως δεν πήρε σε καμία περίπτωση. Υπάρχει ο επαναληπτικός στο Μπερναμπέου κι ο ΖΖ καλείται να διαχειριστεί ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που αναγκάζει τη Μπάγερν να ψάξει 2 γκολ και ν’ανοιχτεί. ΑΚΡΙΒΩΣ το σενάριο που βολεύει την Ρεάλ Μαδρίτης. 

Όπως αναμένονταν, η Μπάγερν ήταν αυτή που πήρε απ’την αρχή την πρωτοβουλία και τον έλεγχο του αγώνα, με την Ρεάλ να περιμένει πίσω. Και ήταν η λευκή ομάδα αυτή που απείλησε πρώτη στον αγώνα, όταν ο Κρος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπενζεμά έπιασε την σκαστή κεφαλιά, ο Νόιερ έβαλε τα ακροδάχτυλα όπως μπορούσε και την έστειλε στο οριζόντιο. Η Μπάγερν απάντησε στο δοκάρι σκοράροντας. Στο 25’, ο Τιάγκο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Νάτσο έχασε στον Βιντάλ, κι ο Χιλιανός έπιασε πάρα πολύ δυνατή κεφαλιά παίρνοντας μέσα τον ανήμπορο ν’αντιδράσει Νάβας.


Από’κει και πέρα ο ρυθμός έπεσε, με τη Μπάγερν να προσπαθεί ανεπιτυχώς να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και την Ρεάλ να αμύνεται σωστά, για να φτάσουμε στο τελευταίο 5λεπτο του ημιχρόνου, όπου ο αγώνας ζωήρεψε και πάλι. Στο 40’ ο Ρόμπεν χόρεψε όλη την αριστερή πτέρυγα της Μαδρίτης, σέντραρε για το κεφάλι του Βιντάλ, ο οποίος πήρε και πάλι την κεφαλιά ανενόχλητος, στέλνοντάς την αυτήν την φορά αρκετά ψηλά. Στο επόμενο λεπτό, ο Ράμος έκανε την κάθετη απ’το χώρου του κέντρου στον Ρονάλντο στο ημικύκλιο, ο Πορτογάλος έκανε το καλό σουτ με τον Νόιερ να διώχνει σε κόρνερ. Στο 45’ έγινε η φάση που έκρινε τον αγώνα. Ο Ριμπερί ελίχθηκε στο ύψος της περιοχής, έκανε το φαλτσαριστό, ο Καρβαχάλ έκοψε με το στήθος κι ο Ριτσόλι ανακάλυψε πέναλτι. Ο Βιντάλ ανέλαβε την εκτέλεση, κι έστειλε το μουσαντένιο πέναλτι στην κερκίδα. Στο επόμενο λεπτό, Μόντριτς και Μπενζεμά συνδυάστηκαν ωραία, η μπάλα έφτασε στον Μπέιλ που εκτέλεσε άμεσα, αλλά ο Νόιερ είπε και πάλι όχι, κρατώντας το 1-0 στο ημίχρονο, με την Ρεάλ να νιώθει ότι άξιζε το 1-1.


Η αδικία και το χαμένο πέναλτι, είχαν αλλάξει την ψυχολογία του αγώνα, κι αυτό φάνηκε με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Μόλις στο 46’, ο Καζεμίρο έκανε την διαγώνια για τον Καρβαχάλ στην δεξιά πλευρά, ο canterano πλαγιοκόπησε άμεσα στην περιοχή για τον Ρονάλντο, κι ο Πορτογάλος, απ’το ύψος του πέναλτι, έκανε πολύ καλό τελείωμα για το 1-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα, και πάλι ο Καρβαχάλ, έκανε ωραία το τακουνάκι για τον Μόντριτς, ο Κροάτης τη σέντρα απ’τη γωνία της περιοχής, ο Μπέιλ πήρε ανενόχλητος τη δυνατή κεφαλιά, με τον Νόιερ να’χει καλή τοποθέτηση και να κάνει μεγάλη επέμβαση. Εκεί ο ΖΖ πήρε τη μεγάλη απόφαση, που έγειρε οριστικά την πλάστιγγα. Έβγαλε τον αρνητικό Μπέιλ, πέρασε τον Ασένσιο, ο Ρονάλντο πήρε μέσα σε 3! λεπτά (57,60) δύο κίτρινες απ’τον Μαρτίνεθ, οι Βαυαροί έμειναν με 10 κι αποτέλεσαν τον πανάκριβο κομπάρσο σ’όλο το δεύτερο μέρος.


Στο 65’ ο Ράμος εκτέλεσε το καλό φάουλ απ’τα δεξιά με το ανάποδο, με τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω απ’τα δοκάρια, και στο 71’ ο Ασένσιο έκανε την σέντρα, o Μπενζεμά πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, με το τελείωμα να’ναι άθλιο, πολύ πάνω απ’τα δοκάρια. Στο επόμενο λεπτό ο Καρβαχάλ πέρασε μέσα στην περιοχή για τον Μπενζεμά, ο Γάλλος τέλειωσε με τη μία, πάνω στον Νόιερ, χάνοντας το ΑΧΑΣΤΟ, και δύο λεπτά αργότερα ο Μπενζεμά βρέθηκε στα αριστερά της περιοχής, έπαιξε με πλάτη, έσπασε στο κέντρο για τον Ρονάλντο, ο Πορτογάλος εκτέλεσε δυνατά, με τον Νόιερ, που βρέθηκε σε τεράστια βραδιά, να κάνει τεράστια επέμβαση.


Ο αγώνας όμως στο δεύτερο μέρος ήταν παράσταση για έναν ρόλο, και δύο λεπτά αργότερα, ο Ασένσιο σέντραρε από αριστερά, ο Ρονάλντο έκανε την δυνατή προβολή με τις τάπες κι έστειλε τη μπάλα να περάσει κάτω απ’τα πόδια του Νόιερ για το 1-2. Ενώ στο 80’ η Ρεάλ θα μπορούσε να βρει και το τρίτο, όταν ο Ρονάλντο έκανε την κούρσα από δεξιά, έσπασε στ’αριστερά στον Μαρσέλο, με τον Βραζιλιάνο να πλασάρει λίγο άουτ απ’το κάθετο.

Ο Ρονάλντο έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι, ντομπλέτα, και κερδισμένη αποβολή. Όχι ένα χρόνο, ΑΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ είχε να προσφέρει τόσα στην Ρεάλ σε τέτοιο ματς.

Ο Μπενζεμά έκανε καλό παιχνίδι, αλλά κανά δύο ευκαιρίες που έχασε, όπως εκείνη στο 72, ήταν ασυγχώρητες. Ο Μπέιλ συνεχίζει εκτός ρυθμού.

Τεράστιο παιχνίδι απ’την τριάδα του κέντρου. Τεράστιο.

Εξαιρετικό παιχνίδι κι απ’τον Καρβαχάλ, τόσο σε άμυνα, όσο κι επίθεση. Βράχος πίσω ο Ράμος, την έβγαλε καθαρός. Από κοντά κι ο Νάτσο, με μόνο μελανό σημείο την φάση του 1-0. Ο Μαρσέλο απ’την άλλη, ταλαιπωρήθηκε πολύ απ’τον Ρόμπεν, όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά πήρε πολλές βοήθειες απ’τους συμπαίκτες του και η διαρροή περιορίστηκε. Όπως βράχος ήταν κι ο Νάβας, που δεν ευθύνεται στο γκολ. Μια πολύ δυνατή κεφαλιά, που δεν κόβονταν.

Μεγάλο ματς απ’τον Ασένσιο, μέσα σε μια αρένα. Σε τέτοια ματς χτίζονται οι μεγάλοι παίκτες. ΜΠΡΑΒΟ στον ΖΖ για την κίνηση. Ο Χάμες μπήκε γιατί έχει το γκολ, για να γεμίσει το κέντρο και ν’αφήσει μόνο του μπροστά τον Ρονάλντο, αλλά δεν κατάφερε να φανεί στα 10 λεπτά που έπαιξε.

Είναι ένα τεράστιο αποτέλεσμα. Ο Ζιντάν έχει το μερίδιό του σ'αυτό. Θα'ταν εξολοκλήρου δικό του, αν η αλλαγή του Μπέιλ δεν ήταν αναγκαστική...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.