News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τα πέντε σωστά και τα πέντε λάθη του Zidane

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Με το σύστημα και το BBC στη συζήτηση


Επιστρέφει το πρωτάθλημα για μια Ρεάλ Μαδρίτης που το κάνει απ’τους προημιτελικούς του Champions League, για έβδομη συνεχόμενη σεζόν, αλλά το κάνει ανάμεσα σε φώτα και σκιές. Και το να δείξει κάτι περισσότερο από ό, τι φάνηκε στα τελευταία παιχνίδια, προκειμένου να συνεχίσει να βασίζεται στον εαυτό της, κάτι που μπορούν να κάνουν μόνο οι blancos και οι azulgrana.

ΦΩΤA

1- Στα προημιτελικά του Champions League και με όλες τις πιθανότητές στο πρωτάθλημα. Η Ρεάλ Μαδρίτης, παρά τις αμφιβολίες που δημιουργεί μερικές φορές το παιχνίδι της ομάδας, συνεχίζει να προχωρά και με πιθανότητες στις δύο διοργανώσεις. Αυτή η υποτιθέμενη αδυναμία που δείχνει η ομάδα στο παιχνίδι, έχει την αντιστάθμισή της σε νίκες, όπως αυτήν της περασμένη Τρίτης στη Νάπολι, με ταλαιπωρίες αλλά θρίαμβοι.

2- Η ικανότητα στο σκοράρισμα παραμένει άθικτη. Δεν αποτυγχάνει στο ραντεβού με το αντίπαλο τέρμα κι έχει πλέον 47 συνεχόμενα παιχνίδια σκοράροντας κι επιπλέον το κάνουν σχεδόν όλοι οι παίκτες εκτός απ’τον Coentrao και τους τερματοφύλακες. Δεν έχει σημασία ποιος παίζει.

3- Μεγάλη ανταπόκριση των μη συνηθισμένων. Ο Ζιντάν έχει καταφέρει όλοι όσοι εμφανίζονται στον αγωνιστικό χώρο, να αποδίδουν στην εντέλεια ή τουλάχιστον να καλύπτουν την απουσία των άλλων παικτών στη θεωρία πιο σημαντικών.

4-Τέλεια κατανόηση μεταξύ Ζιντάν και ρόστερ, με την ηγεσία του Ράμος στο τιμόνι. Ο προπονητής έχει κερδίσει το σεβασμό όλων των παικτών και προς το παρόν σπρώχνουν όλοι προς την ίδια κατεύθυνση. Κι αν δεν είναι έτσι υπάρχει ο Sergio Ramos για να το υπενθυμίζει σε όλους, όπως συνέβη την περασμένη Παρασκευή.

5-Κι αν όλα αυτά που έχουν ειπωθεί δεν λειτουργούν, εμφανίζεται ο Sergio Ramos για να σκοράρει και να λύσει την υπόθεση, κάτι που καταντά επαναλαμβανόμενο, αλλά πολύ αποτελεσματικό. Ο αρχηγός είναι η αναφορά, στ’αποδυτήρια, κι έξω απ’τον ιερό περίβολο. Τα γκολ είναι θεμελιώδη έτσι ώστε να βγαίνει ασπροπρόσωπη η ομάδα σε κάποιον αγώνα.

ΣΚΙΕΣ

1-Απόδοση του BBC. Ο Μπενζεμά καθάρισε αμφιβολίες στην Eibar, αλλά η παρέα ήταν άλλη. Η επιστροφή της βασικής επίθεσης, εκείνης που θα χρησιμοποιούσε κάθε προπονητής, δεν υπήρξε η καλύτερη δυνατή είδηση λόγω της αποσύνδεσης που συνέβη στο San Paolo. Δεν υπήρξε αμυντική συμμετοχή και η ομάδα το πλήρωσε. Στην επίθεση περιορίστηκαν στο να περιμένουν μπάλες στο χώρο, χωρίς να προσπαθούν να φτιάξουν παιχνίδι μαζί με τους συμπαίκτες τους της μεσαίας γραμμής.

2- Το τέρμα δεν καταλήγει να κλείσει. Ένα ακόμα παιχνίδι, η αμυντική ευθραυστότητα της ομάδας οδήγησε τον Keylor Navas να δεχθεί ένα γκολ και να δημιουργήσει περισσότερες αμφιβολίες σχετικά με την αμυντική στιγμή της εντεκάδας του Ζιντάν. Είναι ένα ζήτημα όλης της ομάδας, αν και μερικές φορές η εντεκάδα δεν μεταδίδει αυτό το συναίσθημα.

3-Σκλάβος ενός συστήματος κι ενός τρόπου παιχνιδιού. Το 4-3-3 ανοίγει την πόρτα στο BBC, αλλά κάνει την ομάδα να χάνει ισχύ και παρουσία στο χώρο του κέντρου, το οποίο έχει το τίμημά του σ’όλα τα επίπεδα. Η απόδειξη της Eibar, παίζοντας μ’ένα ξεκάθαρο 4-2-3-1, με τον James επιτελικό μέσο και τους Asensio και Lucas στις πλευρές έδωσε ισορροπία και βάθος στην λευκή ομάδα.

4- Μικρή παρουσία των Isco και James. Είναι δύο σημαντικοί παίκτες, αλλά το σύστημα καταδικάζει και τους δύο. Η φυσική τους θέση, του μεσοεπιθετικού, δεν υπάρχει στο σύστημα που χρησιμοποιεί ο Ζιντάν κι αυτό έχει το τίμημά του σε δύο απ’τους παίκτες με το περισσότερο ταλέντο στην ομάδα.

5- Ευαίσθητη στιγμή της φόρμας κάποιων παικτών, ειδικά του Μαρσέλο. Ο μπακ χρειάζεται διάρκεια για βρεθεί σε καλή κατάσταση, αλλά όταν παίζει κατ 'επανάληψη, τραυματίζεται, έτσι ώστε χάνει εκ νέου τη φόρμα. Δεν είναι καλά και η ομάδα το πληρώνει. Επιπλέον, δεν έχει φυσικό αναπληρωματικό επειδή η παρουσία του Coentrao δεν υφίσταται ούτε καν ως μαρτυρία.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.